Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plačevanje z Maestro kartico na internetu – varnost?

Plačevanje z Maestro kartico na internetu – varnost?

Če ima kdo izkušnje s tem me zanima kako je z varnostjo (zlorabo). Namreč treba je vnesti podatke o lastniku kartice in številki. Gre za plačilo slovenskemu podjetju.

Hvala in lp

Jaz nikoli ne plačujem z Maestro, ker ti, če pride do zlorabe, lahko izpraznijo račun. Plačaj z Mastercard oz kartico, kjer imaš limit. Ali pa po povzetju.

Jaz ne bi plačevala z Maestro po internetu, nikoli! Še posebej ne sedaj, ko so mi ravno blokirali Mastercard zaradi zlorabe!

Pa je res možno kje plačati z Maestro online? Ko še nisem imela Mastercarda, sem iskala, kje bi se dalo, pa se ni nikjer. Je to po novem, ali samo ne znam? 🙂

Sem že precej kupovala na internetu in še nikoli nisem videla, da bi se dalo plačat z maestro (bančno) kartico. A je to sploh možno? V glavnem se plačuje s karticami mastercard, Diners… in podobnimi.

Nam zaupaš, kam si jo vnesla, da so jo zlorabili? Oz. kako je prišlo do tega.

Da se poskusim zaščititi, da se mi ne zgodi kaj podobnega. V spletni trgovini z ugledom? Brez ugleda? Kje drugje?

Hvala!

Hvala vsem za odgovore. Žal kreditnih kartic nimam. Je pa sigurno ja, vsaj tako piše. Mastercard, Maestro, Visa… če še kaj drugega se sedaj ne spomnim. Po povzetju ni možno. Od tega imam samo Maestro 🙁 Bom vprašala po telefonsko… Gre pa za firmo, ki organizira prevoze.

lp

Nam zaupaš, kam si jo vnesla, da so jo zlorabili? Oz. kako je prišlo do tega.

Da se poskusim zaščititi, da se mi ne zgodi kaj podobnega. V spletni trgovini z ugledom? Brez ugleda? Kje drugje?

Hvala![/quote]

Včeraj sem dobila SMS od moje banke, da je kartica začasno blokirana. Skoraj bi me kap! Poklicala sem na njihovo številko in govorila z referentko. Prišli sva do sklepa, da so bili podatki moje kartice najverjetneje zlorabljeni preko strani bookinga, kjer sem jo zadnjič uporabljala cca 14 dni nazaj, ko sem rezervirala hotel. Predzadnji internetni nakup je bil v juniju letos. Povedala mi je tudi, da nisem edini primer glede bookinga.

Tudi jaz nikoli ne plačujem z Maestrom preko neta. Vedno samo z Dinersom ali po povzetju. Nikoli ni nobena zaščita 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, vedno lahko nekdo zlorabi.

Za takšne zadeve-nakupe preko spleta, si je najboljše urediti “predplačniško” Mastercard. Vem, da ima takšnio Hypo (je bila reklama).
Nanjo nakažeš določen znesek-kolikor pričakuješ, da boš nakupil. In to je to. V negativno stanje ne moreš.

Hja, tudi jaz ne vem če bi kupovala z Maestrom. Sicer pa je odvisno tudi kje kupuješ. Če kupuješ v eni x trgovini, je že malo tako-tako, če kupiš recimo pri mimovrste ali emki, pa je druga zgodba, skozi kupujem tam pa nimam problemov. Ampak raje Mastercard, ja.

New Report

Close