planina Kofce
ja, je…gužva namreč…preden sploh štartaš se že pošteno naduhaš ‘skurjenih sklopk’..parkirišče je pa tudi umetnost najt:) ampak…se splača..zgoraj je fantastičen razgled..res lepa planina, imaš možnosti za nadaljevanje poti..moj nasvet – pridite zjutraj, če se da že okoli 7,8..mi prišli okoli 12-ih in je bila katastrofa s parkiriščem itd…okoli 4 je bilo pa vse že napol prazno..
Glej jaz ti svetujem da namesto da greste na Matizovca gor,se raje podajte do Tržiča in naprej na Jelendol,greste čisto do grada (včasih je bil grad,sedaj so notri stanovanja) in tam zavijete levo gor in se peljete kar precej visoko,mi Tržičani pravimo da parkiramo pod kapelico ali malo nižje pod vikendi!Pelješ se pa sigurn 10-15 minut,ne moreš falit ker je označeno!
Gužva je res,tako če imaš šanso pojdi raje med tednom ali res zgodaj…
Aja pa še nasvet za vse-pojdite v kočo na desni in recite če lahko kupite sir!Nebeško dober!Pa se cene imajo zelo nizje kot v sosednji hiši!
Gužva je spodaj, pri planini. Če greš pa malo višje, Na Veliki vrh, Kladivo, je pa super. Nobene gužve več.
Če bi šli samo do planine, potem pa odsvetujem. Na žalost je tako, da so manj obiskane tiste, ki so manj dostopne in bolj oddaljene od prevoznih cest. Ampak se splača nekaj več pešačenja, če imate radi mir.