Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača neto nad 2000€

Plača neto nad 2000€

V katerih poklicih, službah, se zasluži vsaj 2000 neto?

Zdravniki, odvetniki, sodniki, politiki, razni direktorji… to mi je logično.

Kaj pa kaki drugi poklici?

Mi je tudi jasno, da v Avstriji 2 jurja zaslužijo tudi čisto navadni delavci, ampak zanima me pa za Slovenijo.

2 jurja se mi zdi en tak spodoben znesek, da se da kar ok živet.

Na Plebiscitu glasujte ZA Avstrijo.

vsak začetnik v programiranju ma v SLO praktično 2k neto

Mož ni direktor, pa zasluži kar nekaj prek tega zneska.

Jaz kak mesec več, kak manj, odvisno, koliko delam, sem privat.

Sestra in njen mož tudi.

Pa noben ni zdravnik, odvetnik, sodnik, politik, še najbližje direktorju sem jaz, ki sem s.p., haha.

Odgovor na objavo uporabnika
jeannie, 27.01.2024 ob 20:09

vsak začetnik v programiranju ma v SLO praktično 2k neto

mistejkaš … začetniki so na minimalcu … svetovalci z 20+ leti v IT pa so nad 2K€

ne ne mistejkam, jaz delam v fohu 5 let pa mam 4400neto. Novi sodelavci, ki pridejo in so po večini začetniki, majo vsi 2k neto. Prav tako sem ravno zadnjič govorila z bivšo sodelavko v svoji prejšnji firmi in novi zaposleni vsi začnejo z 1800neto + malca + prevoz

Sem učiteljica z 20 leti delovne dobe in nazivom svetnik, dobim 2000 eur/neto. Moje kolegice, začetnice, pa 1100 eur – totalno nefer.

Projektni vodja, skoraj 3000 € neto (netehnične stvari, s famoznim filofaksom) 🙂

Prodajalci, ki so plačani po proviziji in prodajajo dražje stvari.. recimo avtomobili višjega cenovnega razreda, motorji, razni stroji, nepremičnine, zavarovanja, tudi kakšno dražje pohištvo..

Seveda morajo prodati velike cifre, da spravijo skupaj toliko provizije. Plača ni zagarantirana, ampak je vsak mesec borba, za vsako stranko. Če pade promet, pade tudi plača.

BogMonaTM, 27.01.2024 ob 20:14

mistejkaš … začetniki so na minimalcu … svetovalci z 20+ leti v IT pa so nad 2K€

Ne niso. Začetnik v programiranju nekje zasluži 3 tisočake. Seveda ni ravno začetnik, ker se je obrti načeloma že sam naučil in/ali v obliki študentskega dela. Vseeno pa še ni bil redno zaposlen in je posledično junior….

Senior razvijalci letno v SLO zaslužijo 40-70 tisočakov bruto – odvisno kaj delajo in kako so pogajali…

Drugače pa 2 tisočaka neto je nekje povprečje v Ljubljani. Da ne boste mislili, da so to neki strašni zneski….

jap, tako kot pravi Peter pan

Plače v IT. Če si zaposlen v IT podjetju, so plače boljše kot, če si IT v nekem podjetju v gospodarstvu. Delo je pa v bistvu enako. Vprašanje koliko cenijo IT znotraj podjetij.

jeannie, 27.01.2024 ob 20:17

ne ne mistejkam, jaz delam v fohu 5 let pa mam 4400neto. Novi sodelavci, ki pridejo in so po večini začetniki, majo vsi 2k neto. Prav tako sem ravno zadnjič govorila z bivšo sodelavko v svoji prejšnji firmi in novi zaposleni vsi začnejo z 1800neto + malca + prevoz

Se strinjam, računalniški programerji imajo dobre plače. Moj sin je končal FRI in zdaj dela dobra 3 leta v privat računalniški firmi in komaj po treh letih zasluži okrog 2500€, dobijo božičnico in 13. plačo, regres tudi precej višji kot sva ga dobila midva z možem. V plači prekaša mene, ki delam v JU (VII. stopnja izobrazbe) in moža, ki ima prav tako univerzitetno izobrazbo in je učitelj na SŠ. Sem vesela zanj, očitno si je izbral dober študij, gotovo pa je tudi odvisno, kje delaš. Če bi moj sin delal pri nas v JU, bi imel kot začetnik neto plačo okrog 1100 do 1200. Pa nikoli božičnice in kakšne 13. plače, le dogovorjen znesek regresa. Toliko o visokih plačah v JU!

Da ne boste preveč razočarani….

Precej več kot 2 tosoča zaslužijo tudi rokodelci(vodovodarji, keramičarji, krovci….) in verjetno tudi frizerke, ki imajo vsaj povprečno uspešen frizerski salon

Tehnik, V. stopnja, zadnja placa 2250 eur.

Eni se hvalijo kako imajo neto plačo preko dva jurja, pozabijo pa omeniti, da delajo po 10 ur na dan pa nočne pa nedelje pa tako naprej.

Sploh pri kakih tehnikih, raznih rokodelcih, obrntnikih je to običajna praksa.

Decembra sem oddelak 168 ur. Oziroma, se kaksen dan manj, pa sem za to dal dopust.

Januarja pa pricakujem nekje 2550 eur, glede na 184 delovnih ur in povisanje place.

jazbitudi, 27.01.2024 ob 19:56

V katerih poklicih, službah, se zasluži vsaj 2000 neto?

Zdravniki, odvetniki, sodniki, politiki, razni direktorji… to mi je logično.

Kaj pa kaki drugi poklici?

Mi je tudi jasno, da v Avstriji 2 jurja zaslužijo tudi čisto navadni delavci, ampak zanima me pa za Slovenijo.

2 jurja se mi zdi en tak spodoben znesek, da se da kar ok živet.

Avtomehaniki, ličarji, kleparji, prodajalci novih vozil, kozmetičarke s svojim podjetjem, frizerke s svojim s.p.jem, modne oblikovalke, lesarji, vodovodarji…

Ne mi zdaj naštevat nekih poklicov, ki menda toliko zaslužijo.

Mene zanimajo osebne izkušnje. Veliko vas je napisalo IT.

Nihče pa se ni oglasil, da je frizer in da služi toliko, da je vodovodar in služi toliko.

Zanima me pa osnovna plača. Ne tisto, ko si dneve in noči v službi in potem nabereš 2 tisočaka. Osnovna plača, 40 urni delovnik, brez dodatkov.

breza20222, 27.01.2024 ob 20:21

Projektni vodja, skoraj 3000 € neto (netehnične stvari, s famoznim filofaksom) 🙂

Kje to?

Vsaj lokacija Lj Vič, barnža?

Polagalci parketa (računajo 27eur za 1m²), seveda knjigovodkinje, računovodkinje nad 3jurje, v glavnem vsi, ki znajo nekaj narest s svojimi rokami, knaufarji, malarji uhhh ti so zlatarji, da o gradbincih ne govorim…da ti pride nekdo zravnat stene, narest stebričke ali pa zalit tla, že prej bankrotiraš preden vse plačaš.

jazbitudi, 27.01.2024 ob 21:45

Ne mi zdaj naštevat nekih poklicov, ki menda toliko zaslužijo.

Mene zanimajo osebne izkušnje. Veliko vas je napisalo IT.

Nihče pa se ni oglasil, da je frizer in da služi toliko, da je vodovodar in služi toliko.

Zanima me pa osnovna plača. Ne tisto, ko si dneve in noči v službi in potem nabereš 2 tisočaka. Osnovna plača, 40 urni delovnik, brez dodatkov.

Ja, sej se napisala za 40 urni delavnik.

Mehaniki, ličarji, kleparji vsi pol doma še fušajo, tisra 2jurčka, ki ga dobijo v službi je mala malca za njih. Samo poglejte kakšne bajte, vikenda, avte imajo. Ja, vse zasluženo z golimi rokami.

Haha kake bučke. No daj mi link do kakega podjetja kjer začetnikom dajejo 2k neto plače. Takoj vzamem. Še z 1500 se zadovoljim…

Še kdo, jaz sprašujem po osebnih izkušnjah. Ne po tvojih domnevah.

New Report

Close