Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev placevanje dodatnih prispevkov

placevanje dodatnih prispevkov

Lep pozdrav

Glede na to, da imam v kratkem namen zanositi in je moj osebni dohodek dokaj nizek in posledicno bo moja porodniska tudi nizka, me zanima ali si lahko med nosecnostjo placujem dodatne prispevke (poleg tiste, ki mi jih placuje delodajalec), da bi si zvisala porodnisko?

Hvala za odgovor

Moram reči, da ste mi zastavili precej nenavadno vprašanje, s kakršnim se še nisem srečala, zato je tudi odgovor malo poznejši. Kolikor sem se pozanimala, je tak vaš načrt precej težko izvedljiv, pa tudi ekonomsko vprašljiv. Vprašanje je, ali bi se vam kaj takega sploh splačalo, tudi če bi vam dodatno plačevanje res uspelo. Teoretično bi bilo možno, da bi se v računovodstvu vašega delodajalca dogovorili, naj vam prikažejo višjo plačo (čeprav bi vam dejansko izplačali nižjo) in tej plači primerno odvedejo tudi višje prispevke, vendar se vam to po mojem ne bi izplačalo, ker bi s tem padli v višji dohodninski razred in bi tako na drugem koncu izgubili, kar bi eventuelno pri starševskem nadomestilu pridobili. Da bi pa kar sami nekako plačevali še dodatne prispevek, pa ne vidim kako, ker za to ne bi imeli podlage (niste npr. samozaposleni). Lahko se še pozanimate na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, če so se slučajno že kdaj srečali s takim primerom.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close