Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plesen v stanovanju

plesen v stanovanju

Zanima me kako zelo je nevarna plesen v stanovanju. Opzam jo okoli okna in balkonskih vrat, pa ne na steni, temvec na spodnjem okviru okna in silikonu med polico in oknom.
hvala.

Plesen je zelo nevarna, spore se lahko vgnezdijo v pljučih in potem adijo mare…., moj sosed je umrl zaradi plesni v stanovanju, teta enako.

Res je zelo nevarna, vendar se lahko pomaga, če se gre pravočasno ob težavah zdravniku in potem po potrebi še naprej, na napitnico.

Ja samo sta bila vrjetno celo zivljenje izpostavljena plesni.

Je pa to prvi pokazatelj vlage v stanovanju. 1 leto in pol sem se boril s plesnijo on vlago. Mazal sm z miljon stvarmi, zracil ogromno in ni nic pomagalo. Nato sem kaksne 2 meseca nazaj kupil razvlazilec in sedaj imam tezave resene. Ni vec vlage in posledicno ne bo vec plesni

popravek, na napotnico

Za odstranitev obstoječe kupi clox. Potem pa se da s pravilnim zračenjem. Kupi en poceni vlagomer in spremljaj vlago. Potem pa še recimo poglej na arso, koliko je zunanja vlaga v vašem kraju. In odpri na stežaj okno za 10-20 min, ko je zunaj manjša vlažnost. Pa tudi če je na arsu vlažnost 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri -5 stopinjah, pa maš not 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlažnost, lahko odpreš, pa ti bo padla nekje na 65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ker vlaga vedno gre proti mrzlim točkam. Torej lahko odpreš tudi, ko je zunaj relativna vlažnost višja, če hladneje – ker to pomeni, da je absolutna vlažnost dejansko nižja. Pač gledaš potem notranji vlagomer, pa vidiš, kdaj pada vlažnost v katerih situacijah. In tako se naučiš pravilno zračit.

Če ti je pretežko, pa razvlaževalnik kup, to pač več stane, žre neki elektrike, pa praznit ga moraš.

Kondenzira ti na šipah, potem pa teče dol. Ko maš šipe rosne, to pomeni, da je zuni dost mrzlo, da “hoče” vlaga ven. Če jo takrat tudi spustiš ven, ne boš imela problemov z njo.

Vzrok za plesen so toplotni mostovi. To najbolj poenostavljeno pomeni, da imaš na objektu za nič toplotno izolacijo.
Z novo, pravilno izvedeno fasado se boste rešili te naslove.

Hvala za nasvete.
Zracim vsak dan zjutraj in zvecer tako, da naredim prepih.

Lani imel podobne probleme, da je celo na stene slo, je bil kr hudic s tem plesnom. Letos kupil vlagometer za vsako sobo, ter dodatno izoliral podstrejse. Pac visja temp, manjsa vlaga…
Zdaj zracim po potrebi, ce je prevec vlage, kokr kaze vlagometer. Zracenje zjutraj in zvecer ni pomagalo. Za zdaj se je nekaj plesna le v kopalnici pokazalo in je slo sam obrisat.

To je preveč enostavna razlaga, ki ne pove cele zgodbe. Za razvoj plesni rabiš dva pogoja:

1. dovolj visoka vlaga v prostoru
2. dovolj mrzla točka v prostoru, da ta vlaga tam kondenzira (ona jo ima očitno na oknu, tako da nobena druga izolacija ne pomaga)

Dober dan
Sem nov uporabnikna tej strani toda redno berem in spremljam to stran
Mi je razumljivo da imam po 4kotih plesen kjer je severna stran in so betonski potresniki in nimamo zunanje izolacije ker je novogradnja in bi radi eno zimo počakali da nebi zaprli hiše.
V hiši imamo okrog 65{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlage in zračimo da pade na 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlaga.In plesem čistim s sodo.
Me zanima ker je zunaj vlažno in mrzlo ali naj na potresnike zalepimo stirodur začasno da nebi plesen nastajala še bolj.
Ali bi stem dejanjem zaprli vlago v potresnikih in bi še bolj plesnivilo.
Hvala za odgovore.lp.

Če se plesen pojavi jo je treba odstraniti s kemikalijami, z čistim alkoholom, špiritom, pa še kaj se najde. Zračenje dvakrat na dan je premalo. Tam kjer se kuha mora biti med kuhanjem okno odprto, sploh takrat ko se vlaga intenzivno proizvaja. Prezračevanje pomeni večkrat na dan na prepih, popolnoma okna odprite za 5 minut. Tako ne izgubite notranje temparature, vlaga pa se skoraj zadostno odpravi.

VARIKINA

zavij vrat tistemu, ki ti je vzidal okna in police.
potem pa več kuri, predvsem pa bolj zrači stanovanje.

Zakaj pa to ? Kaj je oni lriv, vsa nova okna neprodušno zaprejo stanovanje.

Zakaj pa to ? Kaj je oni lriv, vsa nova okna neprodušno zaprejo stanovanje.
[/quote]

okna tesnijo, ja, moralo bi pa tesnit tudi ob oknu.

Hidrogen za (raz)barvanje las. Se zlepa ne vrne tale plesnca.

Samo, ce imas zelo oslabljen imunski sistem.

v stanovanju imamo dva vogala, kjer se pojavlja plesen.
zračimo redno, ampak tista dva vogala-kot zakleto postajata temna.

na kak pomladni dopoldan odprem vsa okna, v posodico nalijem že omenjeni CLOX, in na deeeebeeeelo kar s čopičem mažem po plesni. stena je prav namočena s tem CLOXom.
plesen vidno izginja. potem zračim cel dan, nas ni takrat doma.
plesni ne opazim do pomladi.

New Report

Close