Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plača v Krki-podatki iz prve roke

Plača v Krki-podatki iz prve roke

Živjo!

Veliko sem že prebrala o plačah v tem slavnem podjetju, vendar si podatki precej nasprotujejo. Nekateri govorijo bajnih plačah, spet drugi pravijo, da plače niso nič posebnega (visoke so le za delo v proizvodnji). Zato me zanima, če ko iz prve roke lahko pove višino plač. Npr. koliko dobi začetnik s 7.stopnjo izobrazbe?
Če ima kdo minutko preveč časa, lahko napiše še, kakšni so na splošno odnosi v firmi, so veliki pritiski na zaposlene itd.

hvala vsem

Takole ti bom napisala, potem pa sama oceni. Bom kar neto.
Plača nekoga z univerzitetno izobrazbo in npr. 10 letno delovno dobo – od 1.200 neto do 1.600 neto, odvisno od njegovih ritolizniških sposobnosti in nadrejenih. Tako po kolektivni. Če faktor, potem se znesek lahko podvoji, potroji (a to praviloma le vodje).

Aja, glede razpona plač bruto pa povprečno tako od 1.000 – 5.200 bruto. Zajete vse delovne dobe, zato podatek slab.

Hvala za “direkten” odgovor. Potem to le ni tako zelooo bajno veliko. Že skoraj približno enako kot z javnim sektorjem… Ampak če bi lahko izbirala, Krka je le Krka hehe

Odkar je Colarič namesto Kovačiča so se odnosi bistveno poslabšali – iz prej prijetnega ozračja se vsak boji lastne sence, odnosi so napeti ….

Colarič je čisti deloholik. Podrejeni mu morajo vsake pol minute pošiljati po elektronski pošti pošiljati rezultate sprotnega dela, sam pa dela kot urca, tudi od 4.00 do 24.00!

Tudi tole vse je res. Jaz bi kar šla, če bi kam imela …
In odkar je Colarič, plače stagnirajo. Tisti z bajnimi plačami, so si jih priborili še za časa Kovačiča, potem pa …No, bom takole rekla, strmo so v porastu “živčne bolezni” in odsotnost iz delovnega mesta “brez razloga, brez nekega opredeljenejga bolezenskega stanja”.

Za Krko (danes) ne morem nič posebej reči, imam pa prijateljico, ki ima narejeno farmacijo in je med drugim delala tudi na Krki. Danes dela pri enem drugem farmacevtu. Kar hočem reči, je to, da je vedno imela zelo dobro plačo (za moje pojme zelo dobro, mogoče za koga drugega niti ne), nazadnje ko sva se pogovarjali o tem, je omenjala znesek blizu dva in pol neto, kar se mi zdi kar spodobna plača. Pa moraš vedeti, da tam dobi tudi božičnico, službeni avto, telefon in verjetno še kaj. Skratka, ni ji hudega.

No, malo sta razblinila moja visoka pričakovanja. Se mi je zdelo, da so govorice eno, realnost pa drugo. Se bom kar prijela kakšne službe v javnem sektorju, če bo le možnost in ne bom “žalovala” za ne-službo v Krki 🙂

Ja začetnika s 7. stopnjo prav vsi komaj čakajo, da ga zaposlijo, tako v JS kot v Krki. Vso srečo pri iskanju službe. Aja pa še nasvet, malo spusti pričakovanja glede plače in bodi vesel, če sploh dobiš službo.

Kaj pa tebe mori? Žal, tudi začetniki moramo nekje začeti. Blagor tebi, ki ti je bilo to očitno prihranjeno?

Saj ni nikjer omenila pričakovanj glede plače. Glede začetništva pa: marsikdo s 7. stopnjo lahko izbira in ja, če bi morala izbirati med firmo s tako slabimi odnosi,kot so za Krko iopisani zgoraj, in čem drugim grem na to drugo, pa čreprav za manj denarja. Raje skrete pucam kot živčne bolezni neznanega izvora zaradi šefa, ki ne zna nehat deklat in v ćživlenju nima drugega opravila kot 4-24 v firmi sedet.

ja povedala je, da so v krki plače nižje kot je pričakovale. Za info tam so plače med najvišjimi. Aja btw. začetnik v JS ima plačo 1200 bruto. Kar ni veliko. Mož dela v farmaciji in ima bruto 3x višji od mojega v JS. Samo šanse da te zaposlijo v JS je pa ravno 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Midva sva obe službi dobila po vezah in me ni sram povedat. Samo tudi midva sva morala nekje začeti in najina začetna plača je bila, kljub uni. izobrazbi, skromna.
Hmmm koliko mladih s 7 stopnjo je na zavodu???? OGROMNO! Za to naj bo vesela kjerkoli bo pač dobila in tudi če ne bo plača ravno takoj 1500 neto. Nekje je treba začeti in pridobivati izkušnje.

Ni rekla, da je kaj pričakovala, ampak “Potem to le ni tako zelooo bajno veliko”. Je razlika pričakovati visoko plačo zase ali pa misliti na splošno o firmi da ima dobre plače. Ker splošna fama je in to smo vsi vanjo verjeli, da so v Krki blaaaaazno visoke plače.

Pa še to: dovolj slabo zate, da te ni sram zaradi služb, pridobljenih po vezah! In taki mladim najraje pridigate, kako in kaj. Tudi zaradi take mentalitete smo kjer smo – vse samo po vezah.

Plače začetnikov v Krki, bodisi univ. ali mag. farmacije so za današnje čase zelo zelo dobre. V javnem sektoru poznam kar nekaj ljudi, ki delajo za 800 eur neto z univ. izobrazbo. Tako da so p lače v Krki načeloma zelo dobre.

kera beda- preko vez zato, ker sva začela kot študenta, potem pa so naju vzeli v službo. In če se ne bi izkazala, bi se lahko pod nosem obrisala.
in h ima prav, v Krki so zelo dobre plače, odnosi so pa povsod tako tako.

menjala sem že 4 delodajalce in noben mi ni dal več kot 800 neto…

Konkretne številke?

Ravno zaradi takšni izjav sem v dvomih. Zate je 800 eur neto za začetnika slabo.
Zgoraj mi je “iz prve roke” napisala, da imajo univ.izobraženi z 10 let delovne dobe 1200-1600 neto. Če začetnik v Krki začne z npr. 1000 eur neto, je to zate zelo zelo dobro? Ker če držijo zgornji konkretni podatki, potem nekdo v 10 letih tako malo “napreduje”?

Moja sestra dela v Krki v pisarni. Začetne plače sicer niso visoke, vendar se kasneje kar konkretno povečajo. Skozi delavne izkušnje in večanje delavne dobe. Ima 5 stopnjo izobrazbe in ima lepo plačo.

Pa še nagrade, uspešnosti, božičnico imajo kar nekajkrat letno. Mislim, da je zelo dobro podjetje za svoje delavce. Sestra je zelo zadovoljna.

Lep pozdrav

Konkretne številke?

Ravno zaradi takšni izjav sem v dvomih. Zate je 800 eur neto za začetnika slabo.
Zgoraj mi je “iz prve roke” napisala, da imajo univ.izobraženi z 10 let delovne dobe 1200-1600 neto. Če začetnik v Krki začne z npr. 1000 eur neto, je to zate zelo zelo dobro? Ker če držijo zgornji konkretni podatki, potem nekdo v 10 letih tako malo “napreduje”?[/quote]

Ja, zelo slabo se napreduje, odkar je Colarič sploh. Zdaj je možno napredovati le vsake 3 leta in še to le za 1 grupo, kar pri plačilu skoraj ni opazno. Včasih so napredovali za 2 grupi vsako leto in ja, si hitro prilezel do zgornje meje.

Podatki pa držijo, ker sem ena z 10 let delovne dobe, univerzitetno izobrazbo in 1.400 neto. In tudi delam v službi, kjer so mi ti podatki dostopni. Je pa tudi res, da farmacevtom in kakšnim strojnikom ni hudega in tam je marsikdo tudi na kakšnem faktorju in zato plača ustrezno višja. Ker le s kolektivno z univerzitetno dlje kot do morda 2.000 neto ne moreš priti.

Konkretne številke?

Zgoraj mi je “iz prve roke” napisala, da imajo univ.izobraženi z 10 let delovne dobe 1200-1600 neto. Če začetnik v Krki začne z npr. 1000 eur neto, je to zate zelo zelo dobro? Ker če držijo zgornji konkretni podatki, potem nekdo v 10 letih tako malo “napreduje”?[/quote]

Ja, zelo slabo se napreduje, odkar je Colarič sploh. Zdaj je možno napredovati le vsake 3 leta in še to le za 1 grupo, kar pri plačilu skoraj ni opazno. Včasih so napredovali za 2 grupi vsako leto in ja, si hitro prilezel do zgornje meje.

Podatki pa držijo, ker sem ena z 10 let delovne dobe, univerzitetno izobrazbo in 1.400 neto. In tudi delam v službi, kjer so mi ti podatki dostopni. Je pa tudi res, da farmacevtom in kakšnim strojnikom ni hudega in tam je marsikdo tudi na kakšnem faktorju in zato plača ustrezno višja. Ker le s kolektivno z univerzitetno dlje kot do morda 2.000 neto ne moreš priti.[/quote]

Koliko ima potem farmacevt npr. s 15 leti delovne dobe in vodja oddelka v proizvodnji?

Tudi jaz sem že 10 let v Krki in sem zelo zadovoljna. Imam peto stopnjo izobrazbe in delam v proizvodnji. Vsakega desetega je plača, februarja in septembra dobiček, aprila regres in decembra božičnica. Vsako leto imamo športni dan s piknikom, kjer se pije in je kolikor hoče, jubilante, ki dobijo zelo lepe denarne nagrade in pogostitev , prispevek za silvestrovanje in še marsikaj. Zato mi gredo vsi tisti, ki jamrajo in kritizirajo na živce. Sama sem prej delala pri privatniku in znam vse to zelo cenit, pa , da dobim bolniško, če jo rabim, pa da vem , koliko imam dopusta, ki ga tudi porabim, če delam dlje, delam za plus ure ali nadure,…
Ne vem no, tudi jaz imam nekaj sodelavcev, ki niso zadovoljni, ampak zanimivo, nobeden pa ne išče druge službe, ravno obratno, vsi bi radi preko vez še žlahti pa prijatlom službo zrihtal.??

Podatki pa držijo, ker sem ena z 10 let delovne dobe, univerzitetno izobrazbo in 1.400 neto. In tudi delam v službi, kjer so mi ti podatki dostopni. Je pa tudi res, da farmacevtom in kakšnim strojnikom ni hudega in tam je marsikdo tudi na kakšnem faktorju in zato plača ustrezno višja. Ker le s kolektivno z univerzitetno dlje kot do morda 2.000 neto ne moreš priti.[/quote]

Koliko ima potem farmacevt npr. s 15 leti delovne dobe in vodja oddelka v proizvodnji?[/quote]

Težko povprečim, ker tudi ogromno farmacevtov je v službi magistriralo, doktoriralo – za ta profil se to zelo spodbuja in tudi veliko omogoča. Profil v izhodišču ni važen, ker se plača določa po ktg., ki so vezane na stopnjo izobrazbe in tudi glede na to omejene navzgor. Tudi – eni garajo, vsaj časovno, no. Ker po novem se kao vrednoti dobrega zaposlenca po tem, kdo dlje ostaja v službi – ma, res, prav tekmujejo, kdo bo kasneje poslal kak mail, da se dokaže…En kup se jih dopoldne zato po riti praska, popoldne pa delajo, pa imaš potem nadure (pa spet ne v vseh službah, nekje ti jih ne plačajo, moraš koristiti ure), pa … Službenih avtov pa ni ravno veliko. Le direktorji, vodje ne.
Kakorkoli, če želiš v Krko in imeti dobro plačo, je najbolje če si farmacevt. ekonomistov se otepajo, kot vsi, strojnik tud pride notri, pa računalničarji tud – samo ti pa res delajo petek in svetek, čeprav se imajo kar radi in za moje pojme so najboljš kolektiv. Proizvodnja je pa proizvodnja, veliko zaposlujejo tudi preko agencij. Hudo jim ni, ker norme niso našponane, plača pa spet odvisna od izmene … Je pa vse absolutno nadzirano, snemano, preverjano, do sekunde natančno. Čeprav nekih sankcij vseeno ni, opozorijo pa takoj in nabijejo tak slab občutek, čeprav gre za take malenkosti.
Vodje so tako ali tako na faktorju, če imajo npr. univerzitetno izobrazbo. In tud vodij je en kup in faktorjev tudi. Moj bivši mož npr. je bil vodja ene službe, skoraj 20 let delovne dobe (univ. dipl. stroj.) in neto 4.000 EUR, ko ni mogel več prenašati sranja in 24 urne dosegljivosti, je šel v strokovno službo. Faktor je obdržal, le nižjega, potem prejemal cca. 2.800-2.900 neto.

meni ni sile trenutno

desetega pade recimo povprečno na račun 1300 € , raje več kot manj, (prevoza na delo nisem vštel), malica je recimo zastonj v firmo(dobra!!!),
aha, izobrazba, V. stopnja, cca 12 let v firmi, delam samo dopoldne

poleg tega, kot je rekla predhodnica, še veliko ugodnosti v firmi preko leta,

ja, treba pa je delat- kar je prav, v firmi ni prostora za praskanje riti, kofetkanje, cigaretanje,…

Tudi jaz imam zaposlitev v Krki, imam pa 7. stopnjo izobrazbe. Kar se denarja tiče, je tako-1100€ neto plače (tam nekje, točno niti ne vem, ker skoz nadure tolčem).
Ne rečem, glede denarja je zelo v redu, ena najboljših firm v Sloveniji. Ampak resnici na ljubo, je pa tudi firma, ki ima največ čistega dobička v Sloveniji, zakaj potemtakem nebi plačali delavcu več in ga s tem stimulirali?
Kar se pa odnosov tiče, lahko rečem, da je pogreb na celi črti. No, ne rečem, da po celi firmi, vendar tam, kjer sem jaz, je najslabše, kar je možnega. Dela ogromno, dela se po cele dneve, a od nadrejenih samo še dodatno pritiskanje, nobenega razumevanja. Ni pristnih človeških odnosov, ti si tam le številka in si tam, da delaš. Ne zanima jih nič drugega.
Veliko je ljudi, ki so nezadovoljni tam in jih je menda tudi ogromno na “tabletah”, da sploh lahko sfolgajo divjo kapitalsko politiko podjetja.
Jaz si iščem drugo službo, pa magari za nižji denar, ker meni je pomembno, da grem z veseljem v službo in mi dan hitro mine, ne pa da me zjutraj, ko vstanem, stisne pri srcu in se v službo odpravim z grenkim priokusom.
To je moje mnenje oz. moje izkušnje. Vem, da ni v celi firmi tako hudo. Nekje se imajo prav fino in uživajo pri delu, škoda le, da ni mene zraven teh ljudi.

V kateri Krki pa to vi delate?Plače so višje!

Kar neki nepoznavalci in izmišljevalci tlele!

New Report

Close