Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plačilo računa za dedka

Plačilo računa za dedka

Pozdravljeni,

morda kdo ve – ostareli dedek me je prosil, da mu plačam položnico (naslovljeno nanj), saj mu je obiskovanje banke postalo pretežko opravilo. Zanima me, če omenjeno položnico lahko plačam z njegovo osebno izkaznico? On namreč trdi, da je to mogoče. Ima kdo izkušnje? Seveda sem ga poskusil prepričati, da bom zadevo poravnal sam z mojo mobilno banko, on pa mi povrne gotovino, a je odločno proti. Vem, da bi me lahko pooblastil, a je pooblaščen le oče, ki je trenutno odsoten. Ima kdo s tem izkušnje?

Hvala za odgovor!

Greš na pošto/banko/Mercator…, pač nekam, kjer lahko plačaš položnico, vzameš s sabo svojo in dedkovo osebno in plačaš, če ima že deda svoj red tako narejen in to je to. Pusti mu veselje do tiste štampiljke na položnici, če mu že ta toliko pomeni.

Če nisi pooblaščen, ne moreš dvigniti denarja z njegovega računa in plačati položnico.
Lahko pa položnico seveda plačaš iz svojega računa, ali kot si že povedal preko spletne banke.

Tudi jaz plačujem mamine račune, gre iz mojega računa, nihče me nič ne vpraša. Včasih sem plačevala na pošti, sedaj preko klika, potem pa med seboj poračunava

Seveda. Z njenega računa pa ne bi šlo, kajne?

Samo preverjam 🙂

Ce ti dedek da bancno kartico, naj ti se pin kodo zraven pove in pac placas ali s kartico, ali pa prej dvignes in placas. V cem je problem?
Ce ti da denar, ne rabis nobene osebne ali karkoli. Na racunu je vazna sklicna koda iz katere potem oni razberejo za kater racun se gre, pa ni vazno katero ime pise, ce placas npr preko svoje spletne banke.
Dedku raje casti kaksno poloznico pa bo 🙂

Če sam pišeš položnico, je treba imeti izkaznico.
Za poslano ne rabiš nič, merkator, trafika, te pride tam 65c. Pokojnino pa dedi verjetno dobi na roke, poštar. Če ne, naj te pooblasti ali ga enkrat mesečno pelješ, da dvigne penzijo.

Kaj mešate še pin zraven. Ne rabi ne pina ne osebne izkaznice.

Z dedkovo položnico in denarjem greš v trafiko, ali v Mercator ali na Petrol in plačaš na blagajni. Provizija je 0,65€.

Upam, da ne bo možno nikoli iz dedkovih računov plačevati položnic in dvigovati denarja, razen tistim, ki so pooblaščeni. Z gotovino pa lahko poravnaš položnico kjerkoli, na pošti pa s svojo osebno. Plačaš lahko tudi na blagajni dobavitelja.

Čudna zgodba, smrdi na prevaro v družini. Ti bi rad iz dedkovega računa nekaj plačal? Drži? In nimaš pooblastila, ker ga ima tvoj oče. Drži? Torej pokliči očeta, pa naj preko mobilne banke plača dedkov račun. Drži!

ampak dedek nima gotovine. misli, da lahko vnuk dvigne denar na banki s pomočjo njegove osebne izkaznice in tako plača položnice.
v tem je keč

Plačaj sam s svojega računa ali z gotovino. Oče, ki je pooblaščen, naj ti refundira, ko se vrne.

Najbolje da gre enkrat dedek na banko ti nakaže 1k€ in potem mu ti iz svojega računa plačuješ. Ko zmanjka budgeta, pa gre spet na banko in naredi prenakazilo. Lahko naredita tudi tako, da ti on vrne v gotovini.

Ne, z njegovo osebno si nimas kaj zacet. Tudi ce ti jo da ne bo na banki pomenilo nic. Uredite pooblastilo, ali pa pojdi na salter, povej da placas poloznico, das svojo osebno, kot koncni placnik pa naj bo naveden tvoj dedek, ce ze zeli-te, da je naveden kot placnik.

New Report

Close