Plevel na vrtu
ipravki za zatiranje plevela.
On sprašuje za VRT. A ti solato med tlakovci sadiš? A ti solato v travi sadiš?[/quote]
No, ampak tale nasvet s polivanjem s slano vodo sploh ni slab. Veliko boljše kot pa razni drugi pripravki za zatiranje plevela.[/quote]
Seveda, če tej pravljici verjameš.
Res se mora človek nasmejat, na kaj vi eko blokarji vse nasedete. Eni pa res ne znate s svojo glavo mislit.
Poglej; Če bi slana voda res zatirala plevel, potem ob cestah, ki se pozimi solijo, ne bi blo nobene trave. Pa je res tako? A res ob cestah, ki se solijo proti poledici, nič ne raste?
In ker vsi tako radi hodite na morje rit sončit. A mogoče veste da je morje slano? Je v morju sol? Pa ob morju res ne raste plevel?
Ej, kje vi spite da vas noben ne ukrade? Zakaj imate vi eko blokovski kmetje sploh volilno pravico?
No, ampak tale nasvet s polivanjem s slano vodo sploh ni slab. Veliko boljše kot pa razni drugi pripravki za zatiranje plevela.[/quote]
Res se mora človek nasmejat, na kaj vi eko blokarji vse nasedete. Eni pa res ne znate s svojo glavo mislit.
Poglej; Če bi slana voda res zatirala plevel, potem ob cestah, ki se pozimi solijo, ne bi blo nobene trave. Pa je res tako? A res ob cestah, ki se solijo proti poledici, nič ne raste?
In ker vsi tako radi hodite na morje rit sončit. A mogoče veste da je morje slano? Je v morju sol? Pa ob morju res ne raste plevel?
Ej, kje vi spite da vas noben ne ukrade? Zakaj imate vi eko blokovski kmetje sploh volilno pravico?[/quote]
Kje pa ti živiš, da še nisi opazil, kako se zaradi zimskega soljenja cest uničuje zelenje ob cestah? Lahko pa, če ti paše, zalivaš svojo solato na vrtu z morsko vodo. Kolikor ti paše.
Ej, kje vi spite da vas noben ne ukrade? Zakaj imate vi eko blokovski kmetje sploh volilno pravico?[/quote]
stvar je v tem, da so naravni pripravki manj učinkoviti na kratki rok, če si vztrajen, pa dolgoročno zadeva deluje. Plevel je pač bil tukaj še pred nami ane in če malo logično pomisliš, ga ne moreš z eno strupeno brozgo za vedno uničit, ker je bolj obstojen od tebe.
torej … ali uporabljaš sol ali strup, plevel se vrne!
ves strup, ki ga tako ali drugače zmečeš v tla se ti vrne nazaj na krožniku in v kozarcu, v to si lahko prepričan.
ker delam s temi zadevami, ti povem, da ljudje množično uporabljajo vsemogoče strupe, vključno z glifosfati, ki so marsikje že prepovedani, da zatrejo tisto nekaj zelenja med tlakovci in v travi … ampak to ni rešitev, ker plevel spet zraste, če ne to, pa naslednje leto – in tu je v plusu samo industrija, ki te strupe prodaja!
žalostno je, da so ljudje pripravljeni zastrupit tla okrog svoje hiše in v svojem vrtu zaradi plevela, ki je v mnogih primerih celo užiten ali vsaj koristen, tudi v vrtu.
avtorica … predlagam da pobrskaš kje vse ti plevel lahko koristi, kater je užiten, katere vrtnine so vesele, če ob njih raste plevel in predvsem, ne kompliciraj si življenja zaradi plevela. Če je tako hudo, pa si uredi zastirko iz slame, ne bo plevela, če boš le uporabila pravo slamo, brez plevela
Kje pa ti živiš, da še nisi opazil, kako se zaradi zimskega soljenja cest uničuje zelenje ob cestah? Lahko pa, če ti paše, zalivaš svojo solato na vrtu z morsko vodo. Kolikor ti paše.[/quote]
A res? Zakaj pa pol cestarji kosijo travo ob cesti, če pa praviš, da je vse zelenje ob cesti zaradi soli uničeno?
In ko se ti s slano scavnico zunaj v naravi uščiješ na travo, a res vso travo požgeš pod ritjo?
Kje pa ti živiš, da še nisi opazil, kako se zaradi zimskega soljenja cest uničuje zelenje ob cestah? Lahko pa, če ti paše, zalivaš svojo solato na vrtu z morsko vodo. Kolikor ti paše.[/quote]
A res? Zakaj pa pol cestarji kosijo travo ob cesti, če pa praviš, da je vse zelenje ob cesti zaradi soli uničeno?
In ko se ti s slano scavnico zunaj v naravi uščiješ na travo, a res vso travo požgeš pod ritjo?[/quote]
Se vidi, da nimaš pojma o podeželju. Nam so jablane ob cesti nehale roditi. Listje na njih pa sploh ni več listju podobno.
Če je bilo to resno vprašanje, potem resen odgovor. Pomagaj si z zastirko – svežo pokošeno travo, suhim senom, nabranimi koprivami, itd.. Pokriješ prst, kjer ni sadik (okoli in okoli) in bo plevela znatno manj. Jaz sem recimo sedaj to naredila kar v celoti s tistim delom vrta, ki se bo zasadil šele po 15. maju. Da ne bo treba tarkat spet plet, ampak bom samo odkrila zastirko, zasadila paradižnik in spet pokrila okrog in okrog.
In ko se ti s slano scavnico zunaj v naravi uščiješ na travo, a res vso travo požgeš pod ritjo?[/quote]
Se vidi, da nimaš pojma o podeželju. Nam so jablane ob cesti nehale roditi. Listje na njih pa sploh ni več listju podobno.[/quote]
No pa te imamo.
Teb jablane niso prenehale rodit zaradi soli ,veš!
A veš zakaj so ti jablane prenehale rodit? Ti bo Kmetavzar povedal. Ne rodijo ti, ker imaš te jablane bolne. Ker jih nočeš špricat, ker hočeš imet jablane, kao, bio, eko….. No zdaj pa maš bio eko. Vse ti je crknilo.
Jablane ti ne rodijo, ker imaš drevesa polna škrlupa in pepelovke., To je bolezen jablan. Ne pa zaradi slane ceste.
Ejejej kakšne kozlarije pišete vi eko pridelovalci
Se vidi, da nimaš pojma o podeželju. Nam so jablane ob cesti nehale roditi. Listje na njih pa sploh ni več listju podobno.[/quote]
No pa te imamo.
A veš zakaj so ti jablane prenehale rodit? Ti bo Kmetavzar povedal. Ne rodijo ti, ker imaš te jablane bolne. Ker jih nočeš špricat, ker hočeš imet jablane, kao, bio, eko….. No zdaj pa maš bio eko. Vse ti je crknilo.
Jablane ti ne rodijo, ker imaš drevesa polna škrlupa in pepelovke., To je bolezen jablan. Ne pa zaradi slane ceste.
Ejejej kakšne kozlarije pišete vi eko pridelovalci[/quote]
Najprej sem blokar, zdaj sem eko pridelovalec.
Ne bi jaz tvojih nasvetov poslušala, hvala.
No pa te imamo.
Ejejej kakšne kozlarije pišete vi eko pridelovalci[/quote]
Ne bi jaz tvojih nasvetov poslušala, hvala.[/quote]
Saj ne rabiš poslušat mojih nasvetov. Saj te ne silim. Ti kar naprej s slano vodo špricaj proti plevelu po drevesih, proti škrlupu in pepelovki,ter zavijaču špricaj pa s kamiličnim čajčkom.
A ti misliš da sadjarji in ostali pridelovalci hrane ne bi raje špricali s kamilicami in slano vodico? A ti misliš da sadjarji ne špricajo s kamilicami za to, ker imajo preveč denarja in raje špricajo z dragimi kemičnimi pripravki? A ti misliš da ostali špricajo s FFS ker nimajo drugega dela, pa gredo malo zaradi dolgčasa, tako za hec malo strup polivat?
In koliko prometna cesta je to?
Ne bi jaz tvojih nasvetov poslušala, hvala.[/quote]
Saj ne rabiš poslušat mojih nasvetov. Saj te ne silim. Ti kar naprej s slano vodo špricaj proti plevelu po drevesih, proti škrlupu in pepelovki,ter zavijaču špricaj pa s kamiličnim čajčkom.
A ti misliš da sadjarji in ostali pridelovalci hrane ne bi raje špricali s kamilicami in slano vodico? A ti misliš da sadjarji ne špricajo s kamilicami za to, ker imajo preveč denarja in raje špricajo z dragimi kemičnimi pripravki? A ti misliš da ostali špricajo s FFS ker nimajo drugega dela, pa gredo malo zaradi dolgčasa, tako za hec malo strup polivat?[/quote]
Tebe je pa en nedolžen nasvetek o polivanju plevela s slano vodo (ki sploh ni bil moj, ampak mi je zanimiva ideja; hkrati pa tudi sama ugotavljam škodljive posledice zimskega soljenja cest) zelo razkuril. Se bom začela spraševati, zakaj. No, ali pa tudi ne (ker imam druge posle).
In koliko prometna cesta je to?[/quote]
Saj to…
Ima nasajena jabolka tik ob cesti, potem se pa o nekem zdravem jabolku hoče pogovarjat. Ob prometni cesti, kjer iz avtov neprestano smrdi iz auspuha, pa res rastejo najbolj ekološka in zdrava jabolka.