Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute plača in kredit

plača in kredit

Zanima me, če bi s plačo 780€ neto lahko dobil stanovanjski kredit tja do 45.000€? Ker nujno potrebujem stanovanje in se mi zdi butasto plačevat 300€ za najemnino. Kolikor sem gledal ima Hypo možnost odplačevanja do 30 let, kar bi naseslo cca. 120-140€ na obrok.

vse kar je nad 599eur imaš lahko kredit…se pravi 280eur si kreditno sposoben…izračune narediš na spletu pri bankah.

mislim da boš nekje za 45.000eur rabil 15let kredit…nekaj rabiš tudi pologa…

lp

Ne pozabi na hipoteko in pa poroka, pa če k njim še račun preneseš. Brez tega, pri tem dohodku, ne boš dobil pri njih kredita, so pa tudi zaostrili pogoje, glede na to, da nepremičninski trg ne cveti in so cene nepremičnin nižje. Takšen znesek brez hipoteke pa ne boš dobil nikjer za takšno dobo. Pri Hypo moraš podati še gospodinjski načrt, koliko zapraviš na mesec oz. koliko ti dejansko ostane za preživetje, ko odbiješ še vse ostale stroške. In ne gledajo zgolj na zakonsko mejo. Tudi pri poroku, poleg njegovih dohodkov.
Ne vem, na podlagi česa si si izračunal (če hypo nima informativnega izračuna na spletu), da ti bo obrok znesel tako malo?
Če narediš primerjavo Del. hranilnica in pa NLB za 30 let, za znesek, ki bi ga rad, imaš na eni obrok cca 200, na drugi pa cca 275 €, s tem, da na prvi vrneš skupno okrog 73.000, na drugi pa okrog 99.000 €.
Poleg vsega, banke med seboj preverjajo tudi boniteto posameznikov, tako da je najbolje, da greš od banke do banke in ti dajo informativne izračune ter predstavijo pogoje.

Dobro premisli, predno se vržeš v investicijo, ker nakup stanovanja in pa pridobitev kredita ni strošek zgolj le pri odobritvi kredita, kjer plačaš pri hipoteki npr. še stroške notarja, kjer je del samo določen procent od pridobljenega kredita, cenitev nepremičnine, potem je še sam nakup stanovanja in ti verjetno zastavljena vsota ne bi zadoščala za vse skupaj.

New Report

Close