Planet Tv, plače vojakov
Pravkar gledam, ne vem sicer kdo, en možakar na tv razlaga kako je poklic vojaka bolj zahteven od poklica vzgojiteljice.
Ne vem kaj je z ljidmi, meni se zdi da so zadnje čase že vsi zgubili stik z realnostjo. Kako sploh lahko primerjaš. Ne vem, če je tako dobro plačano in lazje delo bi bilo še najlažje se prešolati za vzgojiteljico. Pa naj ob 6-ih zjutraj prenaša jok otrok, jih previja, vozi na sprrhode in pazi kdaj mu bo kdo skočil na cesto.
Vatvar, 12.01.2023 ob 21:53
Pravkar gledam, ne vem sicer kdo, en možakar na tv razlaga kako je poklic vojaka bolj zahteven od poklica vzgojiteljice.
Ne vem kaj je z ljidmi, meni se zdi da so zadnje čase že vsi zgubili stik z realnostjo. Kako sploh lahko primerjaš. Ne vem, če je tako dobro plačano in lazje delo bi bilo še najlažje se prešolati za vzgojiteljico. Pa naj ob 6-ih zjutraj prenaša jok otrok, jih previja, vozi na sprrhode in pazi kdaj mu bo kdo skočil na cesto.
glej saj ne gre za koristnost- koristni so vsi, in še manj pa koliko je kaj težko… veš kak je težko delat zidarju, pa poleti v vročini, da jim noge topi… pa zato nima najvišje plače… poklic je plačan tudi po zahtevanem znanju in realno pomočnica vzgojiteljice ne rabi nekaj hudega zahtevanega znanja niti sama ni odgovorna za vse – ker je na delovnem mestu pomočnice
Anonimno130, 12.01.2023 ob 22:15
glej saj ne gre za koristnost- koristni so vsi, in še manj pa koliko je kaj težko… veš kak je težko delat zidarju, pa poleti v vročini, da jim noge topi… pa zato nima najvišje plače… poklic je plačan tudi po zahtevanem znanju in realno pomočnica vzgojiteljice ne rabi nekaj hudega zahtevanega znanja niti sama ni odgovorna za vse – ker je na delovnem mestu pomočnice
Vojaki pa rabijo neko hudo znanje? Za?
Ojoj, anonimno 130
Verjetno vam ni jasno, da se v vrtcu delo ne loči na nego in vzgojo. Sama sem bila 41 let vzgojiteljica in mi je delo blizu in znano. Kdor je s srcem v delu in je samo vzgojitelj pomočnik ima zelo veliko vlogo pri vzgoji otrok. To bi primerjali lahko s tem, da bi prodajalka v delikatesi rezala salamo z ovitkom.
Glede na to, da vidimo in smo občutili nemoč, neznanje in tudi omalovaževanje staršev do dela pedagoških delavcev. 1 leto star otrok vzgaja starše in ni čudno da se dogajajo take stvari v šoli. Pri najmlajših se začne.
Anonimno 1412, 12.01.2023 ob 22:20
Vojaki pa rabijo neko hudo znanje? Za?
nekaj ga že rabijo – saj ne moremo kar vsak izmed nas zdaj oblečt uniforme in se it vojaka… zdej pa če pa toliko,da bi rabili ne vem kako visoke plače je pa drugo vprašanje… jaz mislim da ne rabijo nobenega povišanja