Placilna kartica visa za s.p
Sem s.p. Poslujem uspesno. Nimam kredita. Nujno pa potrebujem nov racunalnik, ker se mi je zdajsni pokvaril in bi popravilo prislo skoraj vec kot pa nov racunalnik. No in ker sem s.p mi ga na obroke ne dajo. Zdaj pa razmisljam kako do denarja oziroma do novega računalnika na obroke. Pa sem se spomnila, da mi je pred pol leta na banki gospa ponujala neko visa kartico s katero lahko placujem obrocno. Ampak ker me takrat to ni zanimalo sem gospo zavrnila se predno je povedala do konca. Zanima me ali je tu kdo, ki ima s.p in ima to visa kartico? Ali lahko s.p ce ima to kartico res kupi izdelek na obroke? Tisti, ki imate s.p in veste, da za nas pri trgovcih ne obstaja beseda “obroki” boste vedeli o cem govorim
Uporabljam Mastercard in z njim lahko kupim na obroke tam, kjer to omogočajo. Itak lahko porabiš samo razpoložljivo stanje – konkretno imam limit porabe 650 evrov in toliko sredstev mora biti še prostih, če želim izkoristiti celoten znesek na obroke. Če sem že porabila recimo 150 evrov, potem lahko za obroke namenim samo preostalih 500 evrov.
Verjetno podobno funkcionira z Viso, tam, kjer seveda ponujajo obročno odplačevanje.
Visa kartice v EU niso tako popularne kot drugje po svetu. Naše banke z nekaj izjemami (NLB, SKB, ABANKA, NKBM ponujajo VISA…) večinoma ponujajo Mastercard kreditne kartice.
Kreditna kartica že sama po sebi pomeni, da ti znesek zaračunajo mesec dni kasneje, torej en obrok imaš že tako ali tako.
Tako kot pa je že predhodnica povedala večina bank, nakupljen znesek ki ga boš odplačevala na obroke rezervirajo v okviru rednega limita na kreditni kartici, tako da se več “zapufat” potem ne moreš dokler obročno ne odplačaš izdelka. Limit ti pa odobrijo na podlagi tvojih prihodkov ali pa založenih deponiranih sredstev pri bankah, ki se ponavadi obrestujejo kot depozit. Ponavadi za male S.P.je dajo bolj malo limita. Je pa to odvisno od banke do banke. Vsaj na podlagi mojih izkušenj so pri NLB najmanj zahtevni glede dokazovanja prihodkov. Imajo pa zato kar visoke letne članarine za kreditne kartice proti konkurenci kar je nekako potem logično. Pri Delavski hranilnici pa kar lepo zahtevajo da se veže sredstva za celoten limit na kreditni kartici, tudi za d.o.o.je. je pa potem članarina najcenejša, oz. celo zastonj prvo leto.
Pri NLB poleg kreditne Matercard, Karante in VISA kreditne kartice ponujajo še posojilne Mastercard kartice, pa zlato Mastercard kreditno kartico, itd.. Pri SKBju odplačuješ obroke po metodi Revolving, itd. Kakšna je lastnost te posojilne kartice in zlate Mastercard in metode revolving, predvsem pa kakšne so članarine za kartice se pozanimaj na NLB. Tam mislim da imajo največjo varianco teh kartic.
Pa treba se je pozanimat tudi kje lahko vzameš izdelke na obroke s kreditno kartico. Pri NLB samo pri določenih trgovcih, saj imajo to očitno med sabo dogovorjeno in kreditiranje potrošnika izvaja trgovec, pri Delavski hranilnici je to mogoče povsod kjer za plačilo sprejmejo Mastercard kartico in imata relacijo kreditiranja banka – potrošnik.
Prvenstveno namenjena kartica za obroke je bila kot prva na trgu kreditna kartica Diners, za katero vem da so za razliko od drugih bank kar radodarni pri dajanju limita. Tu se je spet potrebno pozanimat kje sprejmejo Diners kartico, ker je ne povsod. Npr. za kakšen poceni računalnik bi bil primeren Hofer. Za obročno odplačevanje tudi zaračunajo nek majhen znsesek, mislim da 1 €. Ali ti dajo puf za obroke v okviru limita na kartici ali še dodatno se pa pozanimaj pri njih. So pa na splošno bolj popustljivi kot običajne banke.
Za s.p. je primerna tudi Mastercard debetna kartica od spletne banke N26. Zanimiva je predvsem zato ker nima nobenih stroškov ali članarine, dobiš tudi zastonj mobilno aplikacijo in spletno banko. Je pa res da obrokov mislim, da še ne ponujajo. Je bolj primerna za nakupovanje preko spleta.
Pozanimaj se tudi pri banki če ti morda omogočajo plačevanje preko obrokov že na tvoji plačilni bančni kartici, ali si povečaj limit. Brezveze je plačevati za nekaj članarino če že imaš.
Pa veselo novo leto.
Offre de crédit sérieuse et fiable
Nous offrons le crédit du système de coopération. Vous avez besoin d’un prêt,
mais avez-vous de la difficulté à obtenir un prêt auprès des banques?
Ou voulez-vous profiter de conditions plus favorables?
Réponse rapide :
WhatsApp: wa.link/bd7vv6
Eh bien, nous avons un prêt allant de 1 500 à 25 millions d’euros avec un taux fixe de 2%.
Vous devez contracter un prêt :
* Personnel
* Financement
* Stationnaire
* Consolidation de dettes …
N’hésitez plus à attendre et à créer une simulation pour trouver une solution de crédit adaptée à vos différents besoins.
Pour plus d’informations
WhatsApp: wa.link/bd7vv6
Réponse rapide : ducoeurliliane@gmail.com
Une personne qui n’est pas sérieuse doit s’abstenir