plačevanje z gotovino
Imam težavo z nakupovanjem preko spleta. Navajena sem plačevanja z gotovino. Ko dobim plačo, jo tudi dvignem.
Tako sem naredila tudi sredi marca, a sedaj imam težavo. Povsod naj bi plačevala s kartico ali celo s predplačilom.
Danes sem šla po vsem tem času prvič v Lidl. Plačala sem z gotovino, a trgovke so ločene s pvc steno in komaj dosežejo potem ta denar. Žal s kartico ne morem plačevati.
Če naročim preko spleta, Mercator in Spar itak ne prideta v poštev, ker k nam ne dostavljajo, lahko izberem samo opcijo plačila po povzetju. Nimam banke na klik.
Denar pa ne na kartici, ampak v denarnici.
Do 15. aprila je še daleč in ta čas moram nekako prebroditi. Na banko ne morem, v moji okolici so jih zaprli. Poleg tega imajo takšen delovni čas, da nimam možnosti sploh priti na banko.
Kako plačujete ostali?
Če imaš račun pri SKBju potem imaš njihov bankomat na Prešernovem trgu v Lj. in mislim da v BTCju v Kristalni palači (vsaj včasih je bilo tako), kjer se polog denarja na tem bankomatu direktno prenese na tekoči račun še tisti trenutek.
Ostale banke pa že kakšno desetletje ali več nudijo da ti izbrani bankomat pljune ven kuverto. Denar daš v kuvertu in ga vrneš v bankomat. Naslednji delovni dan ti potem banka naloži denar na bančni račun. Običajno do taki bankomati zraven banke.
Kateri bankomat nudi tako storitev v Slo. si pa poglej tukaj na slovenski spletni strani za iskanje bankomatov.
Lahko si denar nakažetr tudi z UPN obrazcem (položnica). Pošta pa kakšna bencinska črpalka mogoče ali pa katera druga banka to sprejme. Samo je kar velika provizija za tak polog, poleg tega te sprašujejo za izvor denarja, če je večja količina pa še osebni kontakt je.
Zelo verjetno je, da ima bankomat poleg vaše banke možnost pologa gotovine. Vprašajte na banko.
Lahko si denar nakažetr tudi z UPN obrazcem (položnica). Pošta pa kakšna bencinska črpalka mogoče ali pa katera druga banka to sprejme. Samo je kar velika provizija za tak polog, poleg tega te sprašujejo za izvor denarja, če je večja količina pa še osebni kontakt je.
Zelo verjetno je, da ima bankomat poleg vaše banke možnost pologa gotovine. Vprašajte na banko.
[/quote]
Ja, na bencinski ali na pošti si naj z upn nazaj nakaže denar na račun.
Mene niso nikoli spraševali v zadnjem letu, od kje mi denar za plačilo z upn. Če plačaš s kartico (Mastercard, Diners), ne zahtevajo osebne, razen, če plačaš z gotovino, želijo osebno na bencinski. Na bencinski lahko plačaš z uno največ 999 €.
Provizije so pa do 99 € 1.05 oz. 1.60, do 500 0,0107 od zneska, nad 501 5,36.
Če je predplačilo, ravno tako lahko napišeš položnico in jo greš plačat. To je pač opcija. Če drugače ne bi šlo.
Seveda obstaja polog na bankomatu; takoj “posrka” bankovce v režo in stanje pripiše na račun. Včasih je bilo to v kuverti treba oddat ( ti jo je dal bankomat, gor si napisal znesek), vtaknil v režo bankomata, pa so fizično v banki potem naredili prenos denarja. Zdaj gre vse direkt v bankomat, denar takoj na računu.
Ja, na bencinski ali na pošti si naj z upn nazaj nakaže denar na račun.
Mene niso nikoli spraševali v zadnjem letu, od kje mi denar za plačilo z upn. Če plačaš s kartico (Mastercard, Diners), ne zahtevajo osebne, razen, če plačaš z gotovino, želijo osebno na bencinski. Na bencinski lahko plačaš z uno največ 999 €.
Provizije so pa do 99 € 1.05 oz. 1.60, do 500 0,0107 od zneska, nad 501 5,36.
Če je predplačilo, ravno tako lahko napišeš položnico in jo greš plačat. To je pač opcija. Če drugače ne bi šlo.
[/quote]
Pa zajaj bi plačevala provizijo preko UPN ( znesek provizije odmerjen glede na vrednost nakazila), če palhk otako na bankomat položi, brez provizije, če je bankomat od banke, kjer ima odprt račun? Ne komplicirat s temi UPNji, no. NA bankomatu tudi takoj dobiš izpis, da je bil gor položen denar, pa na spletni banki ali izpisku se tudi vidi označeno kot polog gotovine na bankomatu.
Pa kaj se grejo z zaprtjem bank. A je to spet ena zaščitena kasta…noben ne bi delal , ker so jim obljubili , dajim no država plače pokrivala. Kaj pa starejši ljudje. Kje je zdaj varovanje podatkov, ko ti še po tv svetujejo znalci, da naj prosijo sosede in sorodnike, da dvignejo denar na bankomatu. Večina starejših sploh nima pin kode. Pa kaj soseda in žlahto briga kolk ima kdo denarja na računu. Zloraba sistema. Delat naj zginejo, kot vsi po trgovinah in ostali, ki služimo denar državi v tem času in nad ni škoda. Še mask nimaš kje kupit.
Pa zajaj bi plačevala provizijo preko UPN ( znesek provizije odmerjen glede na vrednost nakazila), če palhk otako na bankomat položi, brez provizije, če je bankomat od banke, kjer ima odprt račun? Ne komplicirat s temi UPNji, no. NA bankomatu tudi takoj dobiš izpis, da je bil gor položen denar, pa na spletni banki ali izpisku se tudi vidi označeno kot polog gotovine na bankomatu.
[/quote]
Če imaš blokiran račun ,NE polagaj gotovine,ker ti bodo vse rubili.
[/quote]
No, recimo moja banka, ki ni Nlb, nima bankomatov v mojem kraju, niti poslovalnice, pa sem samo 20 km iz Lj..
Napisala sem možnosti.
Od vsega najbolj umazan in kužen je pa ravno denar, tako papirnat, kot kovanci -takoj za prenosnimi telefoni. Ravno sedaj je treba plačevat čimveč brezgotovinsko! Vejramem da pa je težko to sedaj tistim, ki so vedno navajeni vse pobrat dol z računa in plačevat samo s papirnatim denarjem. Ker se bojijjo, da bi se prikarticah in nakazilih “zakalkulirali””: Nekateri pač ne znako drugače, kot samo z gotovino, ki jo prejmejo mesečno na račun.
Od vsega najbolj umazan in kužen je pa ravno denar, tako papirnat, kot kovanci -takoj za prenosnimi telefoni. Ravno sedaj je treba plačevat čimveč brezgotovinsko! Vejramem da pa je težko to sedaj tistim, ki so vedno navajeni vse pobrat dol z računa in plačevat samo s papirnatim denarjem. Ker se bojijjo, da bi se prikarticah in nakazilih “zakalkulirali””: Nekateri pač ne znako drugače, kot samo z gotovino, ki jo prejmejo mesečno na račun.
[/quote]
Za ta namen pa so rokavice,a ne?
Za ta namen pa so rokavice,a ne?
[/quote]
Jaaaa, če bo samo denar z njimi ti prijemala v štacuni, a ne ? :).
Načrtno se spremljaj, kaj vse primeš v štacuni s tistima rokavicama, režeš z njima skozi celo štacuno nakihan zrak in aerosol v njem, potem z isto rokavico lepo odpreš ročko z napečenim kruhom, za konec pa še odpreš “čisto” denarnico in ven potegneš kar umazan denar 🙂