Planerji proizvodnje – višina plače
Wow… Meni ponujajo 1100€. Gre za srednje veliko proizvodno firmo in za planiranje ter nabavo materiala. Ti najbrž delaš kaj drugega, ne na proizvodnem oddelku? Sprašujem za cifro pa zato, ker me zanima če lahko upravičeno zahtevam več. Delo je namreč precej stresno in ne neko balincanje od 7h do 15h 🙂 Še kdo drug, ki bi lahko delil informacijo?
Ekola,
Tudi jst sm hotla že enkrat postavit to vprašanje na net ker drgač v teh časih enostavno nihče noče več povedat kolk ima plače kot planer.
Jst bom povedala, pa me je kar sram. Imam čez planiranje proizvodnje, razpisovanje delovnih nalogov + organiziranje vse kooperacije +kar se še kdo kej spomne. No edino material mi pa ni potrebno nabavlat. Pošteno povedano je malo dni ko končam v 8 urah. Je full stresno ker itak NE SMEMO ZAMUJAT.
Plače pa imam 1.100 BRUTO 🙁
Hm kakšen dan se res vprašam, če ne bi bilo morda bolje ostat doma pa bi imeli otroci vsaj skuhano in pospravljeno in oprano – ne pa da se vsak dan prvlečem domov ko ena cunja ob 17 popoldne.
In pol me soseda ki dela v JU enkrat do 2x na teden kliče ob 13:00 (ko konča šiht) če bi prišla na kavico k se že dolg cajta nismo videl. Pa d kje sem sej me sploh ni več videt. 🙂 Hecno ane?
No naj še kdo napiše, ker res tudi mene zanima.
Boš prisoten v proizvodnji ves čas? Potem imaš kar ok ponujeno.
Koliko ljudi imaš “na brigi”?
Moraš tudi planirat dopuste, jih odobrit? V bistvu si “preddelavec”?[/quote]
Ne delam v proizvodnji, oddelek planske službe pač spada pod proizvodnjo 🙂 Trenutno se uvajam, čeprav uradno še nisem na tem oddelku zaposlen, tako da so informacije bolj okvirne. Plan delam s sodelavko za cca 250 delavcev, ki v v glavnem delajo z roboti. Nisem preddelavec, ti skrbijo, da posamezne linije tečejo po mojem planu. Imam (no, imel bom) sestanke z oddelkovodjami v proizvodnji, s prodajniki ter s preostalimi planerji na drugih oddelkih (mislim, da so še trije), da se usklajujemo. Dela je v glavnem ogromno, v 8 urah ne končaš, kvečjemu za eno ali dve podaljšaš. Včasih je treba tudi za vikende in praznike prit porihtat zadeve in seveda, telefon zvoni kdaj tudi ob poznih večernih urah. Tolko vem o tem kar me čaka.
Boš prisoten v proizvodnji ves čas? Potem imaš kar ok ponujeno.
Koliko ljudi imaš “na brigi”?
Moraš tudi planirat dopuste, jih odobrit? V bistvu si “preddelavec”?[/quote][/quote]
Ne delam v proizvodnji, oddelek planske službe pač spada pod proizvodnjo 🙂 Trenutno se uvajam, čeprav uradno še nisem na tem oddelku zaposlen, tako da so informacije bolj okvirne. Plan delam s sodelavko za cca 250 delavcev, ki v v glavnem delajo z roboti. Nisem preddelavec, ti skrbijo, da posamezne linije tečejo po mojem planu. Imam (no, imel bom) sestanke z oddelkovodjami v proizvodnji, s prodajniki ter s preostalimi planerji na drugih oddelkih (mislim, da so še trije), da se usklajujemo. Dela je v glavnem ogromno, v 8 urah ne končaš, kvečjemu za eno ali dve podaljšaš. Včasih je treba tudi za vikende in praznike prit porihtat zadeve in seveda, telefon zvoni kdaj tudi ob poznih večernih urah. Tolko vem o tem kar me čaka.[/quote
Po tem zapisu sodeč ti morajo primakniti vsaj še jurja na mesec! Ne daj se, kakor si boš zboril, tako boš imel.
@ ti pa povem no
Ha, ha, ha … 2200 eur … (v Avstriji ja)
Planer proizvodnje je dejansko res organizator proizvodnje: planiranje proizvodnje, izračun kapacitet (kratkoročno, dolgoročno), izračun OEE, izdaja nalogov, potrjevanje rokov, ubadanje z sto in enim problemom, ca. 50 mailov dnevno … sestanki, določitev koliko ljudi in izmen je potrebnih – kratkoročno, dolgoročno), za vsako potrditev dopusta se najprej vpraša planerja, klici na dom … itd. Vse to in še več za ca. 1000 do 1300 EUR netto.
P.S.
Preddelavec (običajno delajo v izmenah) je pa popolnoma drug poklic (to je v bistvu “lanser”, ki pripravi vse sestavne dela, glede na proizvodni nalog in skrbi, da vse teče po planu (kolikor se le da), ki ga sestavi planer proizvodnje. V bistvu desna roka planerja …
Morda imajo v Avstriji planerji tako visoko plačo, vendar tu v Sloveniji lahko le sanjamo. Žar tudi jaz ne pridem preko 1200 neto na mesec. Telefon – službeni, pa bi bilo bolje, da se ugasne takoj ko se končno konča delo. Če imaš srečo, te nehajo klicati po 23. uri, da o vikendu in praznikih ne govorimo. Če bi rad imel delo samo 8 ur in proste vikende, delo planerja ne priporočam. Za tako plačo, dnevno podaljševanje delovnega časa, telefon skoraj prirasel k ušesom, nikoli več. Ne samo da je stresno, problem je v tem, da se ti služba nikoli ne konča, trpijo pa tudi družinski člani. Premisli dobro!!
pozdravljeni,
mislim da ni tako močno stresno, če firma ima dober operaciski sistem. Sem planer proizvodnje že kakih 6-7 let, če je prodaja usklajena z naročili kupca, se s tem operacijskim sistemom ves material “sam naroča”, meni kot planerju je pa potrebno spremljati če vse to lepo teče….seveda če se naročila povečajo ali upadejo je poterebno skupi z nabavo in prodajo uskladiti nabavo materiala, zaradi seveda obračanja zalog.
Se pa strinjam da kdaj pa kdaj so dosatni, k te stalno kličejo kje je material, pa ta pa uni kos…ampa če maš vse pod kontrolo in vidiš stvari vsaj za 1 teden ali dva naprej ni nobenega stresa!
Aja plača pa boga od 850-950 evriča z malico, potnih itak nimam.