Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača in hitrost tipkanja sodne zapisnikarice – test

Plača in hitrost tipkanja sodne zapisnikarice – test

Zanima me, tiste, ki so vas vzeli na to delovno mesto (ali jih poznate), kako hitro ste tipkale na testu oziroma ko ste začele delati?

Jest tipkam v povprečju okoli 80 besed na minuto (znakov pa precej več) po tem testu. http://10fastfingers.com/typing-test/slovenian

In kakšna je plača za zapisnikarico? Imam kakšne možnosti? Realno gledano?

Mi kdo zaupa, kako se da v realnosti priti do take podobne službe v JU oziroma kjerkoli?

Kot sodna zapisnikarica delam 7 let. Trenutno doma na bolniški pa tu malo prste razmigavam 🙂 Na testu tipkanja ne vem koliko udarcev sem imela na minuto. Rezultatov niso nikoli sporočili. So pa za vsako napako minus udarci. Vem pa, da je bilo okrog 250 udarcev minimum. Je pa tako, da delo sodnega zapisnikarja obsega tudi druga dela in ni strogo samo tipkanje na obravnavah, po nareku itd. Odvisno od oddelka kjer si zaposlen. Na našem oddelku je obravnav zelo malo tako da imamo v 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} opravka z drugo administracijo (sestavljanje dopisov, odprava in evidentiranje pošte itd.)

Uradni delovnik je 8ur/dan oz. 40 ur na teden, vendar moraš vzeti v zakup, da se včasih kakšna obravnava ali terensko delo zavleče tudi izven delovnega časa. Je pa tudi to odvsino od oddelka do oddelka. Ni ravno na dnevnem redu pa venadar se dogaja. Glede na povprečje in moje opažanje je mesečno nekje v povpreču (govorim zase) teh ur ca. 5-8. To je v skupnem seštevku, včasih si dlje 15 min drugič pa 2 uri. Ti viški ur niso plačani niti se jih ne da koristiti kot višek ur.

Če misliš, da ustrazaš pogojem se prijavi na razpis. Vsake toliko časa vem da je kakšen razpis zunaj. Sama sem nardila isto pred leti in prišla do zaposlitve brez vsakršnih vez in poznanstev. Poslala prošnjo, bila povabljena na razgovor, kasneje še na preizkus tipkanja in naknadno dobila domov pošto, da sem izbrana na delovno mesto.

Plača pa kot plača.. Začetna plača je 19. plačilni razred (no, napredovanj pa tudi ubistvu ni ). Lahko ti povem zase : delovne dobe 7 let, nimam otrok, da bi imela posebne olajšave. Plača je skupaj z dodatkom na delovno dobo 650 eur + malica + prevoz. Skupno povprečno na račun dobim 770 eur.

upam, da je kaj v pomoč…

Jaz imam udarcev na minuto 250 s tem da tipkam desetprstno slepo. Delam tudi pisarniška dela. Ti pa imaš sedaj premalo udarcev na minuto. Vendar se z redno vajo da priti do boljšega rezultata.
Glede službe – tudi te službe žal ni enostavno dobiti …

Katero stopnjo izobrazbe pa imate, predvidevam da V. ali se motim? Hvala…

Avtorica govori o 80 besedah, znakov je dosti več. Tako da je udarcev najbrž tam tam nekje.

:))) A 400 udarcev na minuto je premalo? Besed imam pa res le 80.

Ja, imam V. stopnjo – upravne smeri, …

‘IZ PRVE’ – ja, je v pomoč, hvala za informacije…

:))) A 400 udarcev na minuto je premalo? Besed imam pa res le 80.[/quote]

400 udarcev?? Tega pa ne verjamem, razen, če si pozabila odšteti kazenske udarce 😛

Imam okrog 250 udarcev/min, slepo tipkanje. 80 se mi zdi malo za tako delo.

Če se ne motim (in se ne) je 80 WPM besed na minuto dejansko 400 znakov na minuto…

Lahko, da je ampak ne verjamem, da dosega tako hitrost.

Pravzaprav ja, takšno hitrost ni problem doseči, lahko tudi še večjo, vendar….ko odšteješ napake (če se ne motim, gre za vsako napako 25 udarcev), ostane pa mičkeno manj 🙂

No, že 10 let delam kot prevajalka, tako da mi hitrost tipkanja ni tuja. Danes sem si vzela malo pavze med delom in sem preverila, kako hitro tipkam po 6 dneh neprestanega prevajanja, s tem da imam v desni roki kar malo neprijetne bolečine, pa se mi zdi, da še vedno razturam, glede na rezultate. 423 udarcev na minuto, 85 besed na minuto, brez napak. Torej 400 udarcev na minuto ni taka reč, 250 jih naredim, ko se mi ne da tipkati 🙂

[img]https://i.ibb.co/7RdjCCG/Capture.png[/img][/url]

Oprosti za komentar, ampak upam, da imaš tudi lektorja in korektorja, ki ti vse delo še pregleda.

Nekaj let sem v penziji. V svoji delovni dobi sem ogromno pretipkala, tudi na sejah, tipkala direktno v pisalni stroj in nato na računalnik. Biti moraš zelo hiter, imeti moraš tudi dober sluh. Kako je na sodišču točno ne vem, ker sem delala v gospodarstvu. Plače pa itak niso visoke, ker to delo ni (dovolj) cenjeno. Danes sem se poskusila v tipkanju, prilagam rezultat:

92 BNM
(words per minute)
Top 1 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Tipke (461 | 5) 466
Natančnost 98.93{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Correct words 92
Wrong words 1

Ne tipkam, ne delam v računalništvu ampak 250 znakov se mi ne zdi veliko

http://prntscr.com/syy3qg

New Report

Close