Planet opic
Ne mislim PETE, poznam ljudi, ki delajo to delajo in vem kako je. Marsikdaj res, kot prikazuje PETA. In jaz ne ne bom sita soje, saj je že dolgo nisem jedla, le parkrat v življenju.
Zame so divje in domače živali enakovredne, enako je vreden tiger ki izumira in enako svinja. Oboja čutita bolečino. In kaj zdaj če jokcam? saj sem na lastne oči videla večdneven transport ovc brez vode, in takrat mi je res seglo do srca.
Cegu rastlina ni enako kot žival. Mi smo vsi živali, imamo srce, možgane, pljuča, kožo, dlako, organe, ude… rastlina pa ne.[/quote]
sam s to razliko da mamo mi neko “sočutje” žival ga pa nima, če bo tebe napadla ena divja žival recimo medved ga bo baš brigal al boš ti trpela al te bo bolel al karkol podobnga, še manj se bo jokal zarad tega k te bo vidu recimo da tam nekje kolovratiš brez vode, s polomljeno nogo… skratka sočutja ti ne bo vračal, človek ti ga pa bo, ne sicer vsak ampak ok, v povprečju da[/quote]
To vem. Vem da žival nima takšne zavesti kot človek, zato pa jaz vem kaj je zame prav in kaj ne. In zame ni prav ubiti drugo žival. Sicer pa žival živi le za to, da najde bivališče in hrano. Človek pa še za marsikaj drugega, medtem je ogromno grdih in negativnih stvari.
Cegu rastlina nima živcev in živčnih vlaken, da bi čutila bolečino.
Nikjer možganov ne vidim kot zakrnel okras, ampak kot nekaj, kar kaže na visoko razvitost. Zakaj mesojedci vegeterijance napadete vedno a rastlina pa ne čuti. Kot da se branite z tem. Ne, po moje rastlina ne čuti, je zelo drugačna od ljudi in živali, ki se razmnužujemo enako, jemo enako (skoz usta),iztrebljamo,dihamo skozi pljuča ali škrge, vidimo…
Večina živali grdo živi do smrti, rastlina pal e raste in ne potrebuje gibanja kot svinja, ki se ne mroe premikat. Glejte malo kmetijske odaje, saj ne rabi biti PETA video, že tam se vidi v čem živijo svinje. POznam ljudi, ki do delajo, in še sami pravijo da je grozno kakšen transport imajo živali in v kakšnem stanju pridejo do njih. Ampak eni na vse pretega pravite ne, to se pri nas ne dogaja. Seveda se, skoraj v vsaki farmi.
Za vse živali se držim tega, ne stori drugemu tistega, kar nočeš da kdo drug stori tebi.
Nikjer možganov ne vidim kot zakrnel okras, ampak kot nekaj, kar kaže na visoko razvitost. Zakaj mesojedci vegeterijance napadete vedno a rastlina pa ne čuti. Kot da se branite z tem. Ne, po moje rastlina ne čuti, je zelo drugačna od ljudi in živali, ki se razmnužujemo enako, jemo enako (skoz usta),iztrebljamo,dihamo skozi pljuča ali škrge, vidimo…
Večina živali grdo živi do smrti, rastlina pal e raste in ne potrebuje gibanja kot svinja, ki se ne mroe premikat. Glejte malo kmetijske odaje, saj ne rabi biti PETA video, že tam se vidi v čem živijo svinje. POznam ljudi, ki do delajo, in še sami pravijo da je grozno kakšen transport imajo živali in v kakšnem stanju pridejo do njih. Ampak eni na vse pretega pravite ne, to se pri nas ne dogaja. Seveda se, skoraj v vsaki farmi.
Za vse živali se držim tega, ne stori drugemu tistega, kar nočeš da kdo drug stori tebi.[/quote]
ja pa kaj če se to dogaja, se je dogajal in se bo, tist tvoj pregovor pa velja za človeka, ne za žival. torej ok če ti hočeš seksat, nau nč hudga če tmle psu prstavš, k je tko isto kt s človekom al kaj?
In zakaj potem trdis, da ves cesa se zaveda zival in zakaj si ti proti njej boljsa? Jih pomilujes, ker ne gredo v sluzbo in znajo same ujeti hrano (divje zveri seveda). In lahko zase poskrbijo hitreje kot clovek itd.? Ti je zal, ker je njihova hrana pri zvereh mesnega izvora in ima podoben zelodec kot ti? Ti je zal, gledati kako se celo kardelo spravi na eno ubogo zival in jo veselo trgajo? Vegetarijance pac v zivalskem svetu pojedo. (pa nic proti tebi ampak tako je)
Zakaj pa imate vegetarijanci vedno iste odgovore? Zakaj pa se vedno izmikate in jokate po monu?
Komu jaz jokam? Ja isti odgovor pa imam zato, ker sem vedno istega mnenja. Kako ti naj drugače odgovorim, če ne mislim tako.
Ne ne mislim, da sem boljša od nje, zame smo vsi enakovredni. Razlika je le, da človek ve kaj delam žival pa se ne zaveda v tolikšni meri kot človek. Zato je zame človek še slabši. Žival stvari počne nagonsko, človek zavestno.
Gunar zate mam podoben odgovor. Pes sexa iz nagona, saj človek tudi bolj iz nagona,ampak vseeno zavestno. In če človeka privlači žival to ni najbolj zdravo. Ponovadi se imajo vrste med seboj parijo, kura z kuro, maček z mačko,človek z človekom. Če pa se človek nastavi živali pa je malce čudno.
Komu jaz jokam? Ja isti odgovor pa imam zato, ker sem vedno istega mnenja. Kako ti naj drugače odgovorim, če ne mislim tako.
Ne ne mislim, da sem boljša od nje, zame smo vsi enakovredni. Razlika je le, da človek ve kaj delam žival pa se ne zaveda v tolikšni meri kot človek. Zato je zame človek še slabši. Žival stvari počne nagonsko, človek zavestno.
Gunar zate mam podoben odgovor. Pes sexa iz nagona, saj človek tudi bolj iz nagona,ampak vseeno zavestno. In če človeka privlači žival to ni najbolj zdravo. Ponovadi se imajo vrste med seboj parijo, kura z kuro, maček z mačko,človek z človekom. Če pa se človek nastavi živali pa je malce čudno.[/quote]
no evo, že napredujeva, torej je res nekej na temu, da je žival drugačna od človeka, še mal pa boš sama pr seb to priznala
Gunar zate mam podoben odgovor. Pes sexa iz nagona, saj človek tudi bolj iz nagona,ampak vseeno zavestno. In če človeka privlači žival to ni najbolj zdravo. Ponovadi se imajo vrste med seboj parijo, kura z kuro, maček z mačko,človek z človekom. Če pa se človek nastavi živali pa je malce čudno.[/quote]
no evo, že napredujeva, torej je res nekej na temu, da je žival drugačna od človeka, še mal pa boš sama pr seb to priznala[/quote]
Ja žival in človek, sta si različna v tem, da človek ubija zavestno, žival pa ne. Človek naredi marsikatero grdobijo in hudobijo in čiste zlobe, žival pa ne. Živali je dovolj da je sita in ima bivališče, človek hoče vedno več. Žival nima tako nizkotnih čustev, kot človek.
no evo, že napredujeva, torej je res nekej na temu, da je žival drugačna od človeka, še mal pa boš sama pr seb to priznala[/quote]
Ja žival in človek, sta si različna v tem, da človek ubija zavestno, žival pa ne. Človek naredi marsikatero grdobijo in hudobijo in čiste zlobe, žival pa ne. Živali je dovolj da je sita in ima bivališče, človek hoče vedno več. Žival nima tako nizkotnih čustev, kot človek.[/quote]
pa ne no, sm mislu, da napredujeva pa si že fail nardila… ccc
Tačka gor ali dol. Odkar sem videla tiste prestrašene oči, iz njih je sijal ves strah kar ga je žival premogla, in ko sem videla kaj se z njimi dogaja sem se odločila, da pri tem ne bom soodgovorna. Ko bi vsaj sprejeli zakone, da bi bila takšna reja in transport prepovedana, ampak je slovenija daleč od tega. V avstriji je baterijska reja kokoši in zajcev prepovedana.
ja, sam ljudje še zmerej konzumiramo in bomo konzumiral meso, ker nam je pač nujno potrebno za normalno funkcioniranje,če te pa taka reja v slo moti se pa presel v avstrijo in boš srečna
Saj nisem rekla, da ga ne smeš jest. Bi bilo pa dobro, da bi se ljduje odločali za nakup le tistega mesa in jajc, ki ni predelan na krut način. Tudi če se preselim v Avstrijo, bo po vsem svetu še vedno veliko trpečih živali. Seveda pa me moti reja v sloveniji, saj je kruta.[/quote]
ja bilo bi dobr tud, če bi človk v slo dobu minimalno neto plačo tm ene jurja, jurja pa pol neto, da bi si pol lahk tak špas privošču… sicer sem pa že omenu da 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka ki je meso baš briga kako mu je šnicl pršu na talar pa kaj je bil prej in kako je tist jajc padu v ponev in kako so pršl do njega