placa
Spostovani!
Upam,da mi boste lahko odgovorili na naslednja vprasanja:
1. Razlika med zajamčeno in minimalno plačo? Ali lahko dobiš za polno delovno obveznost manj kot je zajamčena plača – podjetju ne gre slabo?
2. Ali lahko namesto denarnega nadomestila za prehrano dajo bone?
Uh. še eno: ali je kakšna omejitev nad katero ti plačajo prevoz – jaz sem recimo 6 km stran – ali sem upravičena do nadomestila za prevoz?
Najlepse se vam zahvaljujem za vas cas in trud.
Lp, Mojca
1. Minimalna plača je tisti znesek, ki ga mora za delo v polnem delovnem času dobiti vsak zaposleni. Niti tolarja manj. Zajamčena plača pa je samo osnova za izračun določenih socialnih transferjev in se kot taka ne izplačuje.
2. Povračilo stroškov je vedno v denarju. Edina izjema je primer, ko delodajalec za svoje delavce organizira ustrezen topli obrok.
3. V nekaterih kolektivnih pogodbah obstajajo določila, da so do povračila stroškov za prevoz upravičeni samo delavci, ki so določeno razdaljo (npr. vsaj 2 km) oddaljeni od delovnega mesta.
Lep pozdrav,
Katarina
pozdravljeni!
Pri nas ne izplačujejo prevoza na delo, če stanuješ v istem kraju kot je podjetje. Naprimer, jaz sem oddaljena 3 km in stanujem v istem kraju pa nisem opravičena dododatka. Kako je s tem Lep pozdrav
To načeloma nima nobene zveze. V Ljubljani npr. lahko delavec tudi stanuje v istem kraju, pa vendarle na drugem koncu mesta in ne more priti peš v službo.
Kot sem že večkrat napisala je bistvo povrnitve stroškov za prevoz ravno v tem, da stroški pač nastanejo. Pri tem razdalja sama nima pomena. Če pa kdo stanuje čez cesto, mu seveda stroški s prihodom ne nastanejo in mu jih delodajalec tudi ni dolžan povrniti.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.