Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pleskanje

Pleskanje

V stanovanju moram nujno prepleskati stene. Malo sem pobrskala po guglu, ker me zanimajo tehnike pleskanja, šablone itd….pa nisem našla nič uporabnega. Mogoče mi pomagate s kakšno povezavo.

Hvala in lp

Ja in mene pa zanima, kakoprepleskati nazaj v belo, barvne stene? Je treba prej zdrsat dol uno barvo? (je kr močna oranžna), al kako se to naredi?

lepa hvala

ja staro barvo moraš nujno prej dol spravt. potem pa novo čez. če je pa stene ne bi bile popolnoma bele (zarad prejšnje barve) , pa po moje daš kako roko barve več.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

oh groza vse uno zdrsat dol :////
le zakaj sem plesakal barvno!!!! aaaa 😉

ma kakšne nore pletete..
ni potrebe vse dol spucat..
je pa potrebno “prešmirglat” vse stene, da se nova barva ima na kaj “oprijet”, pa ne pozabit prej našpricat z emulzijo..
pa če je bila barva bolj intenzivna bo pač potrebno naredit gostejšo barvo ali pa it večkrat čez..

par kapljic črne, bo bolj pokrilo in bolj belo!

oprosti, sam besedo prešmirglat mi razloži? a je to mišljeno z šmirglm papirjem? 🙂

ja staro barvo moraš nujno prej dol spravt. potem pa novo čez. če je pa stene ne bi bile popolnoma bele (zarad prejšnje barve) , pa po moje daš kako roko barve več.[/quote]
Stare barve pa res ni treba dol praskat. Razen, če bi stara barva odstopala zaradi vlažnih sten. Potem bi bilo potrebno še kitanje.

Vzameš le bolj močno, prekrivno barvo.

ja staro barvo moraš nujno prej dol spravt. potem pa novo čez. če je pa stene ne bi bile popolnoma bele (zarad prejšnje barve) , pa po moje daš kako roko barve več.[/quote]
Stare barve pa res ni treba dol praskat. Razen, če bi stara barva odstopala zaradi vlažnih sten. Potem bi bilo potrebno še kitanje.

Vzameš le bolj močno, prekrivno barvo.[/quote]

Robi, dnevno in kuhinjo imamo prepleskano z kr močno oranžno barvo. Koliko rok bele bo potrebno?

Rok ? Ne razumem.
Sicer je odvisno od kvadrature sten. Mislim pa, da bo 3-kraten nanos zadostoval, če vzameš bolj belo barvo in ne čisto navadne.
Redčenje barve pa ni nujno.

Rok ? Ne razumem.
Sicer je odvisno od kvadrature sten. Mislim pa, da bo 3-kraten nanos zadostoval, če vzameš bolj belo barvo in ne čisto navadne.
Redčenje barve pa ni nujno.[/quote]

Hvala Robi 🙂
Pri nas namesto 3-kraten nanos, bi rekli 3 roke bele barve 😉

ja to sem mislil..

vidim da ste se že domenil..

pa dobro je da bo lepo vreme, bo hitreje suho..

hvala tudi tebi 🙂

Jaz danes končala beljenje – na belo – mojega 30 m2 fleta. Sama. Matr je bilo hudo, soparno, vroče,ampak ponosna sem nase da mi je prvič ratalo. Jupi, zmorem. Ker je flet malo star sem samo iz bele na belo dala 3 roke, stene so kar vpijale barvo. Lepo pa je.

Barve ni potrebno odstranjevati. Pred nekaj dnevi sem dve steni oranžne barve prekrila z lila barvo brez problemov. Je pa res, da so stene suhe.

Kupi Jupol Gold ali pa od Bauhausa arktično belo. Nič ne pacaj not z vodo, samo premešaj in kar razkošno nanesi na manjši del stene – ne toliko da teče ali da ostajajo robovi, ampak tudi ne da vlačiš skoraj suh valjček sem in tja. Počakaj vsaj 24 ur. Ponovi vajo in počakaj spet do naslednjega dne (če se ti mudi, lahko vsakemu poskusnemu nanosu malo pomagaš s fenom). Če ugotoviš, da je pokrilo, se loti celih sten. Samo vzami si čas, da se prva plast res dobro posuši, da z drugo plastjo ne vlečeš ven razmočene spodnje barve.

Če bi stara barva vseeno sekala ven, jo najlažje odstraniš s strgalom (nekaj takega: http://www.lorencic.si/0cache/b50aee161a7463701bcc8f0751408734.jpg), ker je rezilo krajše kot pri navadnem špohtlu in lepše teče po steni. Lahko tudi s srednje grobim šmirgl papirjem, ki ga držiš preko kladice (http://www.topdom.si/files/www.topdom.si/03_za_male_in_velike_mojstre/Mojstra_svetujeta/Popravilo_odluscene_in_odstopajoce_barve/topdom_odluscena_barva_2.jpg). Lahko tudi kombiniraš eno in drugo. Po odstranjevanju barve steno pometeš ali posesaš, premažeš z emulzijo in šele potem pleskaš.

Mi smo se sami matrali z pleskanjem ampak je stara neka zelena barva sekala ven po vsakem novem nanosu bele barve. Nato so nam priskočili na pomoč fantje iz podjetja p mravljica. Stene so ravne in bele – prostor pa veliko bolj svetel. Če kdo rabi kontakt naj pokliče g. Predraga na 041 667 811 http://adaptiranje.si/beljenje-pleskanje/[/url]

Boris K.

New Report

Close