Plesna šola – kdaj?
Če je stara 6 let in če bi rada hodila, jo vpiši.
Sicer se jih res lahko vpiše že pri štirih letih, ampak tistih par zamahov z rokami in par obratov pa ploskanje ob glasbi, ki jih naučijo pri štirih letih, se mi zdi veliko premalo za tisti denar, ki se ga plačuje. Saj če otrok zelo rad hodi, ni problem. Ampak poznam primer, ko štiriletnico dobesedno gnjavijo s tem plesom, da na koncu leta pokažejo neke bolj ali manj brezvezne vaje, kjer so vsi otroci čisto neubrani in vsak maha nekaj po svoje.
Eno pri treh letih, drugo pa pri štirih. To je bila izključno njuna izbira, ker tudi midva obiskujeva tečaj standardnih in latino plesov za odrasle in se včasih doma malo za hec zavrtiva. Kar je otrokoma seveda všeč in sta šle. Za tri letnico je bilo tako, da smo jo morali dati poskusno, ker vzamejo šele 4 letnike, vendar so že na prvi vaji ugotovili, da ne bo problema.
Letos gresta spet, ena kot 6 letnica, druga kot 4 in pol letnica in komaj čakata.
Morda je videti, da tamali, ki šele spoznavajo svet plesa, kar nekaj mahajo tja v tri dni, pa ni čisto tako. Otroka naučijo poslušanje takta in izražanje telesa preko glasbe. Tamalo sem po končanem tečaju doma brez problema naučila osnovni korak za cha-cha, tavelika ga je pa itak takoj osvojila, vendar je tudi motorično seveda bolj razvita, ker je starejša.
Jaz bi 6 letnega otroka, ki rad pleše, seveda vpisala. Pri teh letih lahko začnejo že s plesi v paru.