Plastične posode
Hvala obema. Te so sicer vredu, samo se bojim, da niso ravno poceni. V trgovini pride ena 60 centov s pokrovom. Tiste navadne, brez pokrova , v katerih kupiš sadje v trgovinah,(breskve, jagode) takšne kilske bi imela. Po moje so cenejše, samo kje jih dobijo? Razen, če naročijo trgovske verige prav za sebe…
Bo rekel BRKLC da kompliciram, he he, toda, ker ročno nabiram borovnice, pa nimam ravno najvišje cene, je potem vsak dodaten strošek kriza. Pa tudi ne rastejo v mestu, se je treba peljati še do tja. Potem lahko delam samo za prevoz in embalažo.
Na, mislim da iščeš točno to:http://www.panplast.si/za_sadje_in_zelenjavo.php
Pa gledam cene ja, šit pa take stvari so res drage…
Razmišljam o alternativii: šablona za razrez plastenk, umivanje in razkuževanje.
A so že borovnice?
Mogoče bi šla popoldan čez tržnico v Lj., tam okoli 4h pospravljajo, jih bi kar nekaj verjetno nabrala, zastonj. Jaz npr. imam sadje iz Hoferja noter. Jih bom med plastiko vrgla, ko bo prazno. Tako.
Če prodajaš, kar nabereš, sem kupec.
Še kolegice malo vprašaj, če ima katera doma kaj zate! Se najde.
Sama zamrzujem in spravljam živila v posode od sladoleda.
Želim ti dobro bero! In lep dan!!!!!!!!!!
Trgovske verige to naročajo direkt v tovarnah. Pa še veliko ceneje zaradi količin.
Ena stran kjer se najde marsikaj po veliko nižjih cenah je ta:
http://www.packagingonline.it/portale/it/
Imaš plastične škatle po 22centov, če se ne motim. 0,37€ pride s poštnino (poštnina je zastonj pri naročilu nad 100€). Je pa to potrebno dvigniti v Trstu.
Mi tukaj naročamo škatle in par drugih stvari. Naročim 1x na leto tako, da se izognem poštnini.
Bistveno vprašanje pa je..kdaj bodo borovnice? Kaj po pošti si že pošiljala? :)))
Točno to iščem …ja. Kje si videl ceno? Sem na hitro preklikala, pa nobenih cen, grem še enkrat…. ja, prve borovnice so že…je toplo, pa vsak dan zorijo in čakajo moje roke, da jih poberem. :)[/quote]
Ne pri enem drugem proizvajalcu sem gledal.. Za dva grama plastile 60 centov???? WTF! kolk rabiš tega? Grem jst dostkrat mim logatca, pa bom fantom v proizvodnji dal plato pira za blagovno menjavo…
Tole ne bo šlo. Predrago, pa še predaleč za dvignit. Očitno sem se uštela, sem kar malo sanjaško računala da jih lahko dobim 10 za evro. Če so pa tako navadne. ;)Saj nekaj jih imam, toda ne bo dovolj.
Borovnice se sedajle začenjajo, vsak dan zorijo, potem pa zorijo kakšna dva meseca. Zorijo sproti, in vsak teden se pelješ malo više v hrib in še več zapraviš za vožnjo.
Borovnice po pošti? Mislim da s hitro pošto bi bilo predrago ?, s počasno bi pa dobila marmelado. Večjo količino pripeljem tudi k tebi.
Točno to iščem …ja. Kje si videl ceno? Sem na hitro preklikala, pa nobenih cen, grem še enkrat…. ja, prve borovnice so že…je toplo, pa vsak dan zorijo in čakajo moje roke, da jih poberem. :)[/quote]
Ne pri enem drugem proizvajalcu sem gledal.. Za dva grama plastile 60 centov???? WTF! kolk rabiš tega? Grem jst dostkrat mim logatca, pa bom fantom v proizvodnji dal plato pira za blagovno menjavo…[/quote]
A bi rad, da zaradi pira ostanejo brez šihta? Pa tukaj javno take kvasiš?
Ti ni jasno, ne?
Ne pri enem drugem proizvajalcu sem gledal.. Za dva grama plastile 60 centov???? WTF! kolk rabiš tega? Grem jst dostkrat mim logatca, pa bom fantom v proizvodnji dal plato pira za blagovno menjavo…[/quote]
Tudi jaz sem gledala takšno ceno, vsaj pri nas. Šavrinka v Italiji kupuje ceneje , pa še to mi ni ravno poceni.
Hvala za prijaznost. Kaj pa vem, koliko bo naročil. Neke ogromne količine itak ne morem nabrati niti čez celo sezono, saj nabiram ročno, je vse odvisno od vremena, količine borovnic (včasih je več nabiralcev kot borovnic). Hm, plato pira pa tudi ni poceni.
Je pa res kriza, me kdo pokliče, kupi in neznancu res ne moreš reči naj ti posodo vrne.
Vprasaj se tule, spomnim se (ko smo v prejsnji sluzbi kupovali embalazo za solate pri njih), da je bila cena solidno nizka, kolicine pa ze od par deset naprej, ce se ne motim, je bilo najmanjse narocilo 100 kom.
Lej tkole je, za pridnega ni še nkol dela zmanjkaj, in edin takim še kej pomagam če lahk. Je pa tud res, da ni vseeno kako daš svoje delo iz rok, tak da nekaj pa moraš vložit v svoj posel… In če se da, saj nam nbenga za vrat tiščal… Pravzaprav je tko, da se dostkrat po firmah dobi marsikaj skor zastonj a pošteno plačano, sam mal je treba skladiščnika angažirat…
(sem jaz spomlad v gorici našel elektroomarce za odpis po 8€, elektronabava ji pa zlo podobne dimenzije prodaja po 133€…)
Če si iz gorenjske, in rabiš transport na primorsko, poznam kmeta ki vozi 2x na tedn svoje, pa pojdeš lah vprašat če bo še tvoje peljal.
Lej tkole je, za pridnega ni še nkol dela zmanjkaj, in edin takim še kej pomagam če lahk. Je pa tud res, da ni vseeno kako daš svoje delo iz rok, tak da nekaj pa moraš vložit v svoj posel… In če se da, saj nam nbenga za vrat tiščal… Pravzaprav je tko, da se dostkrat po firmah dobi marsikaj skor zastonj a pošteno plačano, sam mal je treba skladiščnika angažirat…
(sem jaz spomlad v gorici našel elektroomarce za odpis po 8€, elektronabava ji pa zlo podobne dimenzije prodaja po 133€…)
Če si iz gorenjske, in rabiš transport na primorsko, poznam kmeta ki vozi 2x na tedn svoje, pa pojdeš lah vprašat če bo še tvoje peljal.[/quote]
Žal, nisem iz Gorenjske, sem iz Celja. Se pa strinjam s tabo, jaz ne jamram, da nimam službe, jaz si poskušam pomagati. Pa makar za 10 ur dela zaslužim 20 evrov, ostalo dam za prevoz, sem pa le svoj šef. No, če bi ležala doma niti tega denarja ne bi bilo.
Škoda le, da borovnice trajajo malo časa…
Tam notri gre le en liter, če sploh. KIlogram je pa dober liter in pol.[/quote]
No, a si kdaj razmišljala da bi zbirala plastenke od pijač? šablono za odrez pa enostavno nardiš iz plastične odtočne cevi katero po višini večkrat zarežeš za širino kline olfa noža. Tako vtakneš plastenko v to cev, čez režo rezilo olfa noža, in plastenko zavrtiš… opereš, razkužiš in to je to…
Jst poznam belokranjko, ki je pustila službo zrad nabiranja gozdnih sadežev… Tk da, men ne bo nben govoru da dela ni in da se z delom ne da prežvet. Tud sam k grem po terenu se dostkrat kje ustavim, pa kaj naberem. Kr mam kombi, velikkrat tud prespim… Tko hodm po borovnice na gorensk, k vam po kostanj, zdele so bli špargli na primorskem, na notranjskem sem zdele nabral konkretno bezga in gloga….. ampak jst to sam zase, pa za bližnje…