plastična operacija – še 1x
vem, da so tudi druga tveganja, vendar so zelo zelo majhna. seveda sem na operacijo šla z optimizmom, da se mi ne bo nic pripetilo. in na srečo se tudi ni.
kar se tiče tega, da lako proteza poči: sedaj imajo že tako kvalitetne proteze, da je to praktično nemogoče. tako mi res ni jasno kako so lahko tebi počile, oziroma, mislim da je bil za to kriv kirurg, ki ti je vstavil slabe proteze.
tudi jaz mislim tako, oz. sem prepričana. Enkrat jo je premalo napolnil, drugič pa je vstavil po mojem mnenju že rabljeno, saj je počila že čez 2 meseca, in prej ni “vedel”, da je bila proteza počena, čeprav sem jaz to skoz trdila! Tako, da je kot je rekel, “kar nekaj vzel iz omare- in še to čisto drugačno protezo od druge!)Ali si ti zadnjič nekaj omenjala tožbo? Koliko misliš, da mi lahko zahtevala?
Ja obstaja nacin, ki se imenuje tetoviranje v barvi koze.Klical me je po telefonu dr.Planinsek in mi rekel, da sedaj to delajo tudi v Klinicnem in naj se oglasim, ce me zanima.Ja, ni me treba sprasevati, ne bom sla na tetoviranje, pa ne zato, ker bi se bala, moje bra. so tako lepe in minimalne, da je to brez potrebe, verjetno je dovolj takih, ki so do tega bolj upravicene.
Svetujem ti, da poklices KC-plastiko in se pozanimas.
Oprosti vprasanju, ampak ne morem se upreti, da te ne bi vprasala koliko si stara sedaj.
Pa se nekaj bi ti povedala, vsak ve da riziko je, vsako telo na tujek odreagira drugace, kar proteza definitivno je, tujek namrec, zapleti so znani ze pred operacijo in te z njimi tudi seznanijo, tako da ne bi popolnoma dobro razumela tvojega negativizma nad plastiko, ko pa si vendar sama rekla, da ti je bila zelja po velikih dojkah(za tri kosarice?) mocnejsa od zivljenja.Cemu potem zdaj ta depresija?Ce ze o Samanthi Fox-poglej na internetu kake vse probleme je imela ona zaradi silikona in prevelikih vsadkov, saj koza se raztegne, ampak le do dolocene mere, kot balon, potem pa poka, pa npr. Pamela-no, brezveze, hocem ti povedat, da si vedela v kaj se spuscas, zal se je ponesrecilo in verjamem da je hudo, ampak neki si zapomni-
ENKRAT BO EN V ZIVLJENJU PRISTOPIL IN ZANJ BOS LEPA TAKA KOT SI ZE ZATO, KER OBSTAJAS, KAR MU DAJES IN KAR IZZAREVAS-PLASTIKA TI NE MORE UREDITI PROBLEMOV V GLAVI IN POMAGATI PREBOLETI KOMPLEKSOV, TO LAHKO LE TI SAMA Z LJUBEZNIJO DO SEBE, KER TUKAJ SI ZDAJ IN TA MOMENT, CEZ X LET, PA BO TU NEKDO DRUG, ZATO UZIVAJ!P. V.
hvala za te nasvete, vendar je zelo težko se sprijaznit s tem, veliko muk, ker nikomu nisem mogla pokazat, povedat,…Takrat, ko je bilo stanje najhujše. Šla sem tudi k psihiatru, ampak nisem mogla izustit, kaj je bilo…
Tako, da sem pač navedla druge probleme: z nizko samotavestjo…
Pa še nekaj: nekaj so riziki, ki so znani že prej, nekaj pa malomarnost zdravnikov.
Zdaj sem stara 25, prvič sem šla na op. pri 19h, o tem sem sanjarila nekje od 13 leta! Na momente se-sem se počutila ko invalid.
To je bilo pred operacijo, po avtomobilski nesreci, ko se mi je na strani, kjer imam sedaj protezo popolnoma pri 13-letih ustavila rast dojk, na drugi strani pa mi je dojko korigiral, zaradi strdkov, ki so nastali ob udarcu.Sedaj imam obe enake velikosti, proteza 210, druga, ki je naravna pa je enake velikosti, le da je naravna.Ja, ena je umetna, druga ne in na pogled-vizualno, je nemogoce opaziti razliko, samo na otip!
Invalid, razumem, sama sem se pred operacijo pocutila kot invalid.
Dej, verjamem da si lepa zenska-ne pisat take stvari, lepota zenske prihaja najprej od znotraj in se odseva na zunanjo lepoto, ce znas vse te svoje obcutke izrazat, potem si zagotovo notranje bogata-custvena zenska, zato pa tudi lepa, samo enemu moras dopustiti, da te ima rad, da mu lahko poklonis to svojo notranjost, pa bos videla, da bos zanj najlepsa, zunanjosti sploh opazil ne bo, ker ga bos tako ocarala!Verjemi mi!!
Pa saj nisem v poznih letih, stara sem 25, planiram v bližnji prihodnosti imet otroka. Z prsmi sem pa nezadovoljna odkar pomnim. Fantu so všeč kakršne so, ampak se gre za moje počutje. Vedno sem zakompleksana zaradi njih. Niso grozne, vendar sem nezadovoljna z svojim izgledom prsi. Mogoče mi bo po rojstvu otroka tudi že vseeno. Ne vem. Veliko premišljujem o tem, vendar se zavedam nevarnosti, zato oklevam. Zbiram iskušnje drugih in premlevam. Morda bo tudi samo pri tem tudi ostalo. Vsekakor je normalno, da mi je zdravje najpomembnejše.
Jaz sem omenjala tožbo. Sicer ne vem, ali pred posegom podpišeš kakšno pogodbo, tako da jih ne moreš tožit. Vendar mislim, da bi se to nanašalo samo na to, da pač ne morjo garantirat, da bo telo sprejelo tujek ali ne. Vendar počene proteze, ali proteze brez garancije ali brez vednosti od katerega proizvajalca so, starost, vsebina, kvaliteta….brez vsega tega, ti kirurg ne sme vstavit protezo. Ker to je že šušmarjenje. Ne vem, jaz bi se pozanimala, ker o vsem tem je enkrat govoril Glumičič, da je ravno zaradi tega on malo dražji, ker nabavlja samo visoko kakovostno robo, z vsemi garancijami in tudi ima najkvalitetnejšo opremo ter nego.
Jaz bi definitivno najela odvetnika. (fizične, psihične bolečine…)
Prej so bile cene še višje in bolj nevarno se mi je vse zdelo. Šla sem skozi vsa obdobja dozorevanja, mislila sem, da je bila to samo najstniška muha, pa ni. Delno sem se sprijaznila, podzavestno sem pa še vedno nezadovoljna z svojimi prsmi. Saj je človek vedno z nečim nezadovoljen, vendar se nekako sprijazniš…celulit…itd, vendar vedno sem hrepenela po čvrstih bolj okroglih prsih.
Urejava si stanovanje, pripravljava se na družinsko življenje. Kot mlad par imava veliko stroškov, tako da se mi zdi še vedno operacija luksuz. Tako, da tudi finančno zaenkrat, mi to ni na prvem mestu.
Glede otrok, ja saj sem v najlepših letih, da počas razmišljam o prvem otroku, če jih mislim imeti vsaj 2 ali 3 (z presledki seveda). Ne bom stara mama, ko bom zibala, ha, ha. Pa še ko mi lahko mati kdaj z nasveti priskoč na pomoč, tudi ona ni več rosno mlada. :-).
Če vse štima, potem nima smisla čakati a ne?
zdej bom mogoče zvenela mal hudobno ampak recimo če primerjaš možnost plastične operacije na obrazu. Brezveze je notranja lepota človeka, če je nekdo grd kot noč (ne mislim iznakažen v nesreči), pa tudi hvala bogu, kako grozno bi bilo ljudem ki stradajo v nesreči, požarih, poškodbe z kislino…..če ne bi bilo plastičnih operacij, da jih popolnoma preobrazijo, da izgledajo spet “normalno”, ter da se soočajo z vsakdanjikom in “hudobnimi” ljudmi.