Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plačevanje v tujini

plačevanje v tujini

Vprašanje za tiste ki potujete in plačujete s karticami. V državi kjer ni evra jaz pa plačam s kartico maestro ali je problem ali kako to sploh dajo dol z mojega računa? al je z kartico Maestro problem plačevat po svetu? Ali mi svetujete še gotovino ki naj jo zamenjam v Slo ali kako se tam menja iz evra v njihovo valuto, thnx!

Načeloma ni nobenega problema, dvig oz. plačilo ti obračunajo v evrih po tečaju na dan plačila in potem vzamejo iz računa.

Če ne gre za neko hudo eksotično valuto, potem lahko nekaj gotovine vzameš s sabo, zamenjaš v SLO, drugače pa tam dvigneš njihovo valuto na bankomatu.

… vprašanje je, kaj je svet 🙂
V običajnih državah (Evropa, turistični bližnji vzhod,…) z Maestrom ni težav. Tudi dvigovanje gotovine je najelegantnejše tako (tudi relativno poceni, in še takoj dobiš lokalno valuto).

Potem pa… Npr. v Keniji se je obneslo, da imaš v žepu nekaj njihovih bankovcev, ker te je prišlo ceneje, kot da si dajal bakšiš po 1 ali več EUR. Turčija: v turističnih predelih je Maestro skoraj tako uporaben kot doma.
Torej: glede na destinacijo.

Tocno tako – odvisno od drzave. Prakticno povsod v kolikor toliko razvitem svetu, kjer so bankomati, bos nasel kaksnega, ki sprejema Maestro/Cirrus kartice, v trgovinah pa je razlicno – kakor kje. V podsaharski Afriki so obicajno ze bankomati precej redki (razen v glavnih mestih) in si vesel, ce sploh delajo – obicajno le na kreditne kartice (Visa).

V Iranu moraš celo z Mastercardom običajno na upravo banke denar dvignit (odvisno od mesta)…

Banaman vidim da pišeš o kreditni kartici. A to ni tko ko navadna kartica? hvala za pojasnilo a obstaja samo Visa in kje jo dobiš? Mene zanima pa to. hvala hvala!!!!!!!!

Med kreditno in bančno kartico je razlika.
Zneski, plačani s kreditno kartico se iz računa trgajo enkrat mesečno, možna je še vedno ročna transakcija, za dvig na bankomatu plačaš kar nekaj provizije in tako naprej.
Plačila z bančno kartico se knjižijo v nekaj dneh po izvedbi, transakcije so možne le s pos terminalom…
Obstaja kar nekaj kreditnih kartic: Visa, Mastercard, Diners, Activa… vprašaš pa v banki, kaj ponujajo.

kreditnih kartic v sloveniji praktično nimamo. temu, čemur pri nas pravimo kreditna kartica, se v tujini reče plačilna kartica.

kreditna kartica pomeni, da odplačuješ to, kar si kupil na obroke čez daljši čas….

New Report

Close