plaže Malte
Zdravo!
Malta je majhen otok z bogato kulturo. Če si torej tip, ki ga zanima zgodovina in vse drugo je Malta prava. Če se pa rada zabavaš je najbolj primerna ST. Julians in njegova okolica. Mivkaste plaže so na južni strani otoka, moram ti povedati, da men niso bile čist všeč, saj so povsod ležali posušeni pasji kakci.Midva z možem sva imela vsak drugi dan izlet (poldnevni Valleta, celodnevni po Malti in celodnevni Plava laguna). Po pravici povedano je 7 dni premalo, 14 dni pa obupno preveč.
Ljudje so zelo prijazni, res pa je da na čistočo ne dajo preveč.
Če te še kaj zanima, ti lahko še podrobno kaj povem. Le še ta nasvet, pojdi šele septembra, ker drugače je zelo zelo vroče.
LP! Romana
Sama bi rada podoben dopust. Kopanje in ogledi. Kaj pomeni to, da na čistočo ne dajo kaj preveč? Hoteli umazani? Zanima me, če so kakšne plaže, ki niso nabite z ljudmi in kaj je kulturno zanimivega. Mene cerkve ne zanimajo, me pa vse drugo.
Kako je s tistim otokom zraven Malte, mislim da je Gozo? Nimam nobene predstave o velikosti Malte. Koliko km je približno od glavnega mesta do južnih plaž ali pa do onega otoka Gozo? Vsaj približno. Je veliko nočnih barov, pubov, mogoče celo kakšen jazz klub ali kaj podobnega?
Hvala!
Na Malti sem bila ’99. Tako kot je napisal že nekdo prej: dežela je bogata z znamenitostmi, naravnimi in kulturno-zgodovinskimi ( vsak dan si lahko ogledaš kaj drugega, pa ne boš videla vsega), v St.Juliansu in Pacevillu pa imaš en kup nočnih klubov in restavracij za vsak okus (in žep).
Sicer pa je res, da Maltežani niso mahnjeni na higieno in hitro postrežbo.
Glede plaž pa tole: na sami Malti imaš sicer nekaj peščenih plaž, vendar je tam res preveč ljudi, voda pa dost umazana (podobno kot v slovenskem primorju, včasih še huje). Na sosednjem otoku Gozu so plaže podobne bolj kakim istrskim (skalnate + kaka mini senčka + srednje veliko ljudi), voda pa je malenkost bolj čista. Najmanjši otoček Comino skriva svojevrsten zaklad, ki se imenuje Modra laguna. Laguna je obdana s koralnimi hribčki, ki so dost ostri in kak urez ti ne uide, a vse to odtehta voda. Kristalno čista je, na dnu mivka. Folka je na plaži sicer dosti, v vodi pa ni gneče, ker je vse skupaj zadosti veliko. Comino je z ladjico oddaljen od Malte kako uro, po moje se kar izplača hoditi kopat tja. No, recimo vsaj vsak drugi dan. Sicer pa so tudi plaže na Malti od St. juliansa, Slieme in Pacevilla oddaljene kake pol ure vožnje z busom. Kar je lahko v julijski in avgustovski vročini blazno hudo. Raje izberi september.
Lep pozdrav in čim več lepih trenutkov na Malti.
Zdravo!
Res je tako, kot je napisala Katja. Posebnost so njihovi avtobusi, vožnja z njimi je prav posebna avantura. Naj te opozorim, da moraš vozniku avtobusa pomahati, da ti ustavi (tudi če čakaš na postaji), drugače se odpelje mimo, ko pa greš dol imajo pa čez cel avtobus napeljano vrv in pri vozniku je zvonček, da mu pozvoniš če hočeš dol. Vedno imej drobiž za avtobus, ker ostanka ne vračajo preveč radi.Midva z možem sva bila v Buggibi (ne vem več če je prav napisano) – to je miren kraj, brez discotek in nočnega divjega življenja. So pa bili odprti plesi, pa en lokal v bistvu za upokojence, kjer je eden igral in pel evergrene. V septembru imajo dva praznika ( takoj na začetku) in takrat baje da je noro po celem otoku. Pozanimaj se pri Intelekti. Za čistočo pa je tako, s hotela imaš na eni strani pogled na morje na drugi pa na smetišče (tako je bilo v Buggibi).Pa še en nasvet: ne pij njihove vode, ker naši želodci niso navajeni piti vode pridelane iz morja.
LP!