Plača ženske
Ta pikra, 13.02.2025 ob 19:47
Malo morgen!
UČITELJ VII/2 VIŠJI SVETNIK –RAZREDNIK
Kar je maksimalni naziv, ki ga po 19 letih dela še nikakor nimaš, je po prevedbi v 36 PR in bo 1.1.2028, torej po odpravi vseh nesorazmerij 3.526. Višje ne gre.
Všteta vsa napredovanja po ocenah in vsa napredovanja v nazivih.
Ta pikra, 13.02.2025 ob 20:06
UČITELJ VII/2 VIŠJI SVETNIK –RAZREDNIK
Kar je maksimalni naziv, ki ga po 19 letih dela še nikakor nimaš, je po prevedbi v 36 PR in bo 1.1.2028, torej po odpravi vseh nesorazmerij 3.526. Višje ne gre.
Všteta vsa napredovanja po ocenah in vsa napredovanja v nazivih.
Ta pikra,
sem svetnica, nisem razrednik, 35 placni razred po novem: osnova 3425 eur (na plačilni listo) + delovna uspesnost, povecan obseg dela, nadomescanja – napisala sem, da sem ta mesec dobila 3700 bruto.
Ne vem, kaj vam ni jasno in zakaj malo morgen.
Btw: čakam na odobritev vloge za višjega svetnika, kar po 19 letih res ni nek presežek. So tudi mlajše kolegice že višje svetnice.
Anonimno 54321, 13.02.2025 ob 21:31
Dpl. Kwa?
Pa ne veš koliko je bruto? A plačilne liste ne dobiš?
Sploh veš, če ti vse obračunajo tako kot treba?
Si kt cigo sam da mu na racun kapne…
Plačilno listo pogledam le redko, ker je znesek približno isti. Itak vidim na TRR in če bi bistveno odstopalo, bi pogledala. Če bi kaj narobe obračunavali, bi verjetno kdo drug opazil in kaj rekel tudi drugim. Sicer pa nadur ne delam več, službenih poti je tudi bistveno manj in dnevnice bolj uboge, če se pa kaj zmotijo pri malici, kadar me ni, pa tudi ni kakšne posebne razlike. Včasih niti nisem pozorna, kdaj je plača.
Učiteljica19, 13.02.2025 ob 20:48
Ta pikra,
sem svetnica, nisem razrednik, 35 placni razred po novem: osnova 3425 eur (na plačilni listo) + delovna uspesnost, povecan obseg dela, nadomescanja – napisala sem, da sem ta mesec dobila 3700 bruto.
Ne vem, kaj vam ni jasno in zakaj malo morgen.
Btw: čakam na odobritev vloge za višjega svetnika, kar po 19 letih res ni nek presežek. So tudi mlajše kolegice že višje svetnice.
Sveta preproščina neuka, ta znesek osnovne plače 3.425€ bo ob dokončanju prevedbe, torej ko boš dobila vseh 6 prištetih nesorazmerij, torej 1.1.2028.
Zdaj je tvoja osnovna plača višja za 100€ v primerjavi s plačo za mesec december, še 88% razlike med staro in novo plačo se ne izplačuje.
Ta pikra in Trendy – če sta mladi učiteljici, recita kakšni starejši, z nazivom svetnik, naj vama pokaže plačilno listo – 5 dni nazaj sem dobila placo 3732,56 bruto oz. 2304,10 eur neto (skupaj z delovno uspešnostjo, povečanim obsegom dela in nadomeščanji). 35. plačni razred.
Ne vem, zakaj bi se kdo lagal o višini plače navzgor (razumem, da ljudje zaradi fovšije lažejo navzdol).
premalo, 15.02.2025 ob 15:39
2.900 bruto. 17 let delovne dobe. Vodja oddelka. Nedokončana fakulteta. V hišo prinesem 8 kratnik svojega stroška.
To je res premalo za vodstveno delovno mesto, ampak vsaj po pravici poveš, za razliko od navadnih delavcev, ki vsi po vrsti govorijo, da imajo 2.000 neto.
Učiteljica19, 15.02.2025 ob 15:29
Ta pikra in Trendy – če sta mladi učiteljici, recita kakšni starejši, z nazivom svetnik, naj vama pokaže plačilno listo – 5 dni nazaj sem dobila placo 3732,56 bruto oz. 2304,10 eur neto (skupaj z delovno uspešnostjo, povečanim obsegom dela in nadomeščanji). 35. plačni razred.
Ne vem, zakaj bi se kdo lagal o višini plače navzgor (razumem, da ljudje zaradi fovšije lažejo navzdol).
Ocitbo res ne znaš prebrati svoje plačilne liste in ne razumeš, kaj kaj pomeni.
Še ponovim
Sveta preproščina neuka, ta znesek osnovne plače 3.425€ bo ob dokončanju prevedbe, torej ko boš dobila vseh 6 prištetih nesorazmerij, torej 1.1.2028.
Zdaj je tvoja osnovna plača višja za 100€ v primerjavi s plačo za mesec december, še 88% razlike med staro in novo plačo se ne izplačuje.