plačilo davka da ali ne
Oddajam stanovanje, dosedaj sem vedno vse po pravilih prijavila in plačala davek. Cel kup ljudi okoli mene ki oddajajo stanovanja pravi, da ne prijavljajo in ne bodo. In kaj sledi če ne prijavijo, kakšne so sankcije. Sama plačam pribl. 1400 EUR davka. Razmišljam da bi stanovanje zaprli. Plačujem nato sicer minimalne stroške, in to je to. SEdaj se mi pa vse šteje v dohodek. Ne dobim dokladov, nimam nobene subvencije, nič.
Odvisno kdo je notri
Vedno novi
Stalni
Znanci…
Ne razmisljaj samo, koliko placas davka, ampak tudi, koliko z oddajo zasluzis.
Drugo pa je, ce bos imela samo uradno prazno stanovanje, oddajala pa na crno… mimogrede, s pogodbo se najemniki lahko prijavijo, tako da…
??
Zakaj pa rabis doklade, subvencije…? A ja, zato, ker jih imajo drugi. Ja pol pa se zivi z dohodki drugih, ki nimajo stanovanja za oddajo.
In kaj potem, če se prijavijo??
In kaj potem, če se prijavijo??[/quote]
Vedno vec uradnih evidenc se zduzuje in krizno kontrolira … tezko bo lastnik stanovanja trdil, da ima stanovanje prazno, nekdo drug pa o imel v istem stanovanju prijavljeno bivanje…
Ko si stanovanje kupovala, ti je država plačala davek. NI, zakaj bi pa ti sedaj plačevala davek. Komu? posredno lenuhom, ki ležijo doma?
A ni prav, da da bodo izvenzakonsko življenje obdavčili. Pa otroke, če se drigače pišejo :-)[/quote]
O cem ti to?
So ze bili dobrih 10 let nazaj predlogi o obdavcevanju samskih, pa niso uspeli….
A ni prav, da da bodo izvenzakonsko življenje obdavčili. Pa otroke, če se drigače pišejo :-)[/quote]
O cem ti to?
So ze bili dobrih 10 let nazaj predlogi o obdavcevanju samskih, pa niso uspeli….[/quote]
A o čem js? O tem, da ima nekdo v stanovanju prijetno bivanje, pa ni lastnik in ne plačuje najemnine, je pa lahko izvenzakonski partner, nezakonski otrok, žlahta…. In po teh uradnih evidencah bi kaj? Lastniku nabili davek? Od dohodka ki ga ni? Bi kontrola ponoči hodila po spalnicah gledat, kdo kje s kom spi?
Samski brez otrok že sedaj plačujejo višje davke, ker nimajo olajšav za vzdrževane družinske člane.
O cem ti to?
So ze bili dobrih 10 let nazaj predlogi o obdavcevanju samskih, pa niso uspeli….[/quote]
A o čem js? O tem, da ima nekdo v stanovanju prijetno bivanje, pa ni lastnik in ne plačuje najemnine, je pa lahko izvenzakonski partner, nezakonski otrok, žlahta…. In po teh uradnih evidencah bi kaj? Lastniku nabili davek? Od dohodka ki ga ni? Bi kontrola ponoči hodila po spalnicah gledat, kdo kje s kom spi?
Samski brez otrok že sedaj plačujejo višje davke, ker nimajo olajšav za vzdrževane družinske člane.[/quote]
Kdo je nezakonski otrok? Otrok je otrok, ni pomembno, ali so starsi poroceni ali ne… in obicajno (zakonski ali pa izvenzakonski) partner zivi skupaj s partnerjem, ne nekje drugje.
In FURSu lahko brez tezav dokazes, da je oseba, ki brezplacno zivi v tvojem oddajanem stanovanju, v sorodstveni vezi s tabo, ker je npr.necak, svakinja…
Da pa tisti brez otrok placujejo visje davke, pa drzi, a takrat je bil predlog, da poleg tega placujejo se dodaten davek.
In kaj potem, če se prijavijo??[/quote]
Vedno vec uradnih evidenc se zduzuje in krizno kontrolira … tezko bo lastnik stanovanja trdil, da ima stanovanje prazno, nekdo drug pa o imel v istem stanovanju prijavljeno bivanje…[/quote]
No, zaenkrat se na ta način še nič ne kontrolira. Sicer pa….kdo ti lahko prepreči, da dovoliš nekomu bivanje v svojem stanovanju brezplačno?
Samski brez otrok že sedaj plačujejo višje davke, ker nimajo olajšav za vzdrževane družinske člane.[/quote]
Kdo je nezakonski otrok? Otrok je otrok, ni pomembno, ali so starsi poroceni ali ne… in obicajno (zakonski ali pa izvenzakonski) partner zivi skupaj s partnerjem, ne nekje drugje.
In FURSu lahko brez tezav dokazes, da je oseba, ki brezplacno zivi v tvojem oddajanem stanovanju, v sorodstveni vezi s tabo, ker je npr.necak, svakinja…
Da pa tisti brez otrok placujejo visje davke, pa drzi, a takrat je bil predlog, da poleg tega placujejo se dodaten davek.[/quote]
In zakaj jaz ne bi smela dovoliti brezplačnega bivanja v mojem stanovanju nekomu, ki ni sorodnik??
Mislim, brez veze, to, da je nekdo prijavljen nekje, kjer stanovanje ni njegovo, še zdaleč ne dokazuje, da lastnik prejema najemnino.
Sploh pa ne vem zakaj bi JAZ kaj dokazovala. Tisti, ki ga srbi, naj dokaže, da jaz pobiram najemnino.
Da pa tisti brez otrok placujejo visje davke, pa drzi, a takrat je bil predlog, da poleg tega placujejo se dodaten davek.[/quote]
In zakaj jaz ne bi smela dovoliti brezplačnega bivanja v mojem stanovanju nekomu, ki ni sorodnik??
Mislim, brez veze, to, da je nekdo prijavljen nekje, kjer stanovanje ni njegovo, še zdaleč ne dokazuje, da lastnik prejema najemnino.
Sploh pa ne vem zakaj bi JAZ kaj dokazovala. Tisti, ki ga srbi, naj dokaže, da jaz pobiram najemnino.[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.