Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine plačujete stavbno zemljišče?

plačujete stavbno zemljišče?

Zanima me koliko vas plačuje stavbno zemljišče in koliko?

jst enih 120 , mož pa 160 ojrov, mava vsak svojo nepremičnino

Mi tudi 120 eur, ampak večina jih na MB koncu sploh ne ve kaj to je, zato sprašujem.

No mi vemo :))))

plačujemo 80€/ letno – ravno so bile poslane odločbe, 1. obok do junija, 2. do avgusta

VSAK, ki je lasnik nepremičnine, prav gotove ve kaj je to, lahko, jo pa poimenujejo tudi drugače, uradno se reče —-> odmera nadomestia za uporabo zemljišča :).

Zaenkrat še nič, ker nam občina to oprosti, dokler je nepremičnina mlajša od 5 let. Če država ne bo uvedla davka na nepremičnine (in s tem ukinila NUSZ), potem nam še 3 leeta ne bo potrebno nič plačati.

d322 – katera občila pa je to?

Ker naša hiša je tudi novogradnja, pa kar plačujemo.

Ne, 3/4 ljudi še nikoli ni plačalo česarkoli podobnega. Moj oče ima hišo že 30 let cca. 500 m stran od mene in še nikoli ni plačal na stavbnega zemljišča in ne nadomestila za uporabo stavbnega ali karkoli podobnega. Enako vsi sosedje in sodelavci, in to me jazi.

Plačujem za eno nepremičnino, za drugo smo prvih pet let opravičeni plačevanja – gre za novogradnjo.

Tole pa je res čudno!

Bom še jaz malo naokoli vprašala. Lahko, pa da dejansko niso lastniki hiše 8sodelavci mislim),,…za očeta pa nevem,…jaz bi se vseekakto informativno pozanimala na vaši davčni izpostavi, kakšni so kriteriji, zakaj eni plačujejo in drugi ne,……saj ni treba konkretno govoriti,……

Jaz sem resno mislila, da to vsi plačujejo.

Ko smo bili najemniki, smo v imenu najemodajalca (Občina) plačevali NUSZ.

Postojna. Je pa tako, da mora lastnik sam vložiti prošnjo, ne gre tako, da bi ti kar avtomatsko oprostili. Če ne vložiš prošnje, potem ti bo občina/durs mirne duše zaračunala. Torej najprej preveri pri svoji občini, če ravno tako oprosti plačilo za novogradnje in če ga, potem je razlog v temu, da niste napisali prošnje.

Plačujem, že par let. MB. Ni pa velika vsota in na 4 obroke letno.

tudi v ljubljani je tako…sam moraš vedeti za to pravico in sam napisati prošnjo in dobiš odločbo in si 5 let oproščen tega nadomestila…
tko kot za otroški dodatek, ko moraš vsak let na novo izpolnjevat obrazce in oddajat he-he

v bloku smo bili oproščeni plačevanja 10 let. Po desetih letih smo začeli lastniki plačevati, verjetno je to uredil upravnik. Plačujem cca 70,00 Eu na dva obroka: junij in avgust!

Kaj pa najemniki neprofitnih stanovanj v Ljubljani?Kdo v tem primeru plača oz. odda prošnjo za nepremičnino starocca. 4 leta?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close