Najdi forum

Splash Forum Sex v mestu Placljivi kondomi vs. zastonj horm. kontracepcija

Placljivi kondomi vs. zastonj horm. kontracepcija

Danes, ko delijo kondome po cesti zastonj, je pravi dan za tole temo. Vprašanje. ZAKAJ SO KONTRACEPCIJSKE TABLETKE ZASTONJ in KONDOMI NE?

Razumem, tabletke ene rabijo iz n razlogov (ali npr. hočejo), druge jih (hvala bogu) ne (oz. nočejo – npr. moja).

Stranski učinki pri hormonski kontracepciji mogoče obstajajo. Kondomi ne samo da preprečujejo nezaželjeno nosečnost, pač pa tudi širjenje nalezljivih spolnih bolezni. Kje je logika?

INFO. Kondome (in igle) je menda ob določenih urah v določenih lekarnah možno dobiti zastonj.

A TO DRŽI?

A je vrsta za eno in drugo ista? Kdo bi se postavil v tako vrsto?

Ja… zanimiva dilema!

Meni se tudi zdi, da bi bilo treba v času, ko se na vseh frontah borimo proti spolno prenosljivim boleznim, dat kondome zastonj, ne pa tabletke.
Je pa res, da potrošnje kondomov ne moreš tako natančno odmeriti kot potrošnjo tabletk… ker če bi npr. ginekologi ženskam predpisovali kondome glede na povprečje spolnih odnosov v Sloveniji, bi bili eni pari konstantno brez v pomanjkanju, drugim bi pa že pri spalnici ven skozi okna silili….
Kakšna pa je enkonomska računica za državo in za zdravstveno blagajno, pa ne vem.

Najbolje da o tem povprašaš pri exministru za družino in socialo, ter ministrstvu za zdravje:-))))))))))))))))))))

Porabe kondomov pa ja ni potrebno kontrolirati. Več kot zmoreš (dobiš) itak ne moreš 🙂

No ja, pa saj tudi porabe zdravil ne nadzirajo. Recept se napiše, kje pa zdravila končajo, je pa nova tema.

Kondom ni nujno, da lahko uporabiš samo na tiču, lahko ga tudi napihneš in preprodaš na Tromostovju, pritrjenega na vrvici otrokom. Lahko ga napolniš z vodo in spuščaš med ljudi iz stolpnice. Lahko vanj spraviš prepotrebne dokumente in greš brez skrbi, da bi se zmočili z njimi v vodo. In še in še… zato se plača.

Kaj bi pa sicer lahko delal s KT?

lahko si narediš ogrlico z njih, pa za kak aranžma se jih tudi lahko ponuca, da niti ne omenjak kako bi jih lako dilal za velike denarje med populacijo z preveč naravnega prirastka.
pa za na fračo so tud dobre. letijo kot sneta sekira.

Baje bo Drobnič organiziral pokanje kondomov in s tem pokazal svojo moč…

V glavnem niso vsi tabletki zastonj,za svoje odštejem 2000 sit na škatlico,zato mi ne govori,da so zastonj.Je pa seveda odvisno od ženske kako kakšne prenaša,jaz osebno ne smem jemati nobenih ,ki jih dobiš samo z receptom,na žalost zame,kaj naj.Z glavo skozi zid.

Draga moss, jaz se ne strinjam s tabo.
Že res, da za tabletke plačaš 2000 sit, a v bistvu gre le za doplačilo (če bi bila zadovoljna s katerimikoli tabletkami, bi jih imela lahko tudi zastonj).
Midva s fantom sva skupaj več kot 7 let in ker jaz ne želim tabletk, fant pa mojo odločitev podpira, sva zvesta komdomom. To veselje pa sploh ni zastonj 😉 Vesela bi bila, če bi tudi jaz dobila na recept kontracepcijo (kondome) npr. v protivrednosti tabletk.

Jaz pa moram imeti tabletke,ne bom razlagala zakaj,moji problemi,pa takih ne smem jemati ki se jih dobi zastonj,pa to ni nobeno doplačilo,ker je doplačilo zelo manjši znesek vem,pa recept je napisan na belem papirju ne zelenem.Ne me učit,sem se vse pozanimala in ne me jebat v glavo,tok da veš,če imaš stalnega partnerja in če mu gre s kondomom fajn, potem fino,jaz sem raje brez.

Nič pa ne bom rekla o tem,da bi se dobili zastonj oz. na recept kondomi,tu se strinjam,sam zakaj moram jaz plačevati to mi ni jasno,mi tudi tega ne znajo razložit,pač tako je.

Ma, tole Moss te je pa razpizdilo, da si na polovico besed in ločil pozabila. Sej je kul, a malo težko se bere.

Ja, žalostno, če ti še oni ne znajo razložiti. Še en znak več, da v našem zdravstvu ni reda.

Uvodoma sem napisal, da jih ene pač rabijo iz zdravstvenih – osebnih razlogov. Ene jih pač NOČEJO.

In tisto česar ti ne znajo razložiti … Beli recept je recept, ki ga dobiš:

– v samoplačniški ambulanti, kjer so samoplačniška tudi zdravila
– ali za zdravila, ki niso razvrščena na listo BPZ.

Z bazo BPZ upravlja ministrstvo g. Bručana. Z negativno listo se skuša zmanjšati poraba zdravil, katerih stroške krije ZZZS. To je to. Tudi marsikatera zdravila za otroke se znajdejo na teh listah.

In še vam “pezdetki” (bi rekel dr. Rugelj), ki razmišljate za kaj vse bi se še oil gume dalo ponucat. Ma mater če znajo omejiti porabo zdravil za otroke, kot npr. sirup za izkašljevanje, potem se naj naučijo pa še presoditi koliko zastonj fuka pripada povprečnemu državljanu.

No, tolk, da bo debata še naprej zanimiva.

Hvala enpipi!
Lahko rečem, da si končno nekdo, ki ima jajca 🙂
Očitno sva na isti valovni dolžini, mi je kar malo doleglo!
Pa daj moss, malo se skuliraj, mislim, da si čisto preveč osebno vzela in too much burno odreagirala. Mogoče rabiš koga, da te zrelaksira 😉

Ti kar sexaj s kondomom in uživajta do fula,kondom je dodatna zaščita za spolne prenosljive bolezni,pač zraven je tudi zaščita da se ne zanosi,to je pa vse.Mogoče se kdaj pa kdaj strga,natrga,nikoli ne veš,ni stoprocentno.Nobena stvar ni,niti sterilizacija,kot vem.Najboljša kontracepcija je nič sexati.
Pa nisem nič osebno vzela,sam ne bo mi nekdo govoril ,jaz pa tabletk ne jemljem,ker moj uporablja kondom,ha,ha,ha….ful smešno res….Za svojo varnost mora poskrbeti vsak posameznik sam ,če ne si v kurcu.Pač v naši preljubi Sloveniji je tako,kot je opisal enpipi zgoraj in jaz nič ne morem proti temu,pač pa poskrbim za svoje zdravje kot vem in znam.

Ne da se mi it te teme,po pravici povedano,pejte se sami,jaz se raj smejem drgač,hi,hi….

Sorči enpipi, da sem nepismena,saj ti bolj obvladaš vso situacijo,pa sodiš ljudi po tem ,super ni kaj.Lepo se mej.

New Report

Close