Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plače v elanu

plače v elanu

Pozdravljeni!

Kmalu imam razgovor v Elanu za delo v proizvodnji, pa me zanima iz prve roke, koliko izmen se dela, kakšni so odnosi, kolikšna je višina plače itd? Lp

Odnosi so, kakor si jih narediš, veliko pa je odvisno tudi od vodje. Eni so super, kakšni pa jasno malo manj. Ponekod se dela v izmenah – odvisno, kje konkretno boš delala. Plače bodo pa ravno zdaj po novem letu konkretno zvišali, imajo nove lastnike.

Trenutna placa za troizmenski delovnik v proizvodnji cca.550eu bruto.

Kako 550e bruto, potem je to neto 400eur recimo ne vem če je to možno 🙁

To je verjetno osnovna bruto plača toliko. Tako kot v drugih proizvodnjah. Potem pa z raznimi dodatki, malico, vožnjo ven dobiš cca nekje od 800-900€.

So pa razmere v proizvodnji precej nezdrave, laki in topila in to. Vem, da niso edini, je pa to tu okrog dobro znano.

Ne vem kako je v Elanu. Napisal sem samo primer plače, ker avtor sprašuje kako je možno 550€ bruto. Inam kolega, ki dela v Helli. V pogodbi mu isto piše osnovna plača 550, ven pa dobi ca 850-900€ z vsemi dodatki.

če je vaš razgovor? ali veš kaj je plačilo? Jaz imam razgovor jutri.

Sem delal v elanu sicer ne kot navaden delavec, ampak se vseeno v proizvodnji, in je bila to ena slabsih zaposlitev predvsem kar se tice odnosov. Nikoli vec ne bi ponovil, Najvecji problem je Tehnicni direktor, ki pride z rokami v zepu v proizvodnjo enkrat na teden in se zdere na delavce, ki v poletnem casu ob 40 stopinj C komaj stojijo na nogah in pa vodje procesov, ki je eden nepismen( resno mislim), drugi pa skoraj cel dan kavice pije v pisarni in razmislja kako bo sodil na naslednji tekmi, ker je v popoldanskem casu tudi sodnik.😊In ta clovek se dere na delavke, kot da so nicvredne, na delavce se itak upa. No tkole je v SKI oddelku, drugje pa je po mojih informacijah precej bolje. Ja vse je odvisno od ljudi, ki vodijo.
Tko, da na veliko se izogibajte SKI oddelka v proizvodnji, bolj priporocam SIEMENS oddelek, baje so boljsi odnosi.
Ce pa koga se kaj vec zanima pa lahko na zasebno ali pa na mail tgretje@gmail.com

So pa razmere v proizvodnji precej nezdrave, laki in topila in to. Vem, da niso edini, je pa to tu okrog dobro znano.
[/quote]

Tole je najvaznejse. Izjemno nevarne razmere, je res za razmislit, ce se splaca zdravje in zivljenje zapravit v elanu.

najbolje se splača iti v oddelek za smuče ker je tam še najboljša plača glede na pogoje dela … SIEMENS(vetrni oddelek) ne priporočam nikakor ker je nevzdržno

zakaj?

1. Absolutni kaos med komunikacijo… en kup šefov z neskončnimi in to seveda nedosegljivimi obljubami, neprofesionalnost nekaterih majstrov(ne poznajo pravil in s tem ne najebe majster ampak delavec… sem bil žrtev disciplinske ker enostavno na kadrovski službi to njih ne zanima čeprav delavec ni kriv za to da imajo neinformirane/ nekvalificirane majste)

2. absolutno neznosen delavni urnik… večinoma dvoizmenski(odvisno od delavnega mesta)

jaz sem bil infuzer in moral sem delati tako kot se jim je sprdnilo … en dan pridi v 8ih naslednji ob 10ih, nasledni dan ob 12ih… absolutna bedarija… kot da sem se poročil s firmo… in potem se sprašujejo zakaj v SIEMENSu ljudi enostavno dajo odpoved po 3eh mesecih

tako grem lahko delati v Nemčijo za 3 krat večjo plačo

3. stimulacija … je dobro da je stimulacija … samo zakaj mi jo daste če je plača ne glede na višino stimulacije vedno ISTA

4. Ocene delavcev… to ne šefa niti delodajalca ne zanima … vem kakšne ocene sem dobil in to ni vplivalo na mojo stimulacijo… “to je čista bedarija” je rekel eden izmed mojih majstrov

5. težki delavni pogoji … malomarnost drugih delavcev… NI ZADOSTI DELAVNE OPREME/ ORODJA

6. plača … moja plača je znašala od 710 – 770 € od kar lahko odštejemo prevoz ki je znašal 70€…tako da če gledamo kaj sem dobil je to minimalec z 50€ dodatki ZA TEŽKE DELAVNE POGOJE in dvoizmenski delavni urnik

7. če si dober delavec … te bodo izkoristili v nulo brez kakršnekoli nagrade ali zvišanje plače… po mojih izkušnjah je bolje da se narediš eno navadno ovco ker bo tvoja plača čisto ista kot od tistega ki dela več in bolj zahtevno delo saj šefov ne zanima tvoja plača dokler ne daš odpovedi

drugače plače niso slabe če primerjam kaj sem dobil pri drugih firmah vendar me še niso v nobeni firmi tako izrabili, sprovocirali…. enostavno zjebali kot pa v ELAN d.o.o.

*delovni, delovne

Po vsem tem času nobene spremembe. Če ste ritoliznica brez selekcije in brez sramu, potem bi znalo to biti delo za vas, drugače pa ne.

Organizacija je kaos, upravljanje s človeškimi viri na meji dobrega okusa, ne ve se, kdo pije, kdo plača, brezjajčniki na položajih pa na sestankih ne upajo niti muksnit tehničnemu direktorju, čeprav (vsaj upam zavoljo njihovega iq-ja, da mu v mislih ne dajo prav). In tako se nadaljuje organizacijski kaos., kjer se boža jamrače in zajebava tiste, ki garajo. Brezjajčniki na položajih pa slepo sledijo navodilom tehničnega direktorja, da se sami ne bi znašli v nemilosti podjebavanja. Ne bi bilo prvič.

Sem delal v Elan Marine tik pred recesijo…zadnji prišel, prvi odšel, ker je bilo najmanj sitnosti z odpustitvijo delavca, ki niti eno leto ni dopolnil tam. Meni je bilo samo delo sicer blazno všeč, saj sem prvič v življenju delal na CNC stroju, pa z mentorjem sva se zelo dobro ujela in me je res ogromno naučil. Tudi mojster in praktično cel kolektiv se mi je zdel super. Plača sicer ni bila za hvalit se, bi pa vseeno takrat podpisal za nedoločen čas, če bi imel to možnost. Všeč mi je bila tudi malica, saj si dnevno lahko zbiral med petimi obroki, če se ne motim, 2x dnevno smo kofetkali vsi, tisti iz lakirnice so imeli še eno ekstra pavzo…bili pa so to neki drugi časi, v mizarski 2 nas je bilo ca.25, po kakem letu ali dveh so bojda delali le še trije od celotnega kolektiva. No, imel sem tudi to srečo, da mi je takratni uslužbenec (mislim da kadrovnik) g. Kolman zrihtal šiht, saj je slišal, da sem priden in dovzeten za delo na strojih in slučajno je neka njegova znanka potrebovala delavca…

Naknadno so me po kake 4 letih klicali nazaj na razgovor, ker se je sprostilo nekaj delovnih mest in so bili z mano očitno zadovoljni, a mi ni bilo do dela z epoksi smolo, karbonskimi in steklenimi vlakni, pa tudi delo v smučariji sem odklonil, ker mi ni bilo do dela na tisku na smuči in boarde.

Vem, da so bili to čisto drugi časi in verjetno velike večine ni več v Elanu, moram pa reči, da sem res z veseljem hodil tja delat. Odnosi v našem oddelku so bili dobri, prav tako sem tudi v pisarniškem oddelku vedno vse korektno opravil in v zglednem duhu, tako da sam osebno nimam nič slabega za povedat. V bistvu lahko rečem, da je bilo eno boljših delovnih mest zame osebno.

Sicer pa so razgovori ravno za pridobivanje informacij tako o samem delu, kot nenazadnje tudi o plači. Glavo pokonci, ni treba da te je strah vprašat, saj vsi delamo zato, da preživimo in kaj tudi imamo ane. Samo na pravilen način moraš pristopit in pravi timing izbrat, naj pa ne bo prva stvar, ki te zanima…aja, v Elanu se mi je zelo dopadel tudi način izbire kandidatov. Obakrat smo šli pogledat dejanska prosta delovna mesta, tako da v momentu vidiš, ali si za to ali ne.

Good luck!

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Vsekakor so bili to neki drugi časi.

Zdaj že na razgovoru lažejo redkim neinformiranim, ki pridejo tja, ker se je način dela in odnos do zaposlenih razširil od ust do ust.

New Report

Close