Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek plesni koraki

plesni koraki

Pozdravljeni!
Prosim pomagajte, se da kje na netu najdit razlago plesnih korakov za posamezni ples. Z možem hodiva k plesnim, pa sproti pozabljava korake.
Fajn bi bilo, če bi si lahko kje osvežila spomin, da bi lahko kam pogledala npr. hm kako že gre rumba osnovni korak? Ali pa se mogoče dobi kje kakšna kaseta ali CD s plesnimi koraki.
Hvala, lep pozdrav in vse lepo v novem letu.
Marica

V Plesni Šoli Urška prodajajo videokaseto. Dobra je tudi Pogorelčeva knjiga Zaplešimo družabno.

na netu tega nisem še nikjer zasledil, lahko pa mene kaj vprašaš in ti bom razložil…

živjo!
Mene pa zanima ali je ta video kaseta dobra oz. ali se jo splača kupiti, glede na to, da ni ravno poceni ( cca 9.000,00). Ima kdo izkušnje?

Pozdravljen Gurman!
No pa mi pomagaj osvežiti spomin na plesne korake za RUMBO, SAMBO IN
JIVE. Čeprav je najbrž kar težko takole razlagati korake. LP

rumbo lahko plešeš v dveh variantah in sicer kot počasni vaček, s tem, da zadnji (tretji korak ) zategneš-podaljšaš…ali pa kot MAMBO..so popolnoma iste figure, samo da je rumba v taktu hitr-hitr-pooočaaassss, pri mambu pa hitr-hitr-hitr-pauza, ampak figure so pa iste..pri RUMBI so 3 takti, pri SAMBI so 4 takti, pri JIVE je 5 taktov…dobro bi bilo, če mi napišeš katere plese zelo dobro obvladaš in ti bom potem iz tega tvojega znanja ven izhajal, ker npr. JIVE je zelo enostaven ples, če obvladaš SWING,ROCK-ROL,BUGI-WUGI in podobne plese…RUMBA če obvladaš VALČEK,CHA-CHA-CHA, MAMBO….malokdo ve, da lahko JIVE plešeš tudi na polko in tudi SAMBO lahko plešeš na polko…no napiši, katere plese že obladaš…

Če lahko pomagam…:

Ženski osnovni koraki pri :

JIVE:
1. desna noga nazaj
2. potem jo priključiš nazaj levi
3. narediš tri korake v desno
4. nato tri korake v levo
..
1.in zopet desno nazaj…..

SAMBA:
Predstavljaj si skakanje čez potoček:
1. z desno nogo skočiš (čez potoček)
2. levo priključiš desni
Tukaj,( ko si na drugem bregu potočka ) z nogama na mestu prestopiš, nato pa
3. z levo nogo skočiš nazaj (čez potoček)
4. desno priključiš in zopet na mestu prestopiš
To je to- kot polka

RUMBA:
1. desna noga nazaj (počasi in seksipilno-čutno)
2. desno priključiš nazaj k levi – stojiš nekoliko narazen (počasi in migaš z boki)
3. leva noga naprej (se razume : počasi in z občutkom)
4. leva se vrne k desni – nekoliko nastran
To je osnovno gibanje pri rumbi – Božansko je!!!

TANGO? Ne ne bom več!!

Lep dan!!!
Gurman, če sem kje falila me popravi!

Gurman samo ena beseda: wooooooooow!!Jaz bi te kar imela za inštruktorja!Samo bi ziher zgubo živce poleg mene, ker kot je že marica omenila bi tudi jaz sprosti pozabila korake.Bi pa zelo rada vedla kaj od tega 🙁

Gurman samo ena beseda: wooooooooow!!Jaz bi te kar imela za inštruktorja!Samo bi ziher zgubo živce poleg mene, ker kot je že marica omenila bi tudi jaz sprosti pozabila korake.Bi pa zelo rada vedla kaj od tega 🙁

ojla, zakaj bi izgubil živce, a zato, ker bi vse pozabila…ja če si take sorte, mortaš pač več vadit, da si zapomniš

imam 15 cm, pa še vsaka je stokala 100/h, tko da dolžina sploh ni važna.
I ti ki imaš 20 cm, imaš tudi vagino 20 cm, al kako, dej enkrat zmer kolk mu ga gre u škodo.

Gurman samo ena beseda: wooooooooow!!Jaz bi te kar imela za inštruktorja!Samo bi ziher zgubo živce poleg mene, ker kot je že marica omenila bi tudi jaz sprosti pozabila korake.Bi pa zelo rada vedla kaj od tega :([/quote]

ej, nesojena katarina..

a mi lahkp zaupaš, od kje si potegnila 5 let star post?a neb raj šla na plesni tečaj, namest da zgublaš cajt po forumu?

Ali mi lahko gdo pomaga? Rada bi se naučila plesa sotiš in šamarjanko. Mogoče pa mi lahko gdo opiše plesne korake.
Hvala v naprej

Anica

plesni koraki sotiš

http://youtu.be/qfMiW8T0ffw

Pogorelceva knjiga je dobra,ker so narisani plesni koraki. Uciti se je treba tako kot pri pisanju najprej crke.

Zelo rad bi spoznal kakšni so plesni koraki ko te dekle povabi na prvi ples ljubezni .
Včasih sem z kolegico plesal pa se malo pozabil .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close