Planinci fajn ljudje
Tule jamrate, da ne najdete normalne družbe, da najdete samo slabe ljudi.
Pojdite v kako planinsko društvo, tam je polno fajn ljudi.
Greš v hribe, ljudje čisto drugačni kot v mestu. Prijazni, pozdravljajo, nasmeh na ustih… pa ne zdaj Šmarna gora, ker tisto je ljubljansko sprehajališče.
Pravi hribi, kjer so pravi planinci. Pa, če vam ni za včlanitev v planinsko društvo, je tudi na fb ali pa še kje drugje polno skupin, kjer se da najti hribovsko družbo.
zeloodvisno02, 15.06.2025 ob 19:43
mah ,tudi to guljenje kolen in kolkov po dva tisočakih,pa še v soncu…
Najlepši je lazit po malem, po
manjših hribih tako na izi. Tudi vseh sort družba je lahko kdaj prej ovira, kot zaželeno sodruženje:), odvisno kako je kdo rad sam s sabo in kaj mu narava pomeni. Zagotovo se lahko na lahkih pohodih duševno in fizično na polno sprostiš, adrenalin je pa za bolj nore za iti v gore, le da ne za ljudi z rahlimi kolki, obrabljenimi koleni, celo z izpahnjenimi rameni, s pruhom, vsega vidiš, so pa ravno taki eni še polni adrenalina in rinejo gor tako rekoč do nezavesti.
planinka495, 08.06.2025 ob 08:09
Tule jamrate, da ne najdete normalne družbe, da najdete samo slabe ljudi.
Pojdite v kako planinsko društvo, tam je polno fajn ljudi.
Greš v hribe, ljudje čisto drugačni kot v mestu. Prijazni, pozdravljajo, nasmeh na ustih… pa ne zdaj Šmarna gora, ker tisto je ljubljansko sprehajališče.
Pravi hribi, kjer so pravi planinci. Pa, če vam ni za včlanitev v planinsko društvo, je tudi na fb ali pa še kje drugje polno skupin, kjer se da najti hribovsko družbo.
Ne ni res. Planinci niso fajn ljudje, ravno obratno. Zateženi so in zafrustrirani.
Ne vem več, če sem jaz narobe ali je svet. Že več let sem v ferajnu, grem redno v hribe, pomagam v kočah, hodim na delovne akcije, pospravljam za sabo, kuham čaj drugim planincem, znam z kuhalnico ampak zadnje čase imam občutek, da če nisi vase zagledana fitneserka ki kaže rit, te noben ne pogleda.
Gremo enkrat lani na Begunjščico. In pred mano tri fitneserke z umetnimi nohti, sončnimi očali za 300€, plastičnim nasmeškom in pajkicami v riti.
Mi je kar slabo postalo. To niso planinke. In niso H od HRIBOVCEV. To so instagramarice brez dostojanstva, ki imajo hribe za ozadje, ne pa za namen. Zgledajo samo za čez Avstrijsko mejo, v WELLCUM. In to svet nagrajuje, normalne ženske pa noben ne pogleda. In ja priznam nimam popoldne postave. Ne hodim v fitnes. Nimam umetnih nohtov. Ampak sem pa za ožent.
In naj povem še to: ko bo treba pospravit kočo, jaz znam z metlo. Znam skuhat makarone za 30 ljudi, znam zakurit peč, ker nimam umetnih krempljev, ki bi me ovirali. To bo enkrat nekomu več pomenilo kot celodnevno visenje v fitnesu.
Svet je šel nekam, kjer prave punce iz hribov zgledamo grdo, one instagramarce v pajkicah pa kot “navdih”. Samo to sem hotela povedat. Čeprav bo kdo rekel, da sem fouš. Nerabim bit ker sem taprava gorenjka in se mi zdi ta wannabe žabarija samo za prepovedat v hribih.
samski cinik, 15.06.2025 ob 19:29
Ravnokar je na pop tv en starejši gospod, ki se malo spozna in je oskrbnik, povedal, da ste vedno bolj zafnani, zahtevate postrežbo kot sredi mesta in da je pravih planincev vedno manj.
Kako postrežbo? V nahrbtnik daš termovko z vročim čajem ali juho, sendvič in kaj? Povsod so založeni s hrano. Problem je, če je kak naval pa je zmanjka.