Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača neto nad 2000€

Plača neto nad 2000€

Uf, sami bogataši pa čas zapravljajo na monu.

Se počutim končno fajn, da se družim z elito 🙂

Jih poznam malo, ki presegajo NETO preko dva jurja, vendar noben od teh ne dela pod 10 ur dnevno, vikende, praznike ali stalne pripravljenosti. 99 odstotkov jih je živčnih razvalin, odvisnih od alkohola, kave ali cigaret, če ne še kaj močnejših substanc. Od družine pa imajo bolj malo.

Ne hvala, mi je mojih 1800 neto dovolj.

Odgovor na objavo uporabnika
Ggh, 27.01.2024 ob 20:51

Tehnik, V. stopnja, zadnja placa 2250 eur.

Kje? Se kaj jemljejo nove delavce?

Če bi bilo to res, zakaj potem jamrate, kako so drage nepremičnine. S takimi plačami z lahkoto kupite , samo malo zmernosti v zapravljanju.

Odpoved tv, 31.10.2024 ob 13:36

Uf, sami bogataši pa čas zapravljajo na monu.

Se počutim končno fajn, da se družim z elito 🙂

Jih poznam malo, ki presegajo NETO preko dva jurja, vendar noben od teh ne dela pod 10 ur dnevno, vikende, praznike ali stalne pripravljenosti. 99 odstotkov jih je živčnih razvalin, odvisnih od alkohola, kave ali cigaret, če ne še kaj močnejših substanc. Od družine pa imajo bolj malo.

Ne hvala, mi je mojih 1800 neto dovolj.

Z 2k neto pač nisi bogataš. Da nekdo to prijavi je za zjokat. In ne ne moreš si niti povprečnega stanovanja v Lj. recimo kupiti s tem. Povprečno stanovanje mislim tam nekje 60kv, kar te pride čez 200k v Lj.. 200k kredita na 30! let pride obrok čez jurja. Pa imaš staro neprenovljeno stanovanje verjetno za tiste 240k recimo. S tem da moraš imeti 40k na strani za polog. Kter idiot se bo za več k pol plače zakreditiral za 30 let?

Pa še primerjava dveh recimo samskih z otrokom. Ena 2k plače. Ena minimalc. Tista na minimalcu dobi še otroške, vrtec praktično zastojn – zagotovo manj kot dokladi. Ji ostane več kot cela plača za živet. Tista z 2k plače da za vrtec 500e, nobenih doklad. Ji ostane tam ene 400e več k tisti na minimalcu za preživet mesec. Če sta obe brez stanovanja….prva bo dobila slej ko prej neprofitnega, druga ni šans. Je bogata po tvoje 🙂

Večin je v odgovorih trdila, da ima preko 2000 neto (večina), kar nekaj jih je dajalo podatke krepko prek.

Ne živimo vsi v Lj, jaz sem bogu izza nogu – ja kdor ima v naših krajih neto 2000 je bogat. Ker k neto plači dobijo še potne, malico in raznorazne dodatke…. Pridi kdaj pogledat na vasi, ob vzhodni lepi naši, kjer jih je večina z dodatki do minimalca. Verjemi, da njim primaknejo vsak mesec 500€ – bodo bogati.

Ja tisti v Lj ima verjetno več – vendar tudi več stroškov. Ali pa manj. Ne vem, da bi komu pri nas dodelili neprofitno stanovanje, nosijo pa k kar številčnim karitas pakete, pakete za otroke… Če želijo stanovanje se morajo seliti v prvo mesto – kar pa zopet ne gre kar tako.

Ja – bogastvo, ki ga predstavlja višina neto plače, je odvisno tudi od kraja  kjer kdo prebiva.

2000 neto plače je približno povprečna neto plača v Ljubljani. Ne vem, zakaj se vam zdi, da gre za tako visoke znesek. Takšna plača je bila visoka pred desetimi leti, sedaj verjetno najmanj toliko zasluži večina inženirjev, ki se je znala pogajati.

Koliko je kdo utrujen je odvisno od veliko faktorjev. Tudi ljudje različno prenašamo obremenitve nekateri lahko po 16 urnem turnusu dela z pacienti in dežurstu opravijo še  10 km tek. Na drugi strani so pa ljudje, ki je po dolgočasnem 8 urnem “šihtu” samo dol padejo.

Odpoved tv, 31.10.2024 ob 15:05

Večin je v odgovorih trdila, da ima preko 2000 neto (večina), kar nekaj jih je dajalo podatke krepko prek.

Ne živimo vsi v Lj, jaz sem bogu izza nogu – ja kdor ima v naših krajih neto 2000 je bogat. Ker k neto plači dobijo še potne, malico in raznorazne dodatke…. Pridi kdaj pogledat na vasi, ob vzhodni lepi naši, kjer jih je večina z dodatki do minimalca. Verjemi, da njim primaknejo vsak mesec 500€ – bodo bogati.

Ja tisti v Lj ima verjetno več – vendar tudi več stroškov. Ali pa manj. Ne vem, da bi komu pri nas dodelili neprofitno stanovanje, nosijo pa k kar številčnim karitas pakete, pakete za otroke… Če želijo stanovanje se morajo seliti v prvo mesto – kar pa zopet ne gre kar tako.

Ja – bogastvo, ki ga predstavlja višina neto plače, je odvisno tudi od kraja  kjer kdo prebiva.

Za 2000 neto  plače v Sloveniji kot nekdo, ki ima 2 otroka, potrebujete nekje 3 tisočake. Glede na te podatke ima to približno 25% vseh zaposlenih.

https://www.boljsaplaca.si/en/place-v-drzavi

OMG, kakšen primitivizem. 2000 jurja neto je revščina. Jaz se počutim totalna luzerka s tako plačo. Vsi v žlathi imajo več, še moja starša imata skoraj 2 jurja penzije.

2k neto ni nikjer bogastvo! Bogati ljudje ne rabijo delat za preživetje. Bogastvo….kristus no. Še v indiji nisi bogat s tem. En pulover iz pravega kašmirja v italij stane dvakrat toliko :D. Večerja za štiri v malo boljši restavraciji v londonu stane toliko. Bogastvo…kristus….

Aha, torej z jurja si revež, z dvema pa bogataš? Oz. tam v vaših koncih si očitno že z jurja in pol bogataš. Fascinantno :). Med revščino in bogastvom je 500e razlike :). Glih tolk k bogataši vrtca plačajo in postanejo isti k reveži 😀

Ja v luki koper ma marsikdo brez šol preko 2K v delovni obleki. Pač izmensko delo in dodatki nanesejo.

Sem mislil, da bom dobil predstavo glede plač, pa sem v tej temi namesto tega dobil predstavo o lažeh. Sami Hanz Kristian Anderseni…

Razen hvale ni odgovora na vprašanje. Torej v kakšnem poklicu? Bo šlo?

jazbitudi, 27.01.2024 ob 19:56

V katerih poklicih, službah, se zasluži vsaj 2000 neto?

Zdravniki, odvetniki, sodniki, politiki, razni direktorji… to mi je logično.

Kaj pa kaki drugi poklici?

Mi je tudi jasno, da v Avstriji 2 jurja zaslužijo tudi čisto navadni delavci, ampak zanima me pa za Slovenijo.

2 jurja se mi zdi en tak spodoben znesek, da se da kar ok živet.

Mlad zdravnik je daleč pod tem. Če govorimo o 40 ur na teden.

Peter Pan814, 31.10.2024 ob 15:13

Za 2000 neto  plače v Sloveniji kot nekdo, ki ima 2 otroka, potrebujete nekje 3 tisočake. Glede na te podatke ima to približno 25% vseh zaposlenih.

https://www.boljsaplaca.si/en/place-v-drzavi

Na tej strani so bruto plače.

New Report

Close