Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek plačilo pregleda za zdravniško spričevalo

plačilo pregleda za zdravniško spričevalo

Ali mogoče veste ali je potrebno, če v prvem tednu nove zaposlitve daš odpoved kriti stroške zdravniškega pregleda za zdravniško spričevalo.

ma kako si dala odpoved, imaš kako pogodbo, odpovedni rok? Ponavadi nikjer ne piše, da si dolžna vračat denar za zdravniški, veliko firm pa zahteva, da ga opraviš pred nastopom dela na lastne stroške.

Poskusno delo treh mesecev – potem za nedoločen čas, ampak mi delo neodgovarja in grem drugam, oni pa zahtevajo da povrnem stroške z.p. sicer mi ne dajo delavske knjižice – kako je s tem

pa še to zahtevajo 180 EUR

ne morejo zahtevat, knjižica je pa itak tvoja last in je sploh nimajo pravice imet oni ampak ti. kaj pa tistih 180 E?

toliko oni zahtevajo za povrnitev z.pregleda

mislim, da je možno.
take stvari je pač potrebno dobro premislit. zakaj bi pa podjetje moralo kriti stroške tvojih kapric?

Nobene pravice te nimajo na tak način izsiljevati. Poskusna doba velja za obe strani, tako kot oni se lahko tudi ti odločiš, da ti delo ne ustreza. In zagotovo nimaš nikjer v pogodbi, da jim moraš v tem primeru povrniti kake stroške. Pa tudi če bi imela, ti nimajo pravice zadrževati delovne knjižice, ampak dolg lahko izterjajo le po sodni poti – če ga seveda lahko dokažejo.

Ne pusti se takemu izsiljevanju ampak pokliči delovno inšpekcijo in jih prijavi.

Najbrž pa bo dovolj že, če jim poveš, da če bodo na tej nerazumni zahtevi vztrajali, da se boš prisiljena obrniti na inšpektorat za delo.

Nimajo pravice. Jasno in glasno piše v Zakonu o delvnih razmerjih.

Ej razkurjena, a pa se ti zdi pošteno od tebe, da ne plačaš?

New Report

Close