Plastične posode
Jst poznam belokranjko, ki je pustila službo zrad nabiranja gozdnih sadežev… Tk da, men ne bo nben govoru da dela ni in da se z delom ne da prežvet. Tud sam k grem po terenu se dostkrat kje ustavim, pa kaj naberem. Kr mam kombi, velikkrat tud prespim… Tko hodm po borovnice na gorensk, k vam po kostanj, zdele so bli špargli na primorskem, na notranjskem sem zdele nabral konkretno bezga in gloga….. ampak jst to sam zase, pa za bližnje…[/quote]
K nam po kostanj? Letos gledam liste kostanja, (pol jih ima bulice, so se kar skrčili, kar žalostno za videt) je zelo bolan, očitno je kostanjeva muha zelo prisotna. Upam, da bo kaj…
Tam notri gre le en liter, če sploh. KIlogram je pa dober liter in pol.[/quote]
No, a si kdaj razmišljala da bi zbirala plastenke od pijač? šablono za odrez pa enostavno nardiš iz plastične odtočne cevi katero po višini večkrat zarežeš za širino kline olfa noža. Tako vtakneš plastenko v to cev, čez režo rezilo olfa noža, in plastenko zavrtiš… opereš, razkužiš in to je to…[/quote]
Tole pa ni slaba ideja. Bi šlo v dvolitrsko odrezano plastenko sigurno kilogram.
Točno to iščem …ja. Kje si videl ceno? Sem na hitro preklikala, pa nobenih cen, grem še enkrat…. ja, prve borovnice so že…je toplo, pa vsak dan zorijo in čakajo moje roke, da jih poberem. :)[/quote]
Ne pri enem drugem proizvajalcu sem gledal.. Za dva grama plastile 60 centov???? WTF! kolk rabiš tega? Grem jst dostkrat mim logatca, pa bom fantom v proizvodnji dal plato pira za blagovno menjavo…[/quote]
Ti povem, da sprememba cene mase za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} niti slucajno ne vpliva na ceno izdelka za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, niti ni v koncni ceni (pri takih izdelkih) poglavitna sestavina koncne cene. Niti pri nas doma ni, pa iz tega nihce ne dobiva redne place, kaj pa sele nekje, kjer morajo vkalkulirati tudi to.
In ves, da en kalup stane par tisoc 1.000€? In da z njim delas samo en tip izdelka, ze mala sprememba pomeni nov kalup?
No, a si kdaj razmišljala da bi zbirala plastenke od pijač? šablono za odrez pa enostavno nardiš iz plastične odtočne cevi katero po višini večkrat zarežeš za širino kline olfa noža. Tako vtakneš plastenko v to cev, čez režo rezilo olfa noža, in plastenko zavrtiš… opereš, razkužiš in to je to…[/quote]
Tole pa ni slaba ideja. Bi šlo v dvolitrsko odrezano plastenko sigurno kilogram.[/quote]
kak pa potem zapret, da se ne razsipa?
Ne poznam, sem pred leti slišala ali kaj brala, to je vse. Sem pa hotela sedajle poguglat, ko si me spomnil, pa nimajo več strani? Hm, kolikor se spomnim je bila to fajn zadeva, moje sanje, ha ha…sanje nekoga, ki je rojen na vasi, pa živi v bloku sredi mesta.
Bom malo povprašala…[/quote]
a pol si ti tud “ko bom velik-a bom imel-a kmetijo”? Sem na istem…
Planinca je bila s stališča ekologije in zdrave hrane fenomenalna! Sam sem bil 2x gor, in je blo res izjemno. Tista šefica ga je pa že pred mnogimi leti nekaj bisksala po sociološki plati…
Bil pa sem tudi pri http://aljatasi.com/2009/08/sepp-holzer-cudezni-kmet/ Ta pa je model erste klasse…
Drgač jst nkol nisem zapustu kovinske industrije, čeprav sem bil desetletje+ v trgovini. Se strinja da je proizvodnja cena na starih mašinah velika zarad stroška delavca ki mašini streže.
Dons je pa to drgač (tud šablone (po tvoje kalupi) so se pocenile) ker gre vse robotsko. Problem pa nastane, ker če hočeš met sodoben stroj, je naše tržišče premajhno, za ven si pa nekonkurenčen zrad davčne obremnitve dela.
Jh poznam kr nekaj res podjetnikov kot se šika, pa kljub strojem v vrednosi 500k-1+mio €, praktično životarijo iz rok v usta… Poznal pa sem dva, ki sta storila samomor… Delala cel lajf k črna živina, poštenjakarja orto, na koncu nista imela za burek…
Drgač jst nkol nisem zapustu kovinske industrije, čeprav sem bil desetletje+ v trgovini. Se strinja da je proizvodnja cena na starih mašinah velika zarad stroška delavca ki mašini streže.
Dons je pa to drgač (tud šablone (po tvoje kalupi) so se pocenile) ker gre vse robotsko. Problem pa nastane, ker če hočeš met sodoben stroj, je naše tržišče premajhno, za ven si pa nekonkurenčen zrad davčne obremnitve dela.
Jh poznam kr nekaj res podjetnikov kot se šika, pa kljub strojem v vrednosi 500k-1+mio €, praktično životarijo iz rok v usta… Poznal pa sem dva, ki sta storila samomor… Delala cel lajf k črna živina, poštenjakarja orto, na koncu nista imela za burek…[/quote]
Skupna obremenitev dela je kar primerljiva ali nekaj nizja v primerjavi z Avstrijo, Nemcijo, Italijo, govorim o bruto placi + prispevki delodajalca (seveda pa ne s kako Romunijo, Srbijo….), d.o.o.-ji pa so z davkom od dohodka kar precej podpovprecni. Pobrskaj malo po mojih starih postih, sem ze lepila uradne podatke o tem.
Kalupi pa so tudi za robotsko oz.avtomatizirano proizvodnjo se vedno konkretno dragi, ko jih narocis, ce pa zanje ni posla, pa je vrednost samo v kg zeleza.
Kaka pa je cisto avtomatizirana proizvodnja, kjer delavec bere knjigo, pa vidim pri sosedih, ker imajo same take stroje.
Ampak OK, zdajle smetiva ceno – moja poanta je bila, da ne mores ocenjevati vrednosti izdelka samo po gramazi plastike..
Pri teh imajo večjo masovno kvoto, pa vprašaj za ceno
http://www.sadike-jagod.si/Product.aspx?pid=42&gid=8&src=Default.aspx
Tud to je res, in ostalo kar pišeš… sam za eno tako ki na škrge diha da bo preživela, kaj naj??? A veš kako sem jaz preživel? Lej https://www.google.si/maps/place/Ljubljana/@46.0215833,14.4701529,505m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x476531f5969886d1:0x400f81c823fec20 tukaj v melioracijskem jarku sem si cunje pral, več k pol leta… V taprven najbližjem objektu bi pa hmal umrl od zastrupitve z amoniahom k sem po kolenih ovcam gnoj kidal. in še mnogo tega doživel, zato pomladno 1 spoštujem v dno duše ker vem kaj doživlja… Ko imaš flet, pa nimaš za faking štrom plačat, odklopit ga pa ne moreš, koristit pa tud ne, k moreš cel ljubi dan delat… Ampak ženska DELA!!!
In za takega je ena taka košarica dragocenost, in izdelek ocenjuje tudi po gramaži.
Barca, z vsem spoštovanjem, ampak dokler ne boš preživela ceste, ne boš vedela o čem se tudi tukaj debatira.
Tud to je res, in ostalo kar pišeš… sam za eno tako ki na škrge diha da bo preživela, kaj naj??? A veš kako sem jaz preživel? Lej https://www.google.si/maps/place/Ljubljana/@46.0215833,14.4701529,505m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x476531f5969886d1:0x400f81c823fec20 tukaj v melioracijskem jarku sem si cunje pral, več k pol leta… V taprven najbližjem objektu bi pa hmal umrl od zastrupitve z amoniahom k sem po kolenih ovcam gnoj kidal. in še mnogo tega doživel, zato pomladno 1 spoštujem v dno duše ker vem kaj doživlja… Ko imaš flet, pa nimaš za faking štrom plačat, odklopit ga pa ne moreš, koristit pa tud ne, k moreš cel ljubi dan delat… Ampak ženska DELA!!!
In za takega je ena taka košarica dragocenost, in izdelek ocenjuje tudi po gramaži.
Barca, z vsem spoštovanjem, ampak dokler ne boš preživela ceste, ne boš vedela o čem se tudi tukaj debatira.[/quote]
Umiri se in preberi moj prvi odgovor – blizu ji je, mi smo nabavljali v sluzbi pri njih za znosno ceno in prodajajo tudi v manjsih kolicinah, ne po tisoc+.
Dj pol napiš kje pa po čem je najcenejš.
Problem plastenk je, k bo lastna teža prtiskala, sploh zarad vibracij med prevozom, pa bo spodaj pašta…
Sem mal razmišljal, pa naumil bolš varianto: če bi zbirala 4 voglate plastenke, pa jim eno stranico porezala 2x vzdolž 1x prečno, pa dobiš vratca za pakirat napolniš in zalepiš vratca. Taka pakunga se lah prazni tud čez zamašk…
Pol uporabne bi ble tud plastenke s tavelkm zamaškom…. Seveda bi take flaše lah transportirala leže, kar ne bi od lastne teže tolk poškodoval jagod.