Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plačilo vrtca v času otrokove odsotnosti

plačilo vrtca v času otrokove odsotnosti

Dragi starši, lepo vas prosim za pomoč.
Proračun naše občine ima luknjo zaradi par dejstev, ki so se zgodila tekom leta. Ker se zdaj vsi proračunski odhodki skrbno nadzorujejo, da njihova realizacija ne bi presegla zneska, sprejetega v proračunu, se je sistem obračuna oskrbnine v času počitnic in v primeru daljše odsotnosti otroka med letom popolnoma spremenil.
Lansko šolsko leto smo tako v primeru, da je bil otrok odsoten 16 delovnih dni ali več plačali le 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} režije (poleg tega, da so nam odšteli hrano), letos pa te ugodnosti ni več in bomo vse mesece, tudi poleti, ne glede na dejansko prisotnost otroka v vrtcu, plačevali 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} režijo, odštevali nam bodo le hrano. da ne rečem tega, da bodo starši otrok, ki letos zadnjič obiskujejo vrtec, plačali 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} režijo tudi za julij in avgust (kar starši otrok, ki so letos v prvem razredu, niso).
Lepo vas prosim, da mi napišete, kako je v vaših vrtcih (napišite, za kateri vrtec gre):
1. koliko režije plačujete med počitnicami
2. koliko režije plačujete v času šolskega leta, če je otrok dalj časa odsoten (napišite tudi, kolioko časa mora biti odsoten)
3. če imate otroka zadnje leto v vrtcu in ga boste poleti vzeli ven, ali boste morali za poleti tudi kaj plačati, ali plačate zadnji račun za junij, za julij in avgust pa nič
4. koliko znaša polna cena in za kakšen program gre (starostno obdobje)
Kar boste napisali, bom uporabila samo kot primer, kakšno je stanje v drugih vrtcih in drugih občinah, ko se bomo o tej problematiki pogovarjali na občini.

100X hvala vsem že vnaprej,
Liza

Moja izkušnja: moja deklica je v mesecu septembru manjkala v jaslih 7 dni – račun je bil nižji za cca. 1300 SIT (Maribor).

Moj sin hodi v vrtec (jasli)-Ljubljana že eno leto, pa ti lahko rečem, da je bil v tem prvem letu samo 1 mesec skoraj ves mesec v vrtcu, drugače pa je bil v povprečju 2 tedna na mesec bolan (pravijo, da so otroci prvo leto itak nonstop bolani). Hočem ti samo reči, da tudi, ko ga ni bilo cel mesec v vrtcu (bolnica) ali pa je bil samo kakšen dan, so mi odšteli samo hrano. Tudi med počitnicami so mi računali rezervacijo plus še prporcionalni del programa. sem sicer zahtevala pojasnilo zaradi višjega računa, pa sem dobila obrazložitev, da ker sem v višjem razredu moram plačati še to..

Naš je letos šel v šolo. Seveda nisem plačala za julij in avgust, če pa smo ga z junijem izpisali. Če pa bi bil vpisan in hodil pa bi plačala. Če pa bi manjkal ves julij in avgusta hodil, bi za julij plačala rezervacijo, ki znaša nekaj manj kot 10.000 sit. Torej vedno so nam odšteli hrano, pa četudi bi otrok manjkal 3 tedne na mesec. Ker pravico celomesečnega izpisa si imel samo v poletnih mesecih (jun, jul, avg) in takrat plačal rezervacijo.

Mi smo bili pri 2 letih hospitalizirani in je tako naneslo, da smo domov prišli 7.aprila. Glede na situacijo in vse prestano smo se odločili, da otrok ostane doma ves april, da zadevo saniramo. Po pogovoru z vrtcem sem napisala prošnjo za uveljavljanje rezervacije za mesec april in so mi ugodno rešili. Drugače pa je pri nas treba rezervacijo najavit že nekaj dni prej.

Poln cene ne vem, mi smo plačevali v 4 razredu (2 starostna skupina) okoli 24000 sit.

Pri nas je tako, da če otroka izpišeš, ne plačaš pač nič, hrano pa odštejejo, če manjka vsaj 5 dni zapored. Takšen je sklep občine. EC je od1.1.2004 72.105 in je enotna za obe starostni obdobji. Zaenkrat. So pa spremembe v planu.

Je pa res, da da občina staršu 5.500 popusta, delež se računa od 66.605, ostalo da občina direktno vrtcu. Ampak samo za starše iz domače občine, ki imajo otroke v domačem vrtcu.

To da bi starši morali plačati za julij in avgust, tudi če otrok gre v šolo, torej ga izpišejo, vam pa res ne bo šlo skozi. Saj to ni normalno. Občina pa seveda pokrije strošek vrtcu saj delavcev za tista dva meseca ne morejo kar tako odpustiti. Pa še dopusti so. Starši torej ne plačajo nič, občina pa ja.

Moj pikec je bil prejšnji mesec iz vrtca odsoten 8 dni in so nam odšteli cca. 1200 sit. (maribor)

Mi smo vedno plačevali polno ceno vrtca, glede na razred v katerega so nas določili. Če je bil otrok odsoten iz vrtca, se je prvi dan izostanka štela polna cena, vsak nadaljnji dan pa so nam odšteli zgolj hrano. Se pravi, da smo režijo polno plačevali. Razen čez poletje, ko je bilo za najmanj en mesec in največ tri mesece možna rezervacija, za kar smo plačevali cca 10.000 SIT na mesec. Zadnje leto ( odhod v šolo) pa smo ga izpisali s 1.7.2004 in logično, da po tem datumu nismo plačevali vrtca.
Smo pa iz Ljubljane in smo plačevali 7. plačilni razred.
Moram priznat, da zdaj, ko je v šoli, je strošek bistveno nižji ( mesečni znesek je skoraj prepolovljen) in prav paše za družinski proračun.

LP Maja

Lep pozdrav !

V našem vrtcu ob odsotnosti odštejejo hrano, vendar šele od tistega dne, ko so prej obveščeni, da bo otrok manjkal (tisti dan, ko zjutraj pokličeš, da je zbolel, se šteje normalno, nadaljnji dnevi pa so odšteti).
Med poletnimi počitnicami za čas rezervacije plačaš cca 500 SIT/dan odsotnosti.
Kako je z daljšimi odsotnostmi pa ne vem, ker nismo imeli takega primera.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

New Report

Close