Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Plačilna lista

Plačilna lista

Spoštovani,

imam nekaj vprašanj glede sestavin plačilne liste:

1. Ali podjetje bolniško nad 30 dni obračuna v bruto plači ter naknadno odda zahtevek za refundacijo in dobi znesek povrnjen nazaj.
2. Ali se boniteta obračuna v bruto plačo ali posebej prišteje k osnovi za prispevke, od katere se potem prispevki odbijejo.?
3. Kaj dejansko je Bruto bruto plača?

Torej po moji logiki bi plačilna lista izgledala takole:
1. BRUTO PLAČA …..€
2. BONITETE……€
3. PRISPEVKI……..€
4. DAVKI…….€
5. NETO……..€
6. NETO (prehrana,prevoz)….€
7. IZPLAČILO DELAVCU……..€

Prosim za pomoč ali razmišljam pravilno in ali je mogoče pravilna teorija, da se boleznina nad 30 dni ne obračuna v bruto plači ter da se boniteta obračuna v bruto plači.

Vnaprej hvala za odgovore!

Lp Marina

Pozdravljeni,

podjetje bolniško obračuna kot nadomestilo plače, ki ne bremeni pravnih oseb. Naknadno odda zahtevek za refundacijo in dobi znesek povrnjen nazaj.

Boniteta se posebej prišteje k osnovi za prispevke, od katere se potem prispevki obračunajo.

Bruto plača predstavlja dogovorjen znesek za plačilo, torej osnovna plača, plus del plače za delovno uspešnost (npr. stimulacije), dodatki po zakonu (npr. nočno, nadurno) ter morebitna plačila za poslovno uspešnost.

Vaše razmišljanje glede izgleda plačilne liste je pravilno.

Lep pozdrav,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Delodajalec mi je znižal redno stimulacijo v višini 63,evrov,ter ta denar dal “zgoraj” v osnovno plačo,torej dvignila se mi je osnova v tej višini…

Ne razumem zakaj.Kaj je tu dobrega?

Pozdravljeni,

ker se obe vrsti dohodka vštevata v pokojninsko osnovo ni v tem primeru nobene razlike.
Vsekakor predlagam, da vprašate, zakaj je delodajalec sprejel to odločitev.
Bi bilo pa pravilno, da se ob povišanju plače ustrezno popravi pogodba, ali pa da se k pogodbi sklene aneks.

Lep pozdrav,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close