Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Plesna šola Mojce Horvat

Plesna šola Mojce Horvat

Ta šola ima sedaj vpis tudi za najmlajše. Naša punca zelo rada pleše in šola nam je lokacijsko za primernem mestu, a me sodelavke, ki so bile same njene plesalke, opozarjajo, da je izjemno tekmovalno naravnana in da je pravzaprav veliko, če ne vse, podrejeno temu, kdo je boljši in kako zmagati. Tudi za visoko ceno.
Sem kar nekaj previsela na netu, pa ni opaziti, da bi njeni plesalci zadnja leta sploh kje tekmovali. A se je to spremenilo, ali kako? Mi lahko tiste, ki tam plešejo vaši otroci, kaj poveste o odnosih in tej domnevni tekmovalni naravnanosti?

In še to: ali je šola showdanca sploh dobra podlaga za kasneje, ali pa je v osnovi morda bolje otroka vpisati v kakšno “klasično” plesno šolo?

Bom vesela kakršnihkoli izkušenj in nasvetov, to je naša prva plešoča članica družine in se nekako ne znajdemo 😉

Mojca Horvat se sedaj kot vem bolj posveča plesnim spektaklom kot tekmovanjem. Je pa res perfekcionist in iz svojih plesalcev želi narediti maksimum.
Vseeno ali pa prav zato in glede na lokacijo bi se jaz na tvojem mestu odločila zanjo. Moja sodelavka vozi hčerko k njej in je zelo zadovoljna. V končni fazi so danes vse plesne šole kmalu tekmovalno usmerjene. Showdance pa je širok pojem in zajema veliko vrsto plesov.

Joooj, jaz pa Mojco Horvat močno odsvetujem … Bolj nečloveškega odnosa, kot ga ima ona do plesalcev, pa ima redkokdo. Sem sicer že prej slišala o tem, kako svojim plesalkam govori, da so šunke pa da je nasploh zoprna, ampak potem sem to zlobnost doživela še na lastne oči.
Enkrat so mel vajo za nek nastop in potem meče ven take “Pa kje mate vi možgane? No ja, sej, glede na to, da ste plesalci, dvomim, da jih imate..” Miiiislm …

mislim da z najmlajšimi ne dela ona osebno, ampak delajo pri njej tudi druge osebe, od katerih je zahtevana tudi ustrezna izobrazba. Najbolje je, da tam vprašaš kdo dela z otroci. Mislm da ona dela bolj na področju predstav ipd.
Je pa tako, plesalci ne tekmujejo več na tekmovanjih slovenske PZ, ampak v tujini. Pred nedavnim so bili v Poreču, kjer so dosegli izredno dobre rezultate.Če se otroka nekam vpisuje, je fino mal povprašat kakšno izobrazbo ima učitelj, ker se lahko otroku naredi tudi škoda. Nekatere plesne šole so imele pred časom veliko oglasov: imaš željo do plesa, si že plesal, tekmoval, te zanima delo plesnega učitelja? itd. ne vem če se lahko vsak muri pojavlja kot pedagog, je mal kriza.

O tem kako se kdo kot trener obnaša raj nebi, sem dost potekmovanjih in vidim vse sorta trenerje, ki se različno obnašajo.Je pa res, če nisi dosleden, uspeha pač ni, pa sojenja včas tud svoje nardijo, pa pustmo to.

Ja, pri Mojci je res tako. Če imaš občutljivega otroka, definitivno odsvetujem. Moja sestra je dolga leta plesala pri njej in se je naučila, da njenih besed ne jemlje resno. Še zdaj pravi, da je bila to super šola za življenje in da sedaj z lahkoto prenaša tečne šefe, sodelavce itd…

Mene je najbolj motilo to, da je punčkam govorila, da so debele, da morajo hujšati itd.. To lahko res pusti posledice na otrocih.

Skratka, za premisliti je…

Ja, to pa je res, da govori vsem, da so debele. Meni to ni pustilo nikakršne travme, saj sem takoj dojela, da je ona najdebelejša od vseh nas!

jaz se ne strinjam..pri mojci je super..res je da je včasih malo zoprna ampak ona hoče doseči maksimalen trud in visoko disciplino.!! tudi sama obiskujem njene treninge in čeprav se mi včasih neda na vaje ali pa nimam volje za trening grem ker vem da bom s tem veliko dosegla. če se dobro odrežeš greš lahko na veliko izletov, nejvečkrat v Beograd..letos gremo tudi na Poljsko na otroški festival…če imate mlajše otroke jih itak ne bo učila ona ampak nuša ali žana ki sta študentki in znata zelo dobro z otroci..v mojco se splača it.!!!

Jst bi pa samo rada povedala, da je Mojca kakrsna je, tud velik dobrega za nas nardila, jas sem pri mojci plesala 10 let, in sem po 3x operaciji kolena putila vse in se vpisala v kazino samo za hobi, pa sem bla tok razocarana, pogresala sem taprave treninge in adrenalin, v kazini so me postavili v skupino ki so me punce gledale z odprtimi usti ko sem naredila zensko spago! sramota. ce se pri mojci pocutis nic vrednega, vrjamite mi, ko gres kam drugam te ponizujejo se bolj, ne verbalno ampak fizicno, delajo s tabo kot z otrkom, pri 16 letih!!!!!!!! mojca ti da zelo zelo dobre nasvete za zivljenje, ja sej smo ble sunke pa ce nismo bli prvi je bla vedno nasa krivda, s tem smo sam se bolj na full delal, pa se vec treningov smo mel, ce smo zmagal, pa ni blo lepsiga kot Mojco vidt s solznimi ocmi in ponosnim obrazom!!!!!!!!!!!!!

Jst priporocam mojco, ce nic drugega bodo otroci lahko uporabili kasen nasvet za zivljenje! pogoltniti bojo mogl velik pa vrjetno po puberteti stisnt ven ksn kilogram, pa spricevala bodo mogla bit vedno pozitivna….. verjamite mi, splaca se!!!!!!!!!!!!!!!

Mojca Horvat je legenda..sama sem plesala pri njej 4 leta in če je ne jemleš resno se ji lahko samo nasmejš:D po drugi strani naredi iz tebe profesionalca in pol..sedaj plešem v drugi plesni skupini ker se je mojca posvetila toliko bolj beogradu. Morm rečt da sm zlo razočarana nad neprofesionalnim delom in vidim šele zdaj koliko mi je mojca dala..po njeni zaslugi sem okusila prav vse plese,igralstvo ter petje..

Ona te uči za življenje če si šibk lahko postaneš še bolj šibk ali pa zlo močn,vse je odvisn od tebe..ampk halo če zdj neboš preživeu kako boš v življenju?

Mojca je najbolša koreografinja,trenerka v Sloveniji face it(:

Tudi sama sem prbl 7 let (11-18 let) plesala pri MH in se strinjam, to je bila sola za zivljenje, kot veckat zgoraj receno. Slo je za predvsem nek res tesno povezan odnos med nami samimi ter njo in plesom, dramatski trikotnik. Na to obdobje gledam z najvecjim veseljem, ker je znala v nas vzbudit tisti team spirit, ki je bil sicer redkost med plesalci, sporten odnos do recimo ‘izgubljanja’ na tekmovanjih (spodbujala nas je, da cestitamo zmagovalcu) ter nasploh obcutek za disciplino so tiste stvari, ki jih najbolj pogresam. Seveda, ples sam je bil na takem nivoju, da se danes zelo kriticno gledam na vsako plesno predstavo, ki se je udelezim in pomislim, eh, MH bi to opravila drugace. Torej pustimo ob strani, da je bil nivo plesa res visok, predvsem menim, da ne glede na to, za kateri sport bi slo, MH je znala motovirat, zbuditi zanimanje in zdravo (!!) tekmovalnost. Je pa res, da ni prenesa lenobe, neresnosti ali izgovorov. Prevec profesionalna je bila, da bi si to dovolila. Se danes verjamem, da sem to, kar sem, predvsem zaradi nje. Vplivala je name in na nas vse bolj, kot smo ji kdaj povedali. Na skupnih potovanjih in gostovanjih smo se veckrat tudi iskreno pogoovarjali, in ni nam redko omenila, da smo ji kot lastni otroci, mi pa smo to prav tako cutili – tisto materinskost, skrb., cetudi izrazeno vecinoma v obliki ‘tough love’. Ampak tisto, do cesar name je najvec, najveckrat zbuja najmocnejso kriticnost, kajne? Drzi pa tudi to, da se nobena plesna sola ne more primerjati z njenimi treningi, proti slednjim je namrec vse le sala. Predvsem kar se tice znanja in sposobnosti razloziti, kako se do neke tehnike/elementa sploh pride. Vem, da sem pozneje v neki drugi plesni soli morala koreografinji pojasniti, kako s pomocjo lastne anatomije dosec nek lik (recimo arabesko, moon walk, jette-je etc). Skratka, zelo priporocam. Spomini za zivljenje.

njeni plesalci so v jazzy in v stepu že nekaj let najboljši na svetu, vi pa tuki meljete da ne sodelujejo na tekmovanjih??

Mojca Horvat je najboljša učiteljica kar jih lahko najdeš. Govorim iz lastnih izkušenj, v njeni plesni šoli sem začela plesati s tremi leti. Tam sem ostala dokler se nismo z družino preselili. Še sedaj po treh letih se spominjam za nazaj in pogrešam trenutke z njo. Je pa res da ima drugačen pristop, ki deluje tekmovalen. Namenjen je temu, da se plesalci in plesalke maksimalno potrudijo in dajo iz sebe najboljše. S tem seveda pridejo tudi dobri rezultati.
Iskreno vam priporočam njeno plesno šolo, če se otrok želi česa naučiti, če je namen druženje in tekanje po odru vam odsvetujem.

New Report

Close