Plače v bolj znanih odvetniških pisarnah, administrativno osebje
Morda kdo ve koliko zasluži tajnica ali pa vodja pisarne v velikih odvetniških pisarnah, npr. Senica, Čeferin, Ilić in tako dalje? In kak je delovni čas? Vem, da odvetniški pripravniki delajo cele dneve, ni pa mi jasno kako je z ostalim osebjem in predvsem koliko so plačani. Hvala za vsako informacijo, se namreč moj fant poteguje za tako delovno mesto in naju pač zanima, kako bi šlo to skozi…
800 bruto, 8 ur
Biti vodja pisarne je precej nehvaležna pozicija, ker si deklica za vse, prva v službi, zadnja greš, plača je pa administratorska, ne odvetniška.
800 bruto – kolk je to pol na račun konec meseca, nisem vešča tega računat
Ne nabijajte.
Očitno ste nevoščljive in zato pišete takšne packarije. Vsakič znova me presenečate – ve nikoli ne boste dobile šihta, ker vam zloba najbrž že sije s ksihtov…….
700-800 eur neto.
Koliko pa po tvojih podatkih zasluži tajnica (ali administratorka ali vodja pisarne ali whatever, to je vse ista pašta) v odvetniški pisarni?
Tajnik se pa res niti v sanjah ne more primerjat z odvetnikom. Niti po pameti , niti po izplačilu
Odvisno od tvojega vložka v delo in pripravljenost nanj. Na začetku je plača precej osnovna, kasneje pa, ko vidijo da si pravzaprav nepogrešljiv del pisarne in da oddelaš vse, kar doprinese k boljši organizaciji, tekočim poslom, papirologiji, nenazadnje tudi počutju, ker si pač proaktiven in se znaš sam obrniti ter ne čakaš križem rok na navodila; takrat pa si že v poziciji za pogajanja za višjo plačo.
Torej je veliko odvisno tudi samo od delavca.
V našem podjetju štejejo tudi izobrazba, delovna doba (izkušnje), količnik, ki je namenjen za takšno delovno mesto itd. A nič ni toliko fiksirano, da se ne bi dalo dogovoriti.
Srečno!
Zaposlujejo večinoma dobre tipkarice ne pa pravnic. Tako in te ženske potem po nareku tipkajo, kot stroji za tipkanje. Seveda je plača temu primerna, če dobi 700 neto je pa veliko. Toda služba je stalna in dobro ve, da bo ostala tam leta in leta in leta.
Spoštovane,
ali so navedbe o višini plače iz prve roke (torej ste same zaposlene v odvetniški pisarni), ali pa po sistemu ”prijateljica od moje prijateljice,……” ? Zanima me še, ali kot tajnica le pišete po nareku, urejate pošto, vodite evidenco razprav, odpošiljate pošto, … ali morda še kaj drugega, bolj zahtevnega (pisanje izvršb, sestavljanje osnutkov tožb, odškodninskih zahtevkov, …) ? Za vsak vaš odgovor se v naprej zahvaljujem.
Forum je zaprt za komentiranje.