Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PLEVEL MED TLAKOVCI

PLEVEL MED TLAKOVCI

Ima kdo dober nasvet s čim nad plevel med tlakovci. Poskusil še sto stvari (beli kis, sol, vrela voda, detergent za posodo…..) čez dan, dva že zgleda da ga je požrlo, pa spet raste.
Obstaja kaj, da res dela in se vsaj za pol leta znebiš tega sranja…..

Fizicno odstanjevanje z nozem ali cim podobnim, ter zganje z ognjem- plinski zazigalnik. Ce nimas rad naeave boom efekt.

Tlakovce ven in asfaltiri tako kot sem jaz.

Z brenerjem na plin požgat:

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/od-cetrtka-15-4-2021/produktdetailseite/ps/p/gardenlinegorilnik-za-zatiranje-plevela-1/

Drugače pa lahko požgeš še s kemijo – samo to ti mora pa kupit nekdo, ki ima dovoljenje za nabavo fitofarmacije v specializiranih trgovinah.

Ali pa se “stegneš” za 207 eur in imaš Kärcherjev odstranjevalec plevela -natur, bio eko in za zabavo:

https://www.karcher-vps.si/baterijski-odstranjevalec-plevela-karcher-wre-4-battery-set.html

Plevel raste celo iz asfalta ne da nebi med tlakovci.

Lahko tud z zobno krtačko, bo še bolj eko bio. 😅

obstaja neka taka tekočina ki jo zmešaš z vodo ali ne vem točno kako se jo uporabi… vglavnem učinek je da tam trava ne raste…

ali pa kot so ti že rekli… fizično….
vzameš tisto malo motiko 30-40cm veliko (če jo imaš) ko ima na eni strani 2 špici pa odstraniš…

;):)
ali pa anonimno uporabnico pokličeš… naj si da duška

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Mi z vrelo vodo.

Hm, pri nas težav s plevelom nimamo nobenih. Redno pa osvežujemo fuge s fugirnim peskom, dvorišče izgleda kot sveže tlakovano.

Boomefekt in u46. Ne mešat z vodo kr direkt pospricaj. Nikol ne bo raslo več nič tam. Ne pozabi pa na masko. Mlado drevo zgnije v par mescih ne da nebo plevel.

Mir za par mesecev, nikakor pa za pol leta ali za vedno. Preverjeno! Žal ne deluje niti to.
Ročno odstranjevanje vsaj 1x mesečno. Če imaš veliko dvorišče ravno zaključiš na enem koncu in lahko ponovno začneš na začetku.

Mir za par mesecev, nikakor pa za pol leta ali za vedno. Preverjeno! Žal ne deluje niti to.
Ročno odstranjevanje vsaj 1x mesečno. Če imaš veliko dvorišče ravno zaključiš na enem koncu in lahko ponovno začneš na začetku.
[/quote]

Pri nas dela. Po 2 letih ni plevela. Drugač pa gel za odtoke odmaševat se zraven, smrdi par dni po kloru sam bo mir. Strup za vse živo.

New Report

Close