Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Plača, vprašanje za barco iali koga ki se spozna

Plača, vprašanje za barco iali koga ki se spozna

Začela sem delat v podjetju, kjer pa imam za poln delavnik v pogodbi navedeno da je plača 920 bruto. Pa sem se pogovarjala z sosedo,ki pravi da je minimalc okrog 1000e. In glej ga zlomka, sem šla preverjat in je res 1.024,24 eura. Na samem intervjuji za službo sem bila seznanjena glede minimalne plače. Ampak kaj to sedaj pomeni? Morda kdo ve? 

Dobila boš obračunano in izplačano razliko do minimalne plače, to je vse. Poguglaj “razlika do minimalne plače” in dobila boš cel kup rezultatov, pa si tam malo preberi.

Torej izplačilo bo 736 in vse ostalo, stroški za prevoz ter malico..hvala

nova
Uredništvo priporoča

Za vse te anomalije, oziroma bolje rečeno, govorimo o diskriminaciji, neenakopravnosti, in izkoriščanju so zaslužni delodajalci in sindikalisti.Stopite v vrsto, in omogočite sindikalnim veljakom 5000e mesečnega plačila.

Teleta se prvo naučite razliko med bruto in neto. Potem pa plačilno brat😁

Razumemo zelo dobro za kaj gre, saj na današnji dan v Sloveniji, obstajajo kolektivne pogodbe 474 bruto osnovne plače, pa tudi manj, od tega. Poanta je v  dodatkih, nižja osnovna plača  smešni, oziroma zelo mizerni dodatki. To je golo izkoriščanje! Slovenski delodajalci so jude, sotone, monstrumi, in antikristi!

Stopite v vrsto, in dajte prispevek za ohranjanje sindikatov. Ne pozabite da ne smete odbiti delodajalca, ko vas povpraša, če bi delali nadure, a obenem se zaveda, da jih ne plačuje, oziroma jih plača manj od  navadne ure.Slovenija je prepolna laži, kraje, diskriminacije, neenakopravnosti, nemoralnosti, neetičnosti, dvojnih meril….

Bruto placo imas lahko tudi 500€. Kot jo nekateri zal imajo. Ampak to je osnovna bruto placa, ki je precej lahko nizja od minimalne, ki trenutno znasa 1024€.

Seveda minimalna placa znasa neto 736€ in toliko bos dobila. Saj ti bodo dodajali do minimalne place. Problem pa je, da vsi dodatki gredo na osnovno bruto placo in so zato mnogo nizji. Jaz na mesec sem neto na izgubi 13€ pri delovni dobi. Ker dodatek racunajo na osnovno bruto placo, ki je nizja od minimalne. Seveda delodajalec tudi prispevke placuje na osnovno bruto placo in s tem manj.

New Report

Close