Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plesen v kotih sobe

Plesen v kotih sobe

V samo eni sobi nam se je v hiši letos zaredila plesen. Kar konkretna. Je vogalna soba v 1 štuku nad njo je prazno podstrešje. Kupili smo razvlaževalec zraka Gorenje. Po 2 in pol dnevih ni videti kaj preveč napredka. Laufa non stop razen ponoči, je pa 400 W. Koliko porabi na dan. Po moje 12 KW, če znam še kaj računati. Soba je velika 17 m2. Ima kdo izkušnje.

imam isti problem, v kotu 15m2 sobe plesen, nič mi ni pomagalo, noben stroj, nič kar nase vleče vlago, ker so majstri rekli, da je toplotni most. Svetovali so naj večkrat zračim, da prav močno razširila se ne bo. Sem pustila tako kot je ene 2 leti, napredovala ni, potem sem pa z eno kislino, ne vem bi mogla prašat kako se reče to pošpricala, obrisala in je sedaj okej. Moram še prebelit.

Razvlaževalec ne bo “pojedel” plesni, še najmanj pa v par dneh. Pomaga preventivno, da se plesen sploh ne naredi oziroma vsaj da se ne širi – še posebej v kombinaciji z dodatno izolacijo in/ali dodatnim ogrevanjem in/ali dodatnim zračenjem prav tistih kotov, ki plesnijo.

Že nastalo plesen pa je treba najprej umoriti s kakim klorovim pripravkom ali tudi s peroksidom – ta močen frizerski je čisto v redu, pa za pozimi bolj prijazen od klora, ker ne smrdi. Ko se to posuši, je treba napadene dele ostrgati in na novo prebarvati z barvo z dodatkom fungicida.

Za dolgoročno rešitev pa je treba preveriti, ali kje zamaka oz zakaj je na nekem mestu stena hladnejša oz zakaj v nekem kotu slabo kroži zrak in to sanirati.

CLOX je en tak pripravek, ki bo plesen zagotovo uničila. pošpricaš in je, po potrebi 2X…sobe ne smeš uporabiti vsaj nekaj dni, ker je to strup.potem pa zračenje, zračenje in še enkrat zračenje, čeprav če je toplotni most nimaš kaj dosti, razen to sanirat (kar je pa skoraj nemogoče ali pa ultra drago)

na podstreho položi na tla toplotno izolacijo

http://www.najcena.si/product/40942/ursa-toplotna-izolacija-df-40–450-x-120-x-16cm-(rola-5.4-m{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}B2)

Plesen obrisi z vlažno krpo, potem pa na ta del s čopičem nanesi varekino. Pri nas to prepreči plesen vsaj za 2, 3 leta.

rešujem kot zoa,ne smeš pa kaj šmirglat na suho.pošpricam z varekino,čez nekaj časa obrišem s krpo in še enkrat ponovim.je pa treba ornk preuftat

ČE LAUFA Na polno ti v eni uri poje 0,4kWh…torej pri 2,5 urah polnega delovanja porabi 1 kilowatno uro. Če laufa na polno cel dan okrog 10kWh energije.

plesen odstrani in kote premaži s heliosovim SANITOL…. bo pomagalo zoper plesen, vzrok zakaj plesni boste morali nati pa odpraviti

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

napredek…kje viden? v obliki napredovanja plesni ali v izčrpani vodi/osušenem zraku?

meni se je letos naredila v sobi, katero sem leto ogrevala. Potem sem šla ven iz te sobe, tako da ne spim več tam, zaprla sem vse radiatorje, večkrat prezračim zdaj. Plesen pa vedno kar pošpricam z varekino ali jo dam na krpo in potem obrišem plesen.

napredek…kje viden? v obliki napredovanja plesni ali v izčrpani vodi/osušenem zraku?[/quote]
Prijateljica mi je rekla, da je ona čisto pregnala plesen iz sobe. Prav izginila naj ji bi iz zidov. Po 5 dneh razvlaževanja. Na njen nasvet smo nabavili nov razvlaževalec, ni bil poceni 230 eur.

napredek…kje viden? v obliki napredovanja plesni ali v izčrpani vodi/osušenem zraku?[/quote]
Prijateljica mi je rekla, da je ona čisto pregnala plesen iz sobe. Prav izginila naj ji bi iz zidov. Po 5 dneh razvlaževanja. Na njen nasvet smo nabavili nov razvlaževalec, ni bil poceni 230 eur.[/quote]

najprej je treba vedet vzrok plesni. Ker vlaga je lahko tudi “zunanja” (slaba izolacija), lahko maš toplotni most itd….koliko vode pa ta stvar pobere pri celodnevnem obratovanju? Ker lahko je zrak čisto okej (vlažnost), maš pa recimo toplotni most. v tem primeru ti razvlaževalnik ne bo pomagal

za prvo silo bo sanitol okej, potem pa poiščite vzrok zakaj vam tam plesni

Jaz sem najprej z valjčkom nanesel tekočino na zid in nato eno drugo tekočino se zlil v barvo in prebelil. Nazadnje je zdržalo 2 leti. Sem pa lani kupil po priporočilu trgovca iz Merkurja eno posebno belo barvo, cena je 25€ majhna kantica in ta barva naredi neko toplotno zaščito na zidu. Če daš roko na klasično barvo Al pa na to občutiš da je ta zid bolj topel. Je pa porabiš kar precej.

Prvo leto v hiši (obnovljeni) se nam je v določenih predelih zaredila plesen. Kupili smo razvlaževalnik, ki smo ga ob nad 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlažnosti tudi vklopili. Po določenem času s plesnijo več ni težav. Je pa res, da smo plesen s sten obrisali sami. Važno je, da se nova ni naredila.
Razvlaževalnik vam v 2 dneh ne bo naredil čudežev. Poznalo se bo v parih mesecih.

tako dobrih nasvetov si pa res želimo:-)))

Prijateljica mi je rekla, da je ona čisto pregnala plesen iz sobe. Prav izginila naj ji bi iz zidov. Po 5 dneh razvlaževanja. Na njen nasvet smo nabavili nov razvlaževalec, ni bil poceni 230 eur.[/quote]

Prijateljica laže ali pa sam naklada, da se kar kadi. Morda niti ne namerno, ampak eni ljudje so pač taki, da kar imajo, hvalijo, ne glede na. Učinek je možen po več tednih, mesecih, pa še to ne pomeni, da bo plesen, kar izginila. Trosi lahko da se bodo dali v neko stanje hibernacije, a takoj ko bo vlage več, se bodo začeli razraščat, medtem, ko poškodovane, zabarvane stene, barva, to izginilo ne bo, ne da boste to vi sami fizično odstranili.

Razvlaževalnik seveda pomaga…AMPAK ne odstranjuje plesni, ampak samo preprečuje, da bi nastala nova.
Kot že rečeno – najboljši je CLOX (stane mislim da okrog 2 EVR), ki ga najprej pošpricaš po plesnivi steni in ponavljaš dokler ta ni popolnoma bela …dovolj je že 1x nanos, razen če je reees trdovratno. potem pa se skrbi za čimmanjšo vlažnost zraka, ki jo dosežemo z prezračevanjem ali razvlaževalcem.

no, kako bi vas človek razumel..
po eni strani šparate s kurjavo..
in se vam naredi plesen..
potem pa kurte razvlažvelec 400W da odvajate vlago..
a ne bi raje za tistih 500W bolj kurli v stanovanju..
pa vsega tega ne bi bilo..
sam kje pa, ….je treba šparat…. s kurjavo..hahahaha

vprašaj v bližnji trgovini s tehniko in barvami – ni da verjemaš – znajo svetovati ☺

večina nas ne špara z kurjavo (vsaj jaz ne), smo pa najemniki…in ker je za najemnika vsaka luknja dobra, smo tam kjer smo!!! delam za minimalca – 560 eur in najemam enosobno stanovanje za 300 + stroški. dostojnega stanovanja si tako ne morem privoščiti, ampak sem obsojena na sistem “za najemnike je vse dobro” pol se pa moraš znajt!

večina nas ne špara z kurjavo (vsaj jaz ne), smo pa najemniki…in ker je za najemnika vsaka luknja dobra, smo tam kjer smo!!! delam za minimalca – 560 eur in najemam enosobno stanovanje za 300 + stroški. dostojnega stanovanja si tako ne morem privoščiti, ampak sem obsojena na sistem “za najemnike je vse dobro” pol se pa moraš znajt![/quote]

Ne meči vseh v isti koš, ker tudi jaz ne mečem vseh najemnikov isti koš.
Sama sem do potankosti uredila stanovanje za najem, nekajkrat dobila nazaj stanovanje v razsulu.
Če ti povem, da mi je najemnik štemal zide, da se je priklopil k sosedu na tv, da je zlomil posteljo, da je nato namerno zlomil mizo in si z njo podprl posteljo, da je populil vse vtičnice, da je zlomil hladilnik, polomil pante na omarah…… rajši neham naštevat.
Velikokrat si niti luknje ne zaslužite, žal. In ker ne mečem vseh v isti koš, moram še enkrat poudarili, da so tudi izjeme. So tudi najemniki, ki delajo s tujo lastnino kot bi bila njihova. Na žalost vas je samo peščica.

OK, sori..
ja maš prav, tle ste v štali.. ker je pač lastnik nek jeb.ilezović..važn da kasira..
predlagam sledeče..
najprej z vlažnimi krpami “postrgajte” plesen..kaka maska za usta in nosne bo odveč..
potem uporabite že nevedene pripravke na klorovi osnovi.. (upam da imete še kako sobo kamor se lahko tačas stlačite)..
posušite z kaloriferjem.. vsak dan.. 1 teden..
potem pa če smete, naredite sledeče..
1. prebelite z ŽGANIM/gašenim APNOM..ne z jupolom in kakimi takimi stvarmi..
zopet posušite..
2. čez ta del lahko nalepite 2cm stiropor..ali pa
vsak dan za kako 1-2h segrevajte s kaloriferjem to steno/predel..(odvisno od letnega časa in pa vlažnosti!!)

definitivno plesni več NE BO..

barvo, cena je 25€ majhna kantica in ta barva naredi neko toplotno zaščito na zidu. Če daš roko na klasično barvo Al pa na to občutiš da je ta zid bolj topel. Je pa porabiš kar precej.[/quote]

Naziv tega prosim!

barvo, cena je 25€ majhna kantica in ta barva naredi neko toplotno zaščito na zidu. Če daš roko na klasično barvo Al pa na to občutiš da je ta zid bolj topel. Je pa porabiš kar precej.[/quote]

Naziv tega prosim![/quote]

Bom pogledal po internetu ker se mi trenutno ne sanja kaj je bila za ena stvar… Vem pa da so imeli vzorec dveh barv v Merkurju in si lahko občutil razliko

Naziv tega prosim![/quote]
Išči pod “izolacijska zidna barva”. Ti vrže ven zadetke Jupol Thermo, pa Thermosun, pa Izolacija Korund…

New Report

Close