Planet opic
Mavro, v bistvu sem mislila, da tako delamo v realnosti ljudje živalim. Če ženske delajo s tabo tako, pa nimam besed.[/quote
Zato pa ne jem mesa, ker ne morem biti tudi jaz kriva da še obstaja baterijska reja jajc, da so krave celo življenje v za ketno, potem imajo večdnevni tranposrt in na koncu velikokrat zelo kruto smrt, ker so svinje na enem kupu v kletki, kjer se obrnit ne morejo, 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} živali za zakol ali prehrambene izdelke ne vidi sonca in se ne sprehaja po travi. Zame je nasplošno nespremenljivo, da bi karkoli umrlo za to, da bi se jaz najedla. Že dolgo živim brez mesa in sem ok. Jem jajca in mleko, vendar dobro pazim da je reja prosta in ima žival svobodo. Videla sem ovce v strahu pred smrtju, krave ki so dobesedno jokale, kure, ki so iz sebe kričale ves strah sveta, da bi živele. In ko se poskušam vživeti v njih, tega ne morem dovoliti. Groza, da obstaja še danes baterijska reja, vzreja živali za krzno, testiranje živali za ličila in čistila.. da lahko krave vozijo brez hrane in vode več dni, brez da bi si lahko ulegle, na koncu omedlijo in druge hodijo po njih, puranom v želodec porinejo cevko,da jih bolj odebelijo….
Nekoč si želim hišo in živali. Ampak le kot sočlane, in kure samo za jajčka.
Karkoli počneš, ubijaš. Tako je ta svet narejen. Če hočeš preživeti, moraš jemati tuja življenja. Lahko se seveda zavestno odpoveš prehranjevanju z živalmi, ki so na vrhu lestvice tistih, s katerimi se človek najlažje poistoveti, ampak to prav v ničemer ne spreminja principa, da lahko svoje življenje ohraniš samo tako, da ubijaš druga. Tudi če tvoji možgani tega ne marajo, to počne tvoj prebavni trakt in tvoj imunski sistem.
Kako pa moj prebavni trakt ubija, če ne jem mesa??[/quote]
tvoj prebavni trakt ubija k recimo natepava sojo in sojine izdelke, za sojina polja pa krčjo razne gozdove in naravni habitat živali torej za vse kar mislš da storiš dobro, v bistvu storiš slabše, ker tle izginjajo divje živali k jih je pač bolj škoda kt vzrejnih k so pač namenjene temu, da se človek z njimi prehranjuje.
tvoj prebavni trakt ubija k recimo natepava sojo in sojine izdelke, za sojina polja pa krčjo razne gozdove in naravni habitat živali torej za vse kar mislš da storiš dobro, v bistvu storiš slabše, ker tle izginjajo divje živali k jih je pač bolj škoda kt vzrejnih k so pač namenjene temu, da se človek z njimi prehranjuje.[/quote]
heh, dobra!! No pa smo tam…
tvoj prebavni trakt ubija k recimo natepava sojo in sojine izdelke, za sojina polja pa krčjo razne gozdove in naravni habitat živali torej za vse kar mislš da storiš dobro, v bistvu storiš slabše, ker tle izginjajo divje živali k jih je pač bolj škoda kt vzrejnih k so pač namenjene temu, da se človek z njimi prehranjuje.[/quote]
Soje skoraj nikoli ne jem. Res je za sojo uničenih veliko provršin, ampak je ena oziroma še veliko več za živinorejo. Ker ena krava poje dnevno za več ljudi površine. In vse živali so enakopravne, vsaj zame, ni ona ki v klavnici umira krute smrti nič manj vredna od tiste, ki živi v naravi.
Soje skoraj nikoli ne jem. Res je za sojo uničenih veliko provršin, ampak je ena oziroma še veliko več za živinorejo. Ker ena krava poje dnevno za več ljudi površine. In vse živali so enakopravne, vsaj zame, ni ona ki v klavnici umira krute smrti nič manj vredna od tiste, ki živi v naravi.[/quote]
spet puhlice trosiš okol, krave majo urejene pašnike ( če gledamo na razvitejše države ) in ponavad kmetje in živinorejci zakupijo tolk in tolk živine k jo majo potlej za različne namene, al za mleko, jajca, meso… in k se ta kvota zmanjša na določen procent ponavad šele dokupijo živino, itn. v klavnicah živali ne umirajo krute smrti ampak hitre smrti brez mučenja in bolečin, pač tisti PETA organizaciji ni vse za verjet kar obesjo na net al pa TV, kdaj obišč sama kakšno klavnico pa pol govor al res tam umirajo krute smrti al ne… in še neki, živali pač ne morajo bit enakopravne, ker prava ne poznajo, niso ljudje in nimajo nekih zakonov ki jih upoštevajo, me zanima kaj bi blo če bi se s tvojo enakopravnostjo do živali znašla v resničnem, divjem živalskem svetu…
Soje skoraj nikoli ne jem. Res je za sojo uničenih veliko provršin, ampak je ena oziroma še veliko več za živinorejo. Ker ena krava poje dnevno za več ljudi površine. In vse živali so enakopravne, vsaj zame, ni ona ki v klavnici umira krute smrti nič manj vredna od tiste, ki živi v naravi.[/quote]
mislim, da je janis imela bolj v mislih razno razne mikroorganizme, ki jih pobija tvoj imunski in prebavni sistem, ampak, se ti kaj sanja, koliko zajcev letno pobijejo kombajni za žito? Koliko “zajedavcev” uničijo kmetje z raznimi herbicidi, da dobiš svojo vege prehrano na krožnik? Da o tem, da verjetno na molje, miši, podgane, komarje, muhe in podobno ne gledaš ravno blagohotno in bi jih takoj pobila, če bi ti prišli preblizu.
toliko o enakopravnosti živali :))
spet puhlice trosiš okol, krave majo urejene pašnike ( če gledamo na razvitejše države ) in ponavad kmetje in živinorejci zakupijo tolk in tolk živine k jo majo potlej za različne namene, al za mleko, jajca, meso… in k se ta kvota zmanjša na določen procent ponavad šele dokupijo živino, itn. v klavnicah živali ne umirajo krute smrti ampak hitre smrti brez mučenja in bolečin, pač tisti PETA organizaciji ni vse za verjet kar obesjo na net al pa TV, kdaj obišč sama kakšno klavnico pa pol govor al res tam umirajo krute smrti al ne… in še neki, živali pač ne morajo bit enakopravne, ker prava ne poznajo, niso ljudje in nimajo nekih zakonov ki jih upoštevajo, me zanima kaj bi blo če bi se s tvojo enakopravnostjo do živali znašla v resničnem, divjem živalskem svetu…[/quote]
Ker poznam ljudi, ki delajo v klavnici vem kako delajo z njimi. In vem da je v sloveniji skoraj večinoma samo baterijska reja živali,svinje v v kletkah, krave na ketnah. Živali cele panične cvilijo in tekajo, če le lahko, ko vidijo kako so pred njimi ubili drugo žival.
nadine vemda kombajni pobijejo veliko živali. je pa to veliko manj in je drugače, kot če nekdo celo življenje žival zapira v kletko brez svetlobe, potem pa umre. Beli piščanci so v veliki hali tako nabildani skupaj, da se premikat ne morejo,vroče je kot v savni, klukajo se, temno je, le žarnica jim sveti.
In kako lahko rečeš da bi ubila komarja, če me ne poznaš. In podgano? Ta je bila dolga leta moj ljubljenček in se mi nič ni gravžala.
spet puhlice trosiš okol, krave majo urejene pašnike ( če gledamo na razvitejše države ) in ponavad kmetje in živinorejci zakupijo tolk in tolk živine k jo majo potlej za različne namene, al za mleko, jajca, meso… in k se ta kvota zmanjša na določen procent ponavad šele dokupijo živino, itn. v klavnicah živali ne umirajo krute smrti ampak hitre smrti brez mučenja in bolečin, pač tisti PETA organizaciji ni vse za verjet kar obesjo na net al pa TV, kdaj obišč sama kakšno klavnico pa pol govor al res tam umirajo krute smrti al ne… in še neki, živali pač ne morajo bit enakopravne, ker prava ne poznajo, niso ljudje in nimajo nekih zakonov ki jih upoštevajo, me zanima kaj bi blo če bi se s tvojo enakopravnostjo do živali znašla v resničnem, divjem živalskem svetu…[/quote]
Ker poznam ljudi, ki delajo v klavnici vem kako delajo z njimi. In vem da je v sloveniji skoraj večinoma samo baterijska reja živali,svinje v v kletkah, krave na ketnah. Živali cele panične cvilijo in tekajo, če le lahko, ko vidijo kako so pred njimi ubili drugo žival.
nadine vemda kombajni pobijejo veliko živali. je pa to veliko manj in je drugače, kot če nekdo celo življenje žival zapira v kletko brez svetlobe, potem pa umre. Beli piščanci so v veliki hali tako nabildani skupaj, da se premikat ne morejo,vroče je kot v savni, klukajo se, temno je, le žarnica jim sveti.
In kako lahko rečeš da bi ubila komarja, če me ne poznaš. In podgano? Ta je bila dolga leta moj ljubljenček in se mi nič ni gravžala.[/quote]
če bi blo tem živalim namenjeno dolgo živeti jih najbrž nebi mel pod takšnimi pogoji 24/7, tist k ti vidš je tista žival tm mogoče 2 do 3 dni pol jo pa zamenjajo z novo, sicer pa ste po svoje spet vegetarji krivi da se to dogaja, ker se vam živalce smilijo in jih zarad tega ne konzumirate in je posledično zarad takih avšic pa drugih k se jim na ta način spere možgane manj folka k si prvošč en fajn slastn šnicl, pol pa tiste živali tam zastajajo, ker pač k jih enkrat prepeljejo v klavnice pomen da jih nazaj lastnikom pač ne bodo vozil in pač pol ostanejo tam na ketnah pa v kletkah dokler jim ni namenjeno,da pridejo k men na talar
In kako lahko rečeš da bi ubila komarja, če me ne poznaš. In podgano? Ta je bila dolga leta moj ljubljenček in se mi nič ni gravžala.[/quote]
če bi blo tem živalim namenjeno dolgo živeti jih najbrž nebi mel pod takšnimi pogoji 24/7, tist k ti vidš je tista žival tm mogoče 2 do 3 dni pol jo pa zamenjajo z novo, sicer pa ste po svoje spet vegetarji krivi da se to dogaja, ker se vam živalce smilijo in jih zarad tega ne konzumirate in je posledično zarad takih avšic pa drugih k se jim na ta način spere možgane manj folka k si prvošč en fajn slastn šnicl, pol pa tiste živali tam zastajajo, ker pač k jih enkrat prepeljejo v klavnice pomen da jih nazaj lastnikom pač ne bodo vozil in pač pol ostanejo tam na ketnah pa v kletkah dokler jim ni namenjeno,da pridejo k men na talar[/quote]
Jaz sem kriva, da se to dogaja? Če nihče ne bi jedel mesa, se to ne bi dogajalo. In resnični veš zelo malo o tej inndustriji, saj si sam naapisal, da te ne briga kako žival prej živi,preden priden a krožnik.
Da je krava zaardi tega dlje tam? A misliš da ko se skoti v treh dneh odraste?? pa svinja? Ne, prej so še mesece zaprte, ker se morajo zredit in debelit. Šele potem so primerne za zakol. In trpijo že od rojstva dalje, saj jih kot komaj kotene vzamejo materam in zaperejo v posebej kletko.
če bi blo tem živalim namenjeno dolgo živeti jih najbrž nebi mel pod takšnimi pogoji 24/7, tist k ti vidš je tista žival tm mogoče 2 do 3 dni pol jo pa zamenjajo z novo, sicer pa ste po svoje spet vegetarji krivi da se to dogaja, ker se vam živalce smilijo in jih zarad tega ne konzumirate in je posledično zarad takih avšic pa drugih k se jim na ta način spere možgane manj folka k si prvošč en fajn slastn šnicl, pol pa tiste živali tam zastajajo, ker pač k jih enkrat prepeljejo v klavnice pomen da jih nazaj lastnikom pač ne bodo vozil in pač pol ostanejo tam na ketnah pa v kletkah dokler jim ni namenjeno,da pridejo k men na talar[/quote]
Jaz sem kriva, da se to dogaja? Če nihče ne bi jedel mesa, se to ne bi dogajalo. In resnični veš zelo malo o tej inndustriji, saj si sam naapisal, da te ne briga kako žival prej živi,preden priden a krožnik.
Da je krava zaardi tega dlje tam? A misliš da ko se skoti v treh dneh odraste?? pa svinja? Ne, prej so še mesece zaprte, ker se morajo zredit in debelit. Šele potem so primerne za zakol. In trpijo že od rojstva dalje, saj jih kot komaj kotene vzamejo materam in zaperejo v posebej kletko.[/quote]
če noben neb jedu mesa bi pa ta planet ratal puščava ker bi skonzumiral vse do ta zadne flance al bi nas pa nadvladale živali pač tko to je, človk je na vrhu prehranjevalne verige, zato se je pa pač razvil do te stopnje kt se je. sam očitno ste vegetarji na podnu prehranjevalne verige, mentalno pa še nižje očitno. pa kaj mene briga kako ma kmet tisto žvino naštimano al se pase prosto al je ograjena, al kar kol že, men je važn sam to, da k sm lačn da si prvoščm en dobr slastn šnicl in si nikakor ne obremenjujem življenja s tem kako žival trpi, tm pa miljone folka k so lačni, za tiste se je treba brigat pa sekirat, žival mi ne bo dala potomca, ženska ( človek ) mi ga bo pa dala.
Da je krava zaardi tega dlje tam? A misliš da ko se skoti v treh dneh odraste?? pa svinja? Ne, prej so še mesece zaprte, ker se morajo zredit in debelit. Šele potem so primerne za zakol. In trpijo že od rojstva dalje, saj jih kot komaj kotene vzamejo materam in zaperejo v posebej kletko.[/quote]
če noben neb jedu mesa bi pa ta planet ratal puščava ker bi skonzumiral vse do ta zadne flance al bi nas pa nadvladale živali pač tko to je, človk je na vrhu prehranjevalne verige, zato se je pa pač razvil do te stopnje kt se je. sam očitno ste vegetarji na podnu prehranjevalne verige, mentalno pa še nižje očitno. pa kaj mene briga kako ma kmet tisto žvino naštimano al se pase prosto al je ograjena, al kar kol že, men je važn sam to, da k sm lačn da si prvoščm en dobr slastn šnicl in si nikakor ne obremenjujem življenja s tem kako žival trpi, tm pa miljone folka k so lačni, za tiste se je treba brigat pa sekirat, žival mi ne bo dala potomca, ženska ( človek ) mi ga bo pa dala.[/quote]
Ja potem, če se ti zdi to nujno, pa ne piši koliko živali umre zaradi soje. Ker jih zaardi mesa in hrane živali, ki so namenjene zakolu še več.Ja in če ti bo ženska dala potomca? To še ne pomeni, da lahko živi neomamljeni kravi režejo goltanec. Jaz nikogar nisem žalia, sam si začel kako so drugi primitivni. In primitivna sem zato,ker sem proti pobijanju?? OK,potem sem res primitivna,ker zame ni normalna baterijska reja kokoši in klanje živih pujsev.
jaz se vživim v tisto živalim, vidim kako jo je strah in trpi, tega jaz nočem doživeti, zato tega niti njej ne privoščim.
ja, mrtvi živali še noben ni prerezal vratu zato da se jo usmrti, pa brez skrbi, predn jim režejo vratove jih usmrtijo k jih ustrelijo v glavo, da so na mestu mrtve. tebe pa brez skrbi razn kšno pleme kje v džungli nau noben spravu na talar. Kvazi vegetarji ste pa itak sprani, k vse peleta kar vam pokaže PETA ipd. organizacije k seb delajo reklame zato, da keš služjo od naivnih ljudekov kt si ti, k vid en zrežiran posnetk al pa eno montažo, k jo prkažejo zato, da se skrivate po kotih pa jokate kolk so kao živalce boge in kako so one iste kt vi itn.
vidm, da tud brat ne znaš, ker sem pisal o divjih živalih ne vzrejnih, če bo en naradu sojino polje sred pašnika bo manj škode kt če ga bo naredu sred deževnga gozda, da bo nasitil tvoj apetit, sam zarad tega bo pač izumrl več divjih ogroženih živalskih vrst kt pa vzrejnih, k maš lahk vsak tolk tednov, mesecev, let nove.
Ne mislim PETE, poznam ljudi, ki delajo to delajo in vem kako je. Marsikdaj res, kot prikazuje PETA. In jaz ne ne bom sita soje, saj je že dolgo nisem jedla, le parkrat v življenju.
Zame so divje in domače živali enakovredne, enako je vreden tiger ki izumira in enako svinja. Oboja čutita bolečino. In kaj zdaj če jokcam? saj sem na lastne oči videla večdneven transport ovc brez vode, in takrat mi je res seglo do srca.
Cegu rastlina ni enako kot žival. Mi smo vsi živali, imamo srce, možgane, pljuča, kožo, dlako, organe, ude… rastlina pa ne.
Ne mislim PETE, poznam ljudi, ki delajo to delajo in vem kako je. Marsikdaj res, kot prikazuje PETA. In jaz ne ne bom sita soje, saj je že dolgo nisem jedla, le parkrat v življenju.
Zame so divje in domače živali enakovredne, enako je vreden tiger ki izumira in enako svinja. Oboja čutita bolečino. In kaj zdaj če jokcam? saj sem na lastne oči videla večdneven transport ovc brez vode, in takrat mi je res seglo do srca.
Cegu rastlina ni enako kot žival. Mi smo vsi živali, imamo srce, možgane, pljuča, kožo, dlako, organe, ude… rastlina pa ne.[/quote]
sam s to razliko da mamo mi neko “sočutje” žival ga pa nima, če bo tebe napadla ena divja žival recimo medved ga bo baš brigal al boš ti trpela al te bo bolel al karkol podobnga, še manj se bo jokal zarad tega k te bo vidu recimo da tam nekje kolovratiš brez vode, s polomljeno nogo… skratka sočutja ti ne bo vračal, človek ti ga pa bo, ne sicer vsak ampak ok, v povprečju da