Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plevel na vrtu

Plevel na vrtu

In koliko prometna cesta je to?[/quote]

Zadnje čase kar precej (kamioni). Tega se zavedamo, vseeno pa se nam zdi, da soljenje cest tudi slabo vpliva.[/quote]

Sem bolj prepričana, da se drevje suši zaradi prometa in plinov kot pa zaradi soljenja..

tudi sama rada uporabljam zastirko, vendar se mi je zgodaj spomladi izkazala za slabo, ker se zemlja pod njo ni dovolj segrela in ko sem sadila plodovke, je bilo vse kremežljavo in ubogo.
zastirka poleti pa je super tudi zato, ker zadržuje vlago v zemlji.[/quote]

Na to pa nisem pomislila. Do sedaj sem zastirko uporabljala poleti, letos pa sem se sama sebi zdela domiselna, ko sem to že spomladi naredila. Uh, bom premislia no. Hvala za pomislek…

No pa te imamo.
Teb jablane niso prenehale rodit zaradi soli ,veš!
A veš zakaj so ti jablane prenehale rodit? Ti bo Kmetavzar povedal. Ne rodijo ti, ker imaš te jablane bolne. Ker jih nočeš špricat, ker hočeš imet jablane, kao, bio, eko….. No zdaj pa maš bio eko. Vse ti je crknilo.
Jablane ti ne rodijo, ker imaš drevesa polna škrlupa in pepelovke., To je bolezen jablan. Ne pa zaradi slane ceste.
Ejejej kakšne kozlarije pišete vi eko pridelovalci[/quote]

Najprej sem blokar, zdaj sem eko pridelovalec. 😀

Ne bi jaz tvojih nasvetov poslušala, hvala.[/quote]

prav imaš.

hehehe, ti kar še naprej jej bio eko jabolka in zelenjavo, kupljeno v trgovini ali tržnici:-)))

prav imaš.

hehehe, ti kar še naprej jej bio eko jabolka in zelenjavo, kupljeno v trgovini ali tržnici:-)))[/quote]

Sem ravno razmišljala, da grem danes kupit španske jagode in bučke. Ker za tisto vsaj vem, da je polna strupov. Ker slovenska zelenjava in sadje sta tudi, samo nas prepričujejo, da nista. In če si na nekaj pripravljen, naredi manj škode, kot pa če na nekaj nisi pripravljen. 🙂

Kje pa ti živiš, da še nisi opazil, kako se zaradi zimskega soljenja cest uničuje zelenje ob cestah? Lahko pa, če ti paše, zalivaš svojo solato na vrtu z morsko vodo. Kolikor ti paše.[/quote]
A res? Zakaj pa pol cestarji kosijo travo ob cesti, če pa praviš, da je vse zelenje ob cesti zaradi soli uničeno?
In ko se ti s slano scavnico zunaj v naravi uščiješ na travo, a res vso travo požgeš pod ritjo?[/quote]
Kmetavzar, soli se po cesti, ne preko jarka po travniku. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zadnje čase kar precej (kamioni). Tega se zavedamo, vseeno pa se nam zdi, da soljenje cest tudi slabo vpliva.[/quote]

Sem bolj prepričana, da se drevje suši zaradi prometa in plinov kot pa zaradi soljenja..[/quote]
Jaz pa mislim tako.
Nekatero drevje ob prometni cesti raste celo bolje od tistih odmaknjenih dreves . Ker, kot nekateri vemo, avtomobilski izpušni plini vsebujejo veliko dušika. Dušik pa ugodno vpliva na rast. Več je dušika, bolj bujno rastlina raste. Je pa prebujna rast dvorezen meč. Ker rastlina bolj hitro raste, je zaradi prebujne rasti, taka rastlina dosti bolj dovzetna za razne bolezni.
In grem stavit, da ima tale naša “pametna” Tara_S, vsa drevesa bolna s škrlupom in pepelovko, za to pa jablana ne rodi več in ima vse liste sfrknjene sive, plesnive…..

Saj ne rabiš poslušat mojih nasvetov. Saj te ne silim. Ti kar naprej s slano vodo špricaj proti plevelu po drevesih, proti škrlupu in pepelovki,ter zavijaču špricaj pa s kamiličnim čajčkom.
A ti misliš da sadjarji in ostali pridelovalci hrane ne bi raje špricali s kamilicami in slano vodico? A ti misliš da sadjarji ne špricajo s kamilicami za to, ker imajo preveč denarja in raje špricajo z dragimi kemičnimi pripravki? A ti misliš da ostali špricajo s FFS ker nimajo drugega dela, pa gredo malo zaradi dolgčasa, tako za hec malo strup polivat?[/quote]
Bi polivali, ko noben ne bi več kupoval tega zastrupljenega sadja. Ker pa sem jim gre zgolj za dobiček, za izdelek jim je pa važno, da samo lepo zgleda, bodo pa polivali s kemikalijami.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

A res? Zakaj pa pol cestarji kosijo travo ob cesti, če pa praviš, da je vse zelenje ob cesti zaradi soli uničeno?
In ko se ti s slano scavnico zunaj v naravi uščiješ na travo, a res vso travo požgeš pod ritjo?[/quote]
Kmetavzar, soli se po cesti, ne preko jarka po travniku. ;)[/quote]
A res misliš, da cestarji pri posipavanju cest tako pazijo, da nobeno zrno soli ne pade v obcestni jarek in čez asvaltno cesto naprej na travnik? In kam misliš, da voda in dež potem tisto slano cesto spere? A v skodelico s pokrovčkom?

Plevel čistim in pulim čez celo leto. Spomladi, preden skopljemo vrt, vse počistim, potem ga pulim čez pomlad in poletje, ko je konec “sezone” spet vse počistim. Plevel pa neusmiljeno raste, prav nič mu ne more do živega, razen, če pride huda zima, potem ga pobere. To pa je pri nas na Primorskem redko kdaj.
Torej, kdor ima vrt, je obsojen na stalno puljenje plevela, ker drugače se ti razširi prav povsod.

Saj ne rabiš poslušat mojih nasvetov. Saj te ne silim. Ti kar naprej s slano vodo špricaj proti plevelu po drevesih, proti škrlupu in pepelovki,ter zavijaču špricaj pa s kamiličnim čajčkom.
A ti misliš da sadjarji in ostali pridelovalci hrane ne bi raje špricali s kamilicami in slano vodico? A ti misliš da sadjarji ne špricajo s kamilicami za to, ker imajo preveč denarja in raje špricajo z dragimi kemičnimi pripravki? A ti misliš da ostali špricajo s FFS ker nimajo drugega dela, pa gredo malo zaradi dolgčasa, tako za hec malo strup polivat?[/quote]
Bi polivali, ko noben ne bi več kupoval tega zastrupljenega sadja. Ker pa sem jim gre zgolj za dobiček, za izdelek jim je pa važno, da samo lepo zgleda, bodo pa polivali s kemikalijami.[/quote]
A sadjarjem da gre za dobiček? A bejž no?
So pa res žleht tile sadjarji, ker ne “prodajajo” sadja zastonj, a ne?

Kmetavzar, soli se po cesti, ne preko jarka po travniku. ;)[/quote]
A res misliš, da cestarji pri posipavanju cest tako pazijo, da nobeno zrno soli ne pade v obcestni jarek in čez asvaltno cesto naprej na travnik? In kam misliš, da voda in dež potem tisto slano cesto spere? A v skodelico s pokrovčkom?[/quote]
A ti res misliš, da eno zrno (bognedaj dva) naredi golosek na 1m2 travnika? :))

Bi polivali, ko noben ne bi več kupoval tega zastrupljenega sadja. Ker pa sem jim gre zgolj za dobiček, za izdelek jim je pa važno, da samo lepo zgleda, bodo pa polivali s kemikalijami.[/quote]
So pa res žleht tile sadjarji, ker ne “prodajajo” sadja zastonj, a ne?[/quote]
Ni bilo govora o ceni, pač pa o izdelku, ki se prodaja. Sicer je pa kupec tisti, ki sodeluje pri tem, tako da ni kriv le sadjar.

A res misliš, da cestarji pri posipavanju cest tako pazijo, da nobeno zrno soli ne pade v obcestni jarek in čez asvaltno cesto naprej na travnik? In kam misliš, da voda in dež potem tisto slano cesto spere? A v skodelico s pokrovčkom?[/quote]
A ti res misliš, da eno zrno (bognedaj dva) naredi golosek na 1m2 travnika? :))[/quote]
Men se zdi, da pri posipavanju cest s soljo, ne gre zgolj za eno zrno ali dva. Ker po mojem se na koncu vsa sol iz ceste spere v obcestni jarek oziroma travnik ob cesti. Če bi sol res tolko škodila travi, potem ob cesti ne bi rastla nobena travca, ker ceste so vo ob mrzlem vremenu in poledici vse bele od soli.?
Kaj pa ti misliš, kam gre pol tista sol, ki jo cestna služba na cesto posipa? A v luft?

So pa res žleht tile sadjarji, ker ne “prodajajo” sadja zastonj, a ne?[/quote]
Ni bilo govora o ceni, pač pa o izdelku, ki se prodaja. Sicer je pa kupec tisti, ki sodeluje pri tem, tako da ni kriv le sadjar.[/quote]
Lej, verjem, da je že vsak probal vzgojit in imet jablano brez špricanja. Tud jaz. Ampak brez špricanja na koncu preživijo le še tiste najstarejše sorte jablan, ki so avtoktone stare sorte iz kmečkih vrtov.
Jaz imam ob hiši 4 sorte jablan, ki jih ne rabim špricat in ki jih uporabljam za sok in kis. Dvem sortam poznam imena, za dve sorti pa sploh ne vem kako se jim reče.

Mi imamo stare jablane, hruške več kot šestdeset let nikoli bolne. Plodove imajo vsako drugo leto.

Pri tistem, ki je jablana bolna ali ima bolezni non stop, že ni kaj prav delal ali pa je že kupil zanič sadike.

On sprašuje za VRT. A ti solato med tlakovci sadiš? A ti solato v travi sadiš?[/quote]

S čim sem si zaslužila tako prijazen komentar?
Zame je vrt vrt. Tisti prostor kjer sadiš solato, je pa zelenjavni vrt.
Če se že imaš za pametnega človeka, bodi dosleden. Čao

No, ampak tale nasvet s polivanjem s slano vodo sploh ni slab. Veliko boljše kot pa razni drugi pripravki za zatiranje plevela.[/quote]
Seveda, če tej pravljici verjameš.
Res se mora človek nasmejat, na kaj vi eko blokarji vse nasedete. Eni pa res ne znate s svojo glavo mislit.
Poglej; Če bi slana voda res zatirala plevel, potem ob cestah, ki se pozimi solijo, ne bi blo nobene trave. Pa je res tako? A res ob cestah, ki se solijo proti poledici, nič ne raste?
In ker vsi tako radi hodite na morje rit sončit. A mogoče veste da je morje slano? Je v morju sol? Pa ob morju res ne raste plevel?
Ej, kje vi spite da vas noben ne ukrade? Zakaj imate vi eko blokovski kmetje sploh volilno pravico?[/quote]

Prvič nisem blokar in živim v svoji hiši že vse življenje. Imam VRT okrog in okrog hiše in imam ZELENJAVNI vrt. In imam tlakovce. In plevel polijem s slano vodo in kot sem rekla, vsaj 2 meseca je mir. Ne zraste niti bilka. Ti pa verjemi ali ne verjemi, tvoj problem.
Mislim, hočeš pomagat, pa te napadejo. Ne morem verjeti med kakšnimi osebki živim. Žalostno

Ti si res en pravi kmetavzar.

Lani sem ravno na forumu prebrala, da sol pomaga proti plevelu. Sem probala. Na dvorišču imamo plošče in v špranjah kar naprej raste plevel. En ajmer vode, dva litra soli. To je to. Do konca poletja ni zrasel noben plevel več. Obstoječi se je posušil. Me čudi da nekdo tu tako skače v luft in hoče vse prepričat, da sol ne deluje, ker očitno zelo dobro ve, da deluje. Je mogoče prodajalec strupov proti plevelu in se boji za svoj kruhek?

Seveda, če tej pravljici verjameš.
Res se mora človek nasmejat, na kaj vi eko blokarji vse nasedete. Eni pa res ne znate s svojo glavo mislit.
Poglej; Če bi slana voda res zatirala plevel, potem ob cestah, ki se pozimi solijo, ne bi blo nobene trave. Pa je res tako? A res ob cestah, ki se solijo proti poledici, nič ne raste?
In ker vsi tako radi hodite na morje rit sončit. A mogoče veste da je morje slano? Je v morju sol? Pa ob morju res ne raste plevel?
Ej, kje vi spite da vas noben ne ukrade? Zakaj imate vi eko blokovski kmetje sploh volilno pravico?[/quote]

Prvič nisem blokar in živim v svoji hiši že vse življenje. Imam VRT okrog in okrog hiše in imam ZELENJAVNI vrt. In imam tlakovce. In plevel polijem s slano vodo in kot sem rekla, vsaj 2 meseca je mir. Ne zraste niti bilka. Ti pa verjemi ali ne verjemi, tvoj problem.
Mislim, hočeš pomagat, pa te napadejo. Ne morem verjeti med kakšnimi osebki živim. Žalostno[/quote]
In kolk soli daš na liter vode? Eno kavno žličko?
Ko praviš, da hočeš pomagat, bi jaz prej reku, da ti NOČEŠ pomagat. Po mojem ti prej zajebavaš, kot pa pomagaš, ker vsak ve, da ob cesti, po kateri se celo zimo soli, trava še zmeraj raste in ob morju, kjer je že ozračje polno soli, tud še zmeraj raste trava. Tako da kdor bo kupil to tvojo zgodbico, je res en kljukec.

Nisem jaz noben prodajalec strupov.
Si pa ti najbrž prodajalka bučk. Tukaj ljudi fopaš o neki slani vodici, ki plevel uniči.

Je pa res, da slana voda uniči tlakovce. To je pa res. Če tlakovci niso narejeni iz specialnega cementa, ki je odporen proti soli, pol se ti bodo tlakovci začeli drobit.

Tipičen primer instant generacije. Ne bi delal, ampak išče trike in skrivne recepte.
Glede soli – vse je odvisno od koncentracije.
Sol se po cestah posipa izven vegetacijskega obdobja in se do pomladi že spere iz zemlje. Če bi posipali poleti, trava ob cestah ne bi rastla.

Tipičen primer instant generacije. Ne bi delal, ampak išče trike in skrivne recepte.
Glede soli – vse je odvisno od koncentracije.
Sol se po cestah posipa izven vegetacijskega obdobja in se do pomladi že spere iz zemlje. Če bi posipali poleti, trava ob cestah ne bi rastla.[/quote]
Tako kot poleti trava ne raste ob morju ali na kakšni travnati plaži, ko ves slan prideš iz morja in potem hodiš in se uležeš na travo, a ne? Vse požge, če se od morja slano ritjo usedeš potem na travo, k ne de?.

Al pa ko se poleti na travnati plaži otroci igrajo z vedri slane vode ali pa z morsko vodo napoljnjenimi pištolcami, al pa, ko poleti na travnati plaži iz otroških bazenčkov ljudje zlijejo vodo po travi…..to vse požge pol, a ne?

Skrivni recept je motika in ukrivljen hrbet, sam ne okol govort!

New Report

Close