Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek platfus, kaj je res?

platfus, kaj je res?

kaj je res:

1. otroci dobijo platfus, če hodijo predvsem v čevljih
2. otroci dobijo platfus, če hodijo predvsem bosi

?

hvala.

---------- le vent nous portera...

Nayči, slišal sem, da ga prej dobijo, če hodijo v čevljih

Otroci imajo platfus in ga ne dobijo 🙂

Pravi čevlji in bose noge pa lahko stvar omilijo.

se pravi, imam prav, ko pravim, da naj pupa kar hodi bosa, tudi doma? moja mama namreč trdi, da bi morala imet čeveljčke.

---------- le vent nous portera...

Seveda naj hodi bosa. Čimveč. So pa k temu bolj nagnjeni težki otroci.

Čim več naj hodi bosa dokler je toplo. Tako pravijo tudi v razvojnih ambulantah.

Lep dan vsem

Čeveljčki so smiselni, če so ortopedski. Pa ni dovolj to kar se kupi v trgovinah ampak obstajajo posebni vložki prav za platfus, ki mišice dodatno stimulirajo. Jaz sem jih dobila v valdoltri.
Sicer pa sem hodila bosa (ful pomaga hoja po pesku in kamenčkih) in še telovadla sem. No platfus imam še vedno:-(

Bosa hoja po ploščicah pa ne bo ne škodila ne pomagala.

jst imam platfus…hodila veliko bosa ( v mladih letih se ve 🙂 )…tamal ima platfus…kakor je rekla najina fizioterapevtka platfus nastane zaradi siblke medenice in zato se podplati preoblikujejo,da je hoja neovirana..

ce je platfus ze izrazit noben ortopedski cevelj ne bo ublazil zadeve…vem iz lastnih izkusenj,kot tudi fizioterapevtka nama je svetovala normalno obutev, niti ne nujno cicibank…pa je vse ok…

Sedemletniki imajo platfus.
petnajstletniki večinoma ne.

Cicibanke bolj škodijo kot koristijo.

To je kratek povzetek Izjav razvojne pediatrinje in prejšnjih debat na to temo

Očitno v različnih razvojnih ambulantah dobivamo različna mnenje, jaz hodim v Moste in meni so rekli, da naj bo sin čimveč bos, tudi doma, če pa je obut so najboljši Cicibanovi čevlji, trd opetnik in ortopedskii podplat. Mali že ima platfus in je imel še nekaj drugih razvojnih težav.

najbolj bo pomagala hoja po prstih, ki okrepi mišice stopalnega loka.
lp, roza

http://www.mama.si/?menu=B003

Moj mali, izredno lahek skoraj 5-letnik, ima platfus. Cicibnovi čevlji so kvalitetni a daleč od naziva “ortopedski”.Pomembno vlogo ima razvoj kolkov in medenice,kolki imajo spiralni razvoj zato v določeni situaciji lahko pride so oblike nogic na x, ter platfusa…evo to je bila razlaga ortopeda, ker sem jaz želela da našega malčka pregleda strokovnjak kljub temu, da je pediatrinja menila da je vse ok.Ker je pa izredno suhcan, je situacija zelo očitna…

po moje ortopedski čevlji prej škodujejo kot koristijo…dajejo oporo nogi in le-ta se ne razvija, kot bi se morala

New Report

Close