Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Plača, dnevnice, regres…

Plača, dnevnice, regres…

Pozdravljeni!

1. Pri delodajalcu sem od zaposlena od 1. februarja od 1. maja pa za nedolocen cas. Prve place mi se vedno ni izplacal, pravi da si je ne zasluzim, ker je bil prvi mesec eno samo uvajanje. To je vedel ze preden sem nastopila delo, da bo uvajanje. Visino place pa mi je sam dolocil in jaz sem se strinjala, zdaj pa komplicira na veliko. Pravi da ce bom dregnila v to februarsko placo, mi bo pri vsaki naslednji odbil “dolocen” znesek denarja za vsako malenkost ki ne bo njemu po volji.

2. V mesecu februarju me je poslal za en teden v tujino na izobrazevanje, se sedaj nimam povrnjenih stroskov prevoza, dnevnice je pa rekel da mi niti pod razno ne bo izplacal, saj sem sla pridobit znanje in ne nekomu dati znanje.

3. Regres – ali sem sploh v kakršnem koli delu upravicena do njega.

4. Imam sluzbeni telefon – klice me tudi sredi noci, zato ga sedaj ponoci izklopim. Cisto je popenil ko sem ga zacela izklapljati, pravi da ce je sluzbeni me lahko kadarkoli poklice. Sprasuje pa stvari, ki definitivno lahko pocakajo do jutri.

5. Delovni cas je me 12 in 19 in ob sobotah med 9 in 13. Med tednom me dvigne na noge ze ob 8 da grem po sluzbenih opravkih, ne povrne mi nikakršnih stroškov (čeprav sem ga prosila za povračilo stroškov ali naj mi preprosto plača več). Seveda se to ne bo zgodilo.

Delam praktično po cel dan in tudi vse vikende, to da moram imeti 11 ur prosto vmes in vsaj en dan 24 ur njega ne briga, ker sicer me bo ven vrgel.

Zaposlena sem kot vodja splosnega sektorja v d.o.o. in tezko sem prisla do sluzbe. Ce bi vedela da bo tako je nikoli ne bi sprejela. Moz slabo zasluzi, otrok hodi v vrtec, kredita za garsonjero imava juhuhu. Od sluzbe se mi pa meša.

Kaj mi svetujete da naredim? Odkar mi ni nakazal place za februar, si iščem novo zaposlitev, ker v tej mi ni za ostati.

Hvala vam za pomoč.

Kaj naj vam napišem? Seveda je prav vse, kar ste napisali, nedopustno. S pravnega stališča je stvar jasna: delodajalec svoje obveznosti krši kar po vrsti, to tudi sami veste. Sama bi si na vašem mestu čimprej poiskala drugo službo, čeprav bi bila npr. precej slabše plačana – bi vsaj bila.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close