Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Plasticna operacija

Plasticna operacija

Hello to everyone!

Zanima me vase mnenje o plasticnih operacijah, ce imate vi ali vasi bliznji izkusnje o plasticnih operacijah, ni vazno za katere operacije gre.
Kaksne podatke imate o operaciji, cene, strah pred bolecinami, skratka ali ste kdaj pomislie, da bi to naredile.
Jaz nasplosno sem za, ampak jaz se full bojim bolecine, medtem ko je moja prijateljica pripravljena iti na redukcijo prsi (brez vsadkov).
Torej, kakrsnikoli podatki (glede kirurgov, cen, bolecin) so dobrodosli.

Pa-pa

Čisto tako mimogrede: a si kdaj gledala kakšen dokumentarec o “plastiki”? Ej, mene je vse skupaj minilo, ko sem nekajkrat gledala Discovery … Po moje je ful AUVA! Ampak, hej, če je za lepoto pač treba trpeti naj nekateri delajo kar hočejo …
lp

Tini

Jaz sem si dala popravit nos (pri 35). In mi je žal, da tega nisem storila že prej. Počutim se veliko bolje.
Vsi so me svarili pred bolečinami, ampak jaz nisem imela nobenih, nimam problemov z dihanjem in sploh se počutim veliko bolje.
Moji doma in nekateri priajtelji sploh niso opazili spremembe nosu, ampak so rekli, da sem le nekako drugačna. Meni je pa se je ta sprememba zdela ogromna. Pač stvar percepcije.

Verjetno pa si ne bi dala delat sprememb prsi ali katerih drugih posegov. Mogoče popraviti le štrleča ušesa (če bi imela take).
Vsekakor razmisli prej, če te sedanje stanje zelo moti.
B.

Jaz sem imela plasticno operacijo, levo stran so mi reducirali, v desno stran pa vstavili silikon.Imela sem namrec prometno nesreco, tako da ti cene zal ne morem povedati, lahko pa iz lastnih izkusenj povem, da redukcija boli ko sam vrag in ce bi to vedela, nebi se enkrat prebolele, pa tudi okrevas dolgo, saj dobis precej zunanjih in notranjih sivov(3 mesece brez rekreacije in nic dvigovanja in nosenja stvari), medtem ko vsadki sploh ne bolijo-popolnoma nic.Ce imas se kako vprasanje kar vprasaj, ja, operiral pa me je dr.Planinsek v Klinicnem centru Ljubljana, v bolnici sem bila slaba dva tedna:

Hvala, ker si tako prijazna! Pa me res zanima par stvari:
– iz cesa je silikonski vsadek (solna raztopina ali pravi silikon)
– kaksna je nevarnost za raka in dojenja
– ali ga je treba cez nekaj (10 let) obvezno odstraniti oz.zamenjati

Prosim te za odgovore, ce ti le ni tako neprijetno govoriti o tem.
Hvala!!!

Ja takole-silikonski vlozek je iz silikona, menda pa obstajajo se neki drugi vsadki.Nevarnost raka, te skorajda ni, to so predvsem predsodki, saj je danes tehnologija ze mocno razvita.Glede dojenja naj nebi bilo problema, saj ti ne poskodujejo pri vstavljanju vsadka zlez, ki tvorijo mleko.Vsadek se lahko vstavi iz strani pod pazduho, v vesi-zgibi dojke, ali skozi odprtino pri kolobarju dojke.Sama bi ti predlagala zadnjo moznost, katero imam tudi jaz, saj je nevidna, drugace so na kozi vidne brazgotine (pri redukciji!!), tudi tu je brazgotina vendar je rez dolg cc. 4cm in je kolobar rdece barve, tako da se rez manj-skoraj nic ne vidi.Moras pa se zavedati, da je to tujek v tvojem telesu in vsak organizem drugace reagira, telo lahko tujek sprejme ali pane.Ce ga ne se ti naredi kapsula-dojka otrdi na otip in je kot frnikula(skoci skupaj), v tem primeru (tako kot so mene) te se enkrat operirajo in popravijo-razrahljajo, ali pa se ti vsadek uname in dobis vrocino-kaj sledi -, ne vem.Skratka to je to.Ja upravicen si do nove proteze, samo ne vem na koliko let-zdaj grem iz sluzbe, ti pa kar uprasaj, ce te se kaj zanima.

Joj, jaz imam se vprasanja….
Zanima me, kaksne so bolecine po operaciji s silikonom, cez koliko casa zazivis normalno? Skratka, kdaj prides domov, se zacnes ukvarjati s sportom, se dojke povrnejo v normalno lego?
Glede vsadka cez nekaj let mi nekaj ni jasno…. Oseba je upravicena do novega vsadka, kar pomeni, da vsadka ne placa in placa samo operacijo ali mora oseba vse placati?

Se 1x hvala za vse odgovore!

jaz bi samo vprasala,koliko priblizno stane,ce si das popraviti nos?

Nina,

jaz sem imela probleme z dihanjem, zato sem imela napotnico in so mi tole naredili iz zavarovanja.
Drugače pa vem, da hodijo na operacije precej v Zagreb. Po mojih pojmih stanejo od 200.000 dp 300.000.

Vsekakor dobra investicija za počutje.

B.

Mene tudi to zanima, glede upravičenosti do novih vsadkov, če se plačajo. Kolikšna je cena silikonskih in tistih iz nekakšnega sladkorja ipd.(ki so zdaj baje aktualni)? Jaz razmišljam, da bi enkrat, ko bi že rodila potem šla. Ne vem ali bi šla k Planinšku ali h Glumičiču. Zdej odvisno, če mi kaj zdravstveno zavarovanje priznava dneve v bolnišnici ipd…bi bila pri Planinšku. (?)
Ne vem nekako imam strah pred tem, ne glede kaj pravijo kirurgi, da bi si vstavila vsadke preden bi imela otroke. Ne vem, ne bi želela dodatne nevarnosti…
Hvala za odgovor!
LP!

In če greš v Zagreb kaj potem morš sam gotovino prinest Eure ali Kune in to je to? Ali pride kakšen sporazum med Slo in Hr v zdravstvu, da ti določene morebitne probleme, zdravstvo pokrije, kakšen dan bivanja v tamkajšni kliniki……Čeprav dvomim, Glumičič ima privat ordinacijo in najbrž je vse vključeno v ceno (keš) pri njem a ne? So kakšni obroki (najbrž je to smešno vprašanje…?)

LP!

Bolecine po operaviji, koti dajo vsadke so in to kar precejsne, do rahlo povisane temperature, saj imas stalno obcutek, da ti vrejo dojke.Vendar pa te bolecine popustijo po treh dneh, s sportom se lahko ukvarjas po dobrem mesecu.Normalna lega-kaj to je, jasno je da se vidi da so umetne, vendar imajo normalno obliko, ce jih masiras in vsaj dva meseca spis po operaciji na trebuhu na ravni podlagi brez blazine, problemov ni, tako da so tuki mehke na otip.
“oseba je upravicena do novega vsadka” pomeni najbrs, da ti vsadke dodelijo brezplacno, ti pa krijes stroske operacije, ki pa so v primerjavi z ceno vsadkov zanemarljivi.Cena vsadkov je (a lahko v DEM) tam nekje od 2000 DEm naprej, itak pa gres lahko ze po dveh dneh domov.
Pri redukciji dojke ali pri preoblikovanju dojk, pa si v bolnici dalj casa, saj dobis notranje in zunanje sive, pri vsadkih pa le sive, ki jih niti ne pobirajo ven, saj sami razpadejo, kot notranji sivi.Pri redukciji…, je tudi precej krvavo vse skupaj in pece ter boli, pa se otece vse skupaj, itak ti dajo protibilecinsko tekocilo v zilo, no same bolecine pa cutis zelo dolgo, pri vsadkih pa tega, te bolecine ni.Vse se stabilizira najkasneje po petih dneh, tako pravijo, tako drzi, pa tudi druge so imele podobne izkusnje!

Kak je način plačila na Hr ne vem. Da ti zdravstveno povrne, dvomim.
Najbolje, da zavrtiš telefon in pokličeš sama. Saj ni on edini, ki to dela v zagrebu. Mogoče je res najdražji.
Pri nas ostaneš v bolnici en teden, tam pa gre to precej hitreje, ker ti takoj po operaciji naložijo led na obraz, da ne dobiš tistega prelitja krvi v dele okrog oči. To izgleda res grozno. Potem dobiš v nos tampone zaradi katerih je oteženo dihanje (samo skozi usta). Ampak se preživi.
Mislim, da lahko vprašaš pri nas na Kliničnem (je tudi samoplačnoško) in v sanatoriju v Rožni dolini (brez napotnice). Mislim, da je celo možen kredit. Ampak nisem sigurna. je minilo že kar nekaj let, ko sem se jaz za to zanimala.

B.

Tudi jaz sem imela redukcijo, pa sem bila v bolnici samo en dan, čez dva dni pa sem že normalno okoli hodila brez bolečin, samo spanje je bilo malo problematično zaradi povojev. Cena: 2.700 DEM (pred 4 leti), v Lj

Zdej pa vse vem!!!
Hvala!

Me ne zanima nekaj-a ti z redukcijo zmanjšajo prsi ali oblikujejo.Jaz namreč imam velike prsi(št.5) in ker sem močno shujšala so se mi kar precej povesile.Rada bi si jih dala samo oblikovat.Pa so mi na kliniki za pl.kirurgijo rekli,da stane korekcija od 400.000sit naprej.A imaš tud po korekciji bolečine več časa?Oz.a je ful razlika med korekcijo in redukcijo???Res bi potrebovala nasvet glede te operacije posebej.če je kakšna to že naredila in kje je to opravla??Hvala za pomoč in lep pozdrav!

No mene zanima kakšna je procedura pri vsadkih za prsi. Koliko časa se ostane…..u se pravi, da je možno na obroke al na kredit pr bolnišnici za prsi?

KOREKCIJA: odvzem odvečne kože, gre za površinski poseg

REDUKCIJA: odstranijo tudi nekaj notranjega tkiva (žlez) skupaj z odvečno kožo. V kolikor še nisi imela otrok, ti večina kirurgov tega ne bo hotela narediti.

Če ne veš ali ne poznaš zadev pojdi samo na pregled k kirurgu in se pogovori. Zdravnik ti bo vedel največ povedati in razložiti na to temo, tudi glede celjenja, ker bo videl in potipal tvojo kožo, pa tudi ceno ti bo podal najbolj natančno. Po tem pa se boš odločila, prvič greš pa samo na posvetovalni razgovor, potem premisliš in če si še vedno zainteresirana se ponovno naročiš na pregled.

P.S. še en nasvet: ceno, ki ti jo dajo lahko še malo znižaš, ker vedno vkjučijo malo več materiala, za vsak primer.

ne svetujem ti operacije! Jaz sem si dala povečati prsi pred 5 leti, nato so sledile še tri ponovne operacije , ker so mi proteze počile, nastale so ovojnice, tako, da je sedaj stanje slabo, bolečine hude, brazgotine velike!
Same težave skratka, zaradi tega sem totalno na tleh, saj sem iz zdravega dekleta postala “iznakažena”

ravno vceraj je bila neka reportaza na Preverjeno. Sicer je itak vsem logicno, da zarad ucinka drasticnosti v oddaji vse v veliki meri napihnejo, ampak eni posnetki so bli pa res… prevec zame. Moja sestra je dalj casa razmisljala o povecanju, pa si je v trenutku premislila. Moram reci, da sem dokaj sokirana, da se ljudje za take posege odlocajo, glede na rizicnost in … mogoce celo moralo… ne vem. Jaz ne bi mogla. V primeru nesrec je to vsekakor razumljivo, tudi popravljanje nosa, uses se gre… Ampak, kaj vec pa… uau, obcudujem pogum.
Tanja

Meni je kar slabo, ko se spomnim na tiste posnetke.

Kar je bilo na Preverjeno o plastiki vse drzi, vsaj za dojke, tko da zdaj veste kako je in za razloge in rizicnost, ki da minus tocke-morala pa, ne vem no?

Ko sem to tvoje prebrala-groza me je, a mi lahko zaupas kdo te je operiral in kako so ti vstavili protezo-vsadek?HVALA

Kdor ima redukcijo ima hkrati tudi korekcijo, saj imajo velike dojke ponavadi vecji kolobar, ki ga je treba zmanjsati-oblikovati, pa tudi odvecno kozo odrezati in nov “proizvod predelati”.
Drugo je samo korekcija (recimo meni je rekel moj kirurg da je k njemu prisla ena, po njegovih besedah”huda” gospodicna malo cez 20 let, ki je imela “cudovite” dojke in skladno oblikovano telo, pa je narocila operacijo, da so ji bradavicko zamaknili za cc. nekaj cm)=primer

Normalno “korekcija” pomeni popravek in v obeh primerih se nekaj popravi, ampak redukcija pomeni dejansko zmanjšanje obsega, ki zahteva notranji poseg in se v večini primerov med posegom bredavica odreže oz. žleze, ki se držijo bredavice. Ko gre samo za korekcijo to ni porebno ker se bradavica skupaj z žlezo prestavi višje.

LP, A.

New Report

Close