Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Plačevanje stroškov

Plačevanje stroškov

Sem v podnajemniški garsonjeri v dokaj novi soseski in poleg osnovne najemnine plačujem tudi stroške. Zanima me katere stroške sem dolžan plačevat. Predvsem me zanimajo stroški upravitelja. Vsega skupaj znašajo približno 60 evrov na mesec, kar pomenijo vsi stroški povezani s stanovanjem in naseljem nasploh. Od tega je približno 10 evrov kar se dejansko tiče samo mene. Voda, elektrika na hodnikih, v garaži in odvoz smeti. Mogoče sem še kako malenkost pozabil. Moti me tista večina stroškov, za katere sklepam, da sploh niso v nobeni povezavi z menoj. Hvala na odgovoru

Lp draghci

Skratka, zanima me, če najemniki običajno plačujejo tudi stroške vzdrževanja ter zavarovanja stavb. To je bistveno

Lp draghci

moji podnajemniki, ki so bili v stanovanju do junija /sedaj je v njemu hči/ so plačevali vse razen rezervnega sklada in če smo npr. obnajvljali fasado, streho. Tudi zavarovanje in manjša popravila, kot menjava žarnic, snažilko,…

Tiste, katere ima na pogodbi. Običajno je to vse, razen rezervnega sklada.

Za vse ostale “malenkosti” pa smatram, da je najemnik dolžan vzdrževati stanovanje, kot ga je dobil. To pomeni najemnik plača redni pregled plinske peči, ne plača pa popravila in zamenjave.

Pozdravljeni,

najemnik plačuje vse tekoče stroške razen rezervnega sklada, ki spada pod “investicijska” vlaganja. Torej, če bi bil na računu npr. strošek za popravilo strehe ali kaj podobnega, bi to plačal lastnik.
Po zakonu je tako npr. zavezanec za plačilo NUSZ Unadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča) uporabnik nepremičnine. Torej najemnik.
Je pa marsikaj odvisno od tega kako se dogovorite v pogodbi z lastnikom nepremičnine.

Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec, licenca MOP 567 Naj bo prodaja ali nakup nepremičnine brez stresa, nepotrebnih zapletov in stroškov. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tanal nepremičnine Tanal d.o.o. www.tanal.si, [email protected] Posredovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin, svetovanje na področju nepremičnin

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close