Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača neto nad 2000€

Plača neto nad 2000€

Odgovor na objavo uporabnika
Učitelca, 27.01.2024 ob 20:18

Sem učiteljica z 20 leti delovne dobe in nazivom svetnik, dobim 2000 eur/neto. Moje kolegice, začetnice, pa 1100 eur – totalno nefer.

Ti dobiš pre več one pre malo, res ne fer, se strinjam.

Pri nas 1500eur neto mesečno 2  izmeni strojna stroka.Slabo za tako stroko

Ha ha ha ha, ce bi tole bral na Monu bi mislil, da imamo Slovenčki vsi po 2000 eur.

Lažete ko pes teče in ja na tem.forumu ni ljudi z 2000 eur plače. Mogoce v dveh mesecih pa se to težko 😁😁😁.

Danes,če imaš 1500 eur neto pa je zelooo veliko. Tako to je. Ostalo so pa bučke.

jazbitudi, 27.01.2024 ob 19:56

V katerih poklicih, službah, se zasluži vsaj 2000 neto?

Zdravniki, odvetniki, sodniki, politiki, razni direktorji… to mi je logično.

Kaj pa kaki drugi poklici?

Mi je tudi jasno, da v Avstriji 2 jurja zaslužijo tudi čisto navadni delavci, ampak zanima me pa za Slovenijo.

2 jurja se mi zdi en tak spodoben znesek, da se da kar ok živet.

IT in  prodaja

Nismo vsi na minimalcu, kot ti ocitno

Informatik v ju oz npr v sovi dobi minimalca a ko in ce se nauci lahko svojo uro proda tudi za 500 eur

V Sovi?

Ja,  veliko nakladanja v tej temi. Me zanima konkretno kje, torej kdo osebno toliko zasluži pa naštepajo kup poklicev o katerih nimajo pojma.

Ja, če bereš tole temo, bi človek rekel, da se v Sloveniji cedita med in mleko, ker po monovskih mišljenih ima ogromno ljudi toliko plače. Bla bla bla.

In veš kako sedaj učitelji svetniki sedaj v luft skačejo zaradi predloga nove plačne lestvice katera predlaga da se učiteljem začetnikom bolj dvignejo plače kot svetnikom.

Še Štrukelj jih podpira, da je to razvrednotenje nazivov???

Jaz imam V.st. vendar za max.10 napredovanji in se strinjam da se začetnikom toliko dvignejo plače, da imajo vsaj minimalca in da od tam napredujejo, ne pa da že 5x napredujejo pa še vedno minimalec.

Ne poznam nobenega začetnika (brez izkušenj), ki toliko zasluži. Tudi programerji/razvijalci ne. Sem v IT. Ja prideš do takšne plače – z leti. Vodja projekta zagotovo ni nek začetnik z 3k plače. Smešno je to sploh misliti. Pri nas ing običajno začnejo z 2200 bruto. V konkurenčnem podjetju, ki je znano po visokih plačah začnejo z 2500 bruto. Ostali (razni junior vodje projektov, nabava, prodaja ipd.) začnejo z nekje 1500-1800 bruto. Za 2k neto (kar je skoraj 4k bruto) moraš pa kar že nekaj pokazat. Junior zagotovo s takšno plačo nisi.Ni realno pričakovanje, da si bo neko podjetje naredilo čez 4k stroška mesečno za nekoga, ki še nič ne prinese zaslužka podjetju. Jaz imam recimo nekje takšno plačo (malo čez 2k neto), ampak podjetju pa prinesem štirikratnik tega.

Farmacija.

Jaz imam okoli 8 tisoč mesečno. V bistvu niti ni plača, bolj redni prihodki iz firme, ki mi jo je ata ustvaril.

Ena običajna mama, 27.01.2024 ob 20:34

jeannie, 27.01.2024 ob 20:17

ne ne mistejkam, jaz delam v fohu 5 let pa mam 4400neto. Novi sodelavci, ki pridejo in so po večini začetniki, majo vsi 2k neto. Prav tako sem ravno zadnjič govorila z bivšo sodelavko v svoji prejšnji firmi in novi zaposleni vsi začnejo z 1800neto + malca + prevoz

Se strinjam, računalniški programerji imajo dobre plače. Moj sin je končal FRI in zdaj dela dobra 3 leta v privat računalniški firmi in komaj po treh letih zasluži okrog 2500€, dobijo božičnico in 13. plačo, regres tudi precej višji kot sva ga dobila midva z možem. V plači prekaša mene, ki delam v JU (VII. stopnja izobrazbe) in moža, ki ima prav tako univerzitetno izobrazbo in je učitelj na SŠ. Sem vesela zanj, očitno si je izbral dober študij, gotovo pa je tudi odvisno, kje delaš. Če bi moj sin delal pri nas v JU, bi imel kot začetnik neto plačo okrog 1100 do 1200. Pa nikoli božičnice in kakšne 13. plače, le dogovorjen znesek regresa. Toliko o visokih plačah v JU!

Ne vem, če bi prilezel na 1.200. Odvisno no, ampak v plačni skupini J, kjer tak kader tudi dejansko zelo veliko dela (in to v slabih pogojih, z razmeroma slabo opremo, slabimi strežniki, po načelu “rodi stvori”), bi ga zaposlili po razpisu za VII/1, ker so zadnje čase taki razpisi, da iščejo prvo stopnjo po bolonjskem (da ga lahko čim manj plačajo), zahtevane kompetence pa so ohoho nesorazmerne, najraje bi imeli formiranega magistra, plačali bi ga pa kot tehnika.

Sicer bi rekla, da v Ljubljani je to drugače, ker se mi zdi, da so v Ljubljani plače najmanj krat dva v primerjavi z ostalo Slovenijo, glede na vidno blagostanje Ljubljančanov (pa tudi glede na sodelovanje s sorodnimi inštitucijami v Ljubljani vidim, da isto delo z isto izobrazbo, čeprav v J skupini,  v drugi pokrajini delam za zelo nižjo plačo kot kolegica v Lj).

VOS, 28.01.2024 ob 02:59

V Sovi?

Mas oglas na slotech

https://slo-tech.com/delo/5688” za nekoga ki sele zacenja sigurno dobra pozicija,placa ok ni bogatija samo znanja in certov pa lahko pridobi veliko.In potem par let pa privat sektor 💰💰💰

Anonimno 2297, 28.01.2024 ob 10:43

Ne vem, če bi prilezel na 1.200. Odvisno no, ampak v plačni skupini J, kjer tak kader tudi dejansko zelo veliko dela (in to v slabih pogojih, z razmeroma slabo opremo, slabimi strežniki, po načelu “rodi stvori”), bi ga zaposlili po razpisu za VII/1, ker so zadnje čase taki razpisi, da iščejo prvo stopnjo po bolonjskem (da ga lahko čim manj plačajo), zahtevane kompetence pa so ohoho nesorazmerne, najraje bi imeli formiranega magistra, plačali bi ga pa kot tehnika.

Sicer bi rekla, da v Ljubljani je to drugače, ker se mi zdi, da so v Ljubljani plače najmanj krat dva v primerjavi z ostalo Slovenijo, glede na vidno blagostanje Ljubljančanov (pa tudi glede na sodelovanje s sorodnimi inštitucijami v Ljubljani vidim, da isto delo z isto izobrazbo, čeprav v J skupini,  v drugi pokrajini delam za zelo nižjo plačo kot kolegica v Lj).

Mah daj, polno sluzb v Ljubljani, šele v drugem krogu ti povejo da je placa minimalec oz. Malce nad minimakcem, da ne moreš reči minimalec in to za visoko izobražen kader in zahtevano delovno mesto v gospodarstvu

no ja, 28.01.2024 ob 07:59

Ne poznam nobenega začetnika (brez izkušenj), ki toliko zasluži. Tudi programerji/razvijalci ne. Sem v IT. Ja prideš do takšne plače – z leti. Vodja projekta zagotovo ni nek začetnik z 3k plače. Smešno je to sploh misliti. Pri nas ing običajno začnejo z 2200 bruto. V konkurenčnem podjetju, ki je znano po visokih plačah začnejo z 2500 bruto. Ostali (razni junior vodje projektov, nabava, prodaja ipd.) začnejo z nekje 1500-1800 bruto. Za 2k neto (kar je skoraj 4k bruto) moraš pa kar že nekaj pokazat. Junior zagotovo s takšno plačo nisi.Ni realno pričakovanje, da si bo neko podjetje naredilo čez 4k stroška mesečno za nekoga, ki še nič ne prinese zaslužka podjetju. Jaz imam recimo nekje takšno plačo (malo čez 2k neto), ampak podjetju pa prinesem štirikratnik tega.

Je okoli 3,5k in ne 4.Vprasanje ni bilo kje zacnes temvec kje so.V vseh visokotehnoloskih podjetjih,farmaciji in predvsen v It – skratka tam kjer je dodana vrednost zaposlenega in podjetje nvidi njegov doprinos je ocenjen na ta znesek.Kar s pa zacetnikov tice mormo biti iskreni da v drugih panogah kdaj tudi seniorji ne dosezejo 2 k bruto.Jaz v IT. Poznam tudi tako take ki delajo za premalo kot take ki imajo 9k neto+ variabila+nagrade

Jaz imam skoraj 1,5 k neto pa sem v tovornem prometu. Decembra je bilo 1,7 k skoraj. Je pa res da delam 6 dni…

Javni sektor ima tudi v LJ enako plačo kot pa v Prlekiji ali pa na Koroškem.

Razlika je lahko le v tem, da je nekje na mestu, ki zahteva VI.stopnji, nekje VII/1, nekje VII/2, ampak to je odvisno od sistematizacije, ki jo odobri ustanovitelj.

In še to, v J skupini so začetniki brez napredovanj tik nad minimalcem. Računalničarji, računovodkinje … so slabo plačani.

Veliko ljudi, ki jih poznam, ima čez 2000, skupaj z malico, prevozom, delovno dobo, brez posebnih nadur, turnusov. Z leti hitro prideš na to številko in še več. Področja, poleg že naštetih: energetika, telekomunikacije, državna uprava, tudi gradbeništvo, zavarovalništvo.

Peter pan, 27.01.2024 ob 20:22

BogMonaTM, 27.01.2024 ob 20:14

jeannie, 27.01.2024 ob 20:09

vsak začetnik v programiranju ma v SLO praktično 2k neto

mistejkaš … začetniki so na minimalcu … svetovalci z 20+ leti v IT pa so nad 2K€

Ne niso. Začetnik v programiranju nekje zasluži 3 tisočake. Seveda ni ravno začetnik, ker se je obrti načeloma že sam naučil in/ali v obliki študentskega dela. Vseeno pa še ni bil redno zaposlen in je posledično junior….

Senior razvijalci letno v SLO zaslužijo 40-70 tisočakov bruto – odvisno kaj delajo in kako so pogajali…

Drugače pa 2 tisočaka neto je nekje povprečje v Ljubljani. Da ne boste mislili, da so to neki strašni zneski….

Ne vem, kdo se moti, ampak precej verjetno, da ti. Malo poglej oglase za delo v FB skupini slovenski developerji ali slo-tech recimo. Jasno tiste za redno zaposlitev – kakšni so zneski bruto za juniorje. Pa mid in seniorji tudi. Zelo daleč od 70k/leto.

Sem šla prav preveriti zadnjih nekaj oglasov za delo v FB skupini:

1. Plača? 2300 do 4000 eur. Razpon je velik glede na izkušnje in znanja, zato je najbolj pošteno, da se s tabo individualno pogovorimo o konkurenčnem plačilu.

2. Plača med 2400 in 4400 EUR bruto, odvisno od izkušenj in znanja.

3. Placa: 2000 do 3200 bruto, odvisno od znanja in izkusenj

4. Redna zaposlitev, 3.000-5.000 € bruto/mesec

Recimo, da so ti razponi od junior-senior. Meni se zdi, da šele senior pride nekje na 2-3k neto.

Novinar, 30 let del. dobe, z LPP vozovnico in malico 2.200

Ljudje blefirajo glede svoje plače, da glava peče, 80% jih ne loči med neto plačo in povračili stroškov, kar vodi v izkrivljene primerjave. Čeprav se vedno najdejo dobro plačani posamezniki in podjetja, kjer imajo vsi dobre plače, ima v povprečnem podjetju samo par procentov zaposlenih na vodilnih mestih ali pred upokojitvijo plačo nad 2000 neto. Ostali imajo precej manj, ampak ker dobijo 300 EUR za potne naloge, 300 EUR za prevoz in 100 EUR za malico, sveto trdijo, da je njihova plača blizu 2000 neto.

00000111, 28.01.2024 ob 13:02

Sem šla prav preveriti zadnjih nekaj oglasov za delo v FB skupini:

1. Plača? 2300 do 4000 eur. Razpon je velik glede na izkušnje in znanja, zato je najbolj pošteno, da se s tabo individualno pogovorimo o konkurenčnem plačilu.

2. Plača med 2400 in 4400 EUR bruto, odvisno od izkušenj in znanja.

3. Placa: 2000 do 3200 bruto, odvisno od znanja in izkusenj

4. Redna zaposlitev, 3.000-5.000 € bruto/mesec

Recimo, da so ti razponi od junior-senior. Meni se zdi, da šele senior pride nekje na 2-3k neto.

Imaš prav. Tisti ki piše da junior dobi 3-4k NETO je na nečem nelegalnem :). Večina po 20ih letih ne pride na toliko NETO. Če pridejo na toliko bruto so veseli. Moraš biti res vrhunski strokovnjak da ti bo nekdo čez 5k bruto plačal. V ZDA, kjer so krepko višje plače (govorim x2 – x3 napram pri nas) so 120-200k letno. Redki prilezejo višje. Seveda obstajajo, ampak so izredno redki.

average salary for a Software Developer in Slovenia is €30620 in 2024….https://www.payscale.com/research/SI/Job=Software_Developer/Salary

V sloveniji so najvišje plače običajno v mednarodnih podjetjih. Okoli 10k BRUTO. Pa to niso juniorji :). Jih ni veliko na tem znesku in čez. In ti ljudje niti približno ne delajo 40h tedensko. Večina ing. ki jih poznam je na nekje 2-5k bruto. Z dežurstvom vred. Zelo redki nad tem. Večinoma vodje kakšnega oddelka. Z delovno dobo 20+ let 🙂

New Report

Close