Plenice iz Lidla
Sem jih kupila včeraj, sprobala in moram reči da sem z njimi glih tolk zadovoljna kot z Muellerjevimi (zlo u redu), ki sem jih do zdaj uporabljala.
So zelo poceni: paket – 50 kom srednjih – stane 4,99€.
Pa ni to reklama, da ne bi katera mislila – z L nimam popolnoma nič! – ampak mogoče bo pa kateri informacija prav prišla, saj akcija traja le še danes!!
takole bom napisala: zaenkrat mi še ni uspelo dobiti nobene študije o povezanosti uporabe plastičnih plenic s težavami neplodnosti in bolezni splovil, tako da kar se mene tiče so pralne bombažne plenice zakon. takoj na drugem mestu pa BIO oz. EKO plenice brez gela brez ne vem kakšnih slikic, brez beljenih vlaken itd.
Kar se otroka tiče ne gledam na ceno. Sploh en pri tako občutljivi zadevi.
lp
Jaz sama z bombažnimi nisem bila zadovoljna, pa ne vem kakšnimi EKO še, se mi zdi, da je bila ritka vedno mokra…
Verjamite mi, da tisti geli pa plastika iz plenic ni noben bav bav… So dokaj inertne zadeve, samo slab prizvok imajo (doktorirala sem iz polimerne kemije oz. plastike po domače) Morda se je potrebno včasih bolj zasekirat kakšne kreme, šampone, mila in ne vem kaj še uporabljamo, jaz pravim čim manj, pa proč z nano stvarmi…
hvala za tole obrazložitev,kar prav pride ob vsem mogočem bombandiranju z vseh strani da s pleničkami škodimo otrokom.Sama sem za hči tudi poskusila bombažne pleničke(zaradi kože in uroinfektov),potem smo šele imeli vneto kožo….po nasvetu nefrologinje smo zopet začeli s pampers,lumpi…pa stanje ni slabše,kvečjem bolje.