Plača v Krki-podatki iz prve roke
Ljudje božji!!!! Pa vi ste nenormalni? Plače imate po 1.300 € in navzgor in jamrate??? Ja kaj pa naj jaz rečem? Delam na VISOKO normo in 15. v mesecu dobim 570 €!!!!! In vi jamrate, da so slabi odnosi? In da iščeš službo, v katero boš šel z veseljem delat??????????????
Norci!!!!
Za 1.300 € vsakega 15. na mojem računu, me lahko vsaki dan nekdo na firmi nadere ko psa, pa grem z veseljem delat. Vsi, ki pišete take gluposti, si ne zaslužite niti minimalne plače.
Jaz sem pa zunanji sodelavec. Ja pod jurcka place tezko da kdo dobi za 8 ur na dan. Odnosov ni nikjer prevec lepih in tud v Krki ni nic kaj hudega. Nekateri so bolj obcutljivi, nekateri majo res kaksnega takega sefa ampak ne moremo pa rect da je tako slabo kar za celo Krko, s katerimi jaz delam je vedno vse ok pa sem po celi krki. Sicer pa so dobre place, ce recemo da je povprecje v Slo 1000€ je tukaj kar dost nad povprecjem in se za to lahko tudi malo potrpi. Moti me pa samo to da se ne sme nikjer kadit, se ko ven prides cez rampe se na parkingu ne smes, zato pa na malco vn hodim pa se zdrzi nekak Pravjo pa kadilci da se kar navadis da ne kadis po 8 ur pa po malci nobenga ne prizges.
Skratka ne nabijajte neumnosti, place so zelo v redu, malo jo pa moras izpogajat malo se moras pa tud potrudit zanjo pa rezultate pokazat.
Krka d.d.
Splošno farmacevtsko podjetje ali družinsko podjetje?
Veliko se je že pisalo o podjetju Krka iz Novega mesta. Ko nekdo zasledi, da imajo podan razpis za prosto delovno mesto takoj začnejo s pisanjem prošenj.
Jaz bom malo opisal postopek razgovora in nekaj splošnega o tem podjetju, da vsem malo zbistrim misli in naj vedo kaj jih čaka, ko so vabljeni na razgovor.
Vodilna kadrovnica ga. Lindič, ki je pravtako zadolžena za razgovore je za mene osebno najslabša oseba na katero lahko naletite pri razgovoru, saj vas sprašuje o privatnih stvareh posameznika in s tem posega v pravice vašega zasebnega življenja.
S tem tudi krši te pravice a očitno to njej ni mar. Glede na njena leta pa bi človek pričakoval, da bi lahko bila že pred veliko leti v pokoju. Veliko zaposlenih je takšnih, ki so zelo zreli za pokoj a še vedno delajo polni delovnik. Lahko bi se umaknili in dali prednost mladim prespektivnim kadrom.
Kar se tiče samega kadra pa je tako: nekateri so zelo vredu zaposleni, nekateri pa trn v peti posameznikov, kateri so pripeti na šefe in so njihovi ljubljenčki. Groza je videti, koliko jih je v bolniški zaradi takšnih in drugačnih stvari. Veliko je mobinga in stresa na delovnem mestu. Ampak vse to je za pričakovati pri tako velikem številu zaposlenih.
Se sprašujete zakaj niso zaposlili prav vas, ki ste se super odrezali na razgovoru. Ja odgovor je jasen, zato ker je to delovno mesto dobil nekdo, ki ima zelo dobre veze v podjetju ali pa je nekdo, ki je ožji družinski član že nekoga zaposlenega. Imajo tudi interne razpise za prosta delovna mesta, kateri pa so nažalost skriti pred javnostjo in jih ne objavijo. Če potegnemo črto. Zaposlitev dobi nekdo, ki ni dober v svojem poslu in ga zaposlijo prav zato da bodo lahko to osebo imeli pod nadzorom in kot nekašnega psa na vrvici ali pa je tu nekdo, ki je lepo prišel mimo vrste in ima nekoga poznatega v podjetju.
Sramota je to, da g. Boris Dular vedno postavi podjetje v tako lepo luč. Ali si zatiska oči ali pa sploh ne ve kaj se dogaja okoli njega.
Tudi plače nekaterih zaposlenih niso visoke in prav tisti, ki se trudijo si zaslužijo višjo plačo.
Nič vam ne koristi regres, božičnica in nagrade če pa imate osnovno bruto plačo malo in vas je strah na banki vprašati za kredit.
Vsi tisti, ki ste sposobni in dobri v svojem poslu pa vam svetujem, da si najdete boljše podjetje za zaposlitev kot je to Krka.
Vprašajte se kaj vam je bolj pomembno: denar ali vaše zdravje?
Pa lep pozdrav,
Bravo Andrej….Evo iz prve roke….razmere v Krki so katastrofalne.,sama si iščemo drugo službo pa čeprav za minimalca.
V Krki delavce zdepresirajo do te mere da resnično več nemores brez tablet hoditi v službo…odnosi so grozni,med sabo si grozijo z tozbami do batin in vse zaradi predolgih jezikov,to ni služba za ljudi ki želijo delat…pa lahko govorijo kar hočejo…to je podjetje kjer te vzamejo če bos funkcioniral z maso hinavcev,drugače te živega odrejo, delo je v drugem planu.ni mi jasno kako g.Colarič to pusti…ker vemo kaj se zgodi ko je enkrat množica delavcev nezadovoljna…začne vse trpeti…od začetka do konca.vse kar se dogaja bi moglo pridet v medije,ker nekatere stvari,so res bizarne ki se dogajajo…zalostno…zaposlitev v krki mi je bila najvecja želja…zdaj bi vse dala sam da grem iz nje….moje zdravje je že bolj pomembno kot pa bozicnica in dobicek…to je vse kar je več tam notri kot nekje drugje
Delam v sintezi , osnovna plača je 770 evrov ostalo so dodatki tok da pride, z 22 to grupo na 1100 evrov približno plače , vsako leto med 400 in 600 evrov plačati dohodnino , tok da je en dobiček manj , delam , štiri izmensko ,delamo vse praznike in vikende , v strupih in živčnem okolju , kjer skos grozijo kaj bojo naredili , če greš na bolniško , ali če ga kaj polomiš. Dodatkov na strupe nimamo , ker je kao zaprti siste, , kar pa ni in se v četrti štuk voha , učinkovina in topilo. Sedaj moramo začeti še šparati na zaščitni obleki in rokavicah , najraje bi videli da goli delamo. Ta sistem je gnil do delavcev v krki.
Vsaj neki resnice o sintezi in izogibajte se tega posla , če vam je kaj mar za zdravje.
Tudi tole vse je res. Jaz bi kar šla, če bi kam imela …
In odkar je Colarič, plače stagnirajo. Tisti z bajnimi plačami, so si jih priborili še za časa Kovačiča, potem pa …No, bom takole rekla, strmo so v porastu “živčne bolezni” in odsotnost iz delovnega mesta “brez razloga, brez nekega opredeljenejga bolezenskega stanja”.
[/quote]
Sej to ni tak problem, tam se lahko kar s tekočega traka z antidepresivi nafilaš, hehe