PLAŽA-VANTAČIČI (MALINSKA)
Lepo pozdravljeni!
S (skoraj) enajstmesečnima dvojčkoma se odpravljamo na dopust. Dobili smo ponudbo v kraju Vantačiči (2,5km od MAlinske) na Krku. Videla sem že odgovore glede Njivic in MAlinske. Ali kdo ve, kakšna je plaža v Vantačičih?
Do jutri moramo potrditi rezervacijo, zato vas prosim za čimprejšnje odgovore.
HVala in lepe poletne dni!
Alenka
Plaža v Vantačičih je primerna za otroke (droben pesek), tam je več zalivčkov, dostopno z vozičkom, skratka ok (mi smo bili tam junija). Lastnik našega apartmaja nam je pa povedal, da je v “taglavni” sezoni velika gužva na plaži, kar pomeni nošenje brisač zgodaj na plažo itd. Drugače se pa da priti iz Vantačičev ob obali do Malinske (kake 2-3 km zelo luštno), ni pa celotna pot betonirana, bolje se obnesejo velika kolesa na vozičku.
Upam, da sem ti kaj pomagala,
LP
Mi že nekaj let vsaj 1x letno hodimo v Vantačiče (v pred sezoni, sezoni in po). Kot je napisala že lisa, je v sezoni velika gneča, ki se ob vikendih še poveča, saj ima tam veliko ljudi (tudi Slovenci) apartmaje. Plaža so res kamenčki, vendar je plaža majhna, gužva pa taka, da ležijo eden poleg drugega. Starši z manjšimi otroci si ponavadi prinesejo svojo senco (dežnik, …). Na plaži je tudi gostilna z hrano (pizze, lignji, pršut, …).
Poleg je tudi pomol, kakšno drevo in se da spravit tudi v senco. So tudi zalivčki, če greste z vozičkom proti Malinski ali proti Poratu (vendar so tu bolj skale).
Mi imamo že večjo hčer in apartma čisto blizu in nam je čisto OK, ne morem pa rečt, da je oh in sploh.
Lp, Doroty