Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plevel na vrtu

Plevel na vrtu

[/b]

Ni res – tole gnojilo+ zatiralec plevelov in mahu za travo dela čudeže:

http://www.substral.si/vasa-vprasanja/trava/gnojilo-substral-3-v-1-za-plavel/

http://www.substral.si/izdelki/trata/3v1-gnojilo-za-travo-z-dodanim-herbicidom-in-zatiralcem-mahu-substral/
http://www.substral.si/data/upload/ABC_trata.pdf

Je pa treba trato najprej vsako spomlad s pomočjo prezračevalnika rešiti odmrle trave – ( mašino si lahko tudi sposodiš v Bauhausu, Obiju proti plačilu), potem pomivkati , nato pognojiti, če ni naravne vlage ( dež) 2 dni po gnojitvi zaliti in uspeh zagotovoljen – treba ponovit nekje na 100 dni na sezono to gnojenje ( torej še 2x). Je res treba poinvestirat nekje 100 eur na leto za tole, ampak se izplača.

kot rečeno, tvoj način komunikcije potrjuje, kako zelo zastrupljen v resnici si.

delaš se nekega poznavalca tule, v resnici so tvoji pristopi in predvsem način predpotopni, tudi v kmetijstvu se svet vrti naprej, ti pa si ostal nekje daleč zadaj z “znanjem”, ki si ga dobil v prejšnjem stoletju.
misliš da je uporaba kemije čarobna paličica, ki bo rešila vse, ne zavedaš pa se, kaj s svojim načinom delaš okolju, sebi, svojim, vsem nam …

žalostno je edino to, da sploh nisi edini.[/quote]
A da se tudi v kmetijstvu svet vrti naprej? A sol so pri vas šele zdaj pogruntali? A so pri vas najprej pogruntali Boom efekt, ki je strup, šele zdaj, v tem stoletju so pa sol iznašli?
A misliš, da stari kmetje niso poznali soli, da bi že v starih časih s slano vodico plevel uničevali.[/quote]
kmetovanje po starem, brez oz. čimmanj kemije … k temu se HB poskuša zdaj vračat marsikater kmet, ker takrat so imeli znanja, ki jih je kemija pokopala, na srečo se je nekaj tega znanja še ohranilo.

ne vem pa zakaj se tako obešaš na to sol … v resnici se tu vidi, da nisi dojel, o čem pravzaprav tu sploh teče beseda.

A da se tudi v kmetijstvu svet vrti naprej? A sol so pri vas šele zdaj pogruntali? A so pri vas najprej pogruntali Boom efekt, ki je strup, šele zdaj, v tem stoletju so pa sol iznašli?
A misliš, da stari kmetje niso poznali soli, da bi že v starih časih s slano vodico plevel uničevali.[/quote]
kmetovanje po starem, brez oz. čimmanj kemije … k temu se HB poskuša zdaj vračat marsikater kmet, ker takrat so imeli znanja, ki jih je kemija pokopala, na srečo se je nekaj tega znanja še ohranilo.

ne vem pa zakaj se tako obešaš na to sol … v resnici se tu vidi, da nisi dojel, o čem pravzaprav tu sploh teče beseda.[/quote]
O brezskrbi, da sem jaz dojel o čem teče debata. Debata teče o zatiraju plevela. In tukaj je ena “ekologinja” mogoče si to bla celo ti, prjavla, da se plevel s slano vodico zatre. Kakšna oslarija. In to oslarijo taki kljukci kot je polarko kar kupijo. To je poneumljanje ljudi.
Vsak, ki je vsaj enkrat bil na morju in videl, da je kakšen otročiček po nesreči iz vedra zlil morsko slano vodo po travi kjer sta v senci že ležala očka in mamica, ve, da se zaradi te polite slane vode ni zgodilo NIČ. Trava se je posušila in lepo rastla naprej. Naslednji dan so lahko spet ležali na tej isti travici in jo znova polivali s slano vodo.

Je pa hec, da jaz v tej debati sploh nisem omenil, niti predlagal zatiranja plevela s kakšnimi fito farmacevtskimi sredstvi. To ste mi kar vi tako, malo za zajebancijo podtaknili. A sem jaz mogoče predlagal špricanje z Boom efektom? No pokaži, kje sem jaz v tej debati napisal, naj avtorica teme z Boom efektom šprica!!

[/quote][/b]

http://www.substral.si/izdelki/trata/3v1-gnojilo-za-travo-z-dodanim-herbicidom-in-zatiralcem-mahu-substral/

Je pa treba trato najprej vsako spomlad s pomočjo prezračevalnika rešiti odmrle trave – ( mašino si lahko tudi sposodiš v Bauhausu, Obiju proti plačilu), potem pomivkati , nato pognojiti, če ni naravne vlage ( dež) 2 dni po gnojitvi zaliti in uspeh zagotovoljen – treba ponovit nekje na 100 dni na sezono to gnojenje ( torej še 2x). Je res treba poinvestirat nekje 100 eur na leto za tole, ampak se izplača.[/quote

točno o tem govorim v začetku te teme:
pred hišo vržete:

MCPA http://www.toxipedia.org/display/toxipedia/MCPA
MCPP-P http://www.toxipedia.org/display/toxipedia/Mecoprop-p

samo zato, da trava lepo izgleda? kaj pa otroci, živali, ki hodijo po travi? po možnosti vam na tej travi raste še kakšno sadno drevje? in ne pozabite … vse kar v zemljo vržete, se vam povrne na krožniku in v kozarcu, slej ko prej.
od kje pa mislite da je toliko genskih sprememb? alergij? nedefiniranih spolov?
že dolgo tečejo pogovori o umiku tovrstnih izdelkov iz trgovskih polic, žal je kemijski lobij zaenkrat še premočan.

obstajajo bolj naravni načini, le potrudit in pobrskat je treba, pa kaj naredit.
nikoli nismo imeli možnosti priti do toliko informacij, kot danes, zakaj se tega ne poslužujete?

in še … to mečete v travo vsako leto znova in znova …. vam to ne pove dovolj o popolnem nategu kemijske industrije? naivni potrošniki …

sicer pa tema teče o plevelu na vrtu ..

ne vem pa zakaj se tako obešaš na to sol … v resnici se tu vidi, da nisi dojel, o čem pravzaprav tu sploh teče beseda.[/quote]
O brezskrbi, da sem jaz dojel o čem teče debata. Debata teče o zatiraju plevela. In tukaj je ena “ekologinja” mogoče si to bla celo ti, prjavla, da se plevel s slano vodico zatre. Kakšna oslarija. In to oslarijo taki kljukci kot je polarko kar kupijo. To je poneumljanje ljudi.
Vsak, ki je vsaj enkrat bil na morju in videl, da je kakšen otročiček po nesreči iz vedra zlil morsko slano vodo po travi kjer sta v senci že ležala očka in mamica, ve, da se zaradi te polite slane vode ni zgodilo NIČ. Trava se je posušila in lepo rastla naprej. Naslednji dan so lahko spet ležali na tej isti travici in jo znova polivali s slano vodo.

Je pa hec, da jaz v tej debati sploh nisem omenil, niti predlagal zatiranja plevela s kakšnimi fito farmacevtskimi sredstvi. To ste mi kar vi tako, malo za zajebancijo podtaknili. A sem jaz mogoče predlagal špricanje z Boom efektom? No pokaži, kje sem jaz v tej debati napisal, naj avtorica teme z Boom efektom šprica!![/quote]

nisem ekologinja, že v začetku sem napisala da delam s temi stvarmi, vem kaj ljudje kupujejo, kako razmišljajo, kje so odprti in kje zaslepljeni.

soli nisem ne omenjala, ne predlagala, je pa to definitivno boljša rešitev kot kakršenkoli herbicid.

na moj komentar o bum efektu si odgovoril.

zdaj zaključujem, grem paradajze presadit, da mi zdržijo čez počitnice, ko nas ne bo. Vi pa le 2x premislite kaj uporabljate v svojem lastnem vrtu in okrog hiše. Že tako nas zastrupljajo na vseh možnih ravneh, vsaj to, kar pridelamo sami in na kar lahko vplivamo sami čuvajte, da bo čim manj toksično.

Je pa hec, da jaz v tej debati sploh nisem omenil, niti predlagal zatiranja plevela s kakšnimi fito farmacevtskimi sredstvi. To ste mi kar vi tako, malo za zajebancijo podtaknili. A sem jaz mogoče predlagal špricanje z Boom efektom? No pokaži, kje sem jaz v tej debati napisal, naj avtorica teme z Boom efektom šprica!![/quote]

nisem ekologinja, že v začetku sem napisala da delam s temi stvarmi, vem kaj ljudje kupujejo, kako razmišljajo, kje so odprti in kje zaslepljeni.

soli nisem ne omenjala, ne predlagala, je pa to definitivno boljša rešitev kot kakršenkoli herbicid.

zdaj zaključujem, grem paradajze presadit, da mi zdržijo čez počitnice, ko nas ne bo. Vi pa le 2x premislite kaj uporabljate v svojem lastnem vrtu in okrog hiše. Že tako nas zastrupljajo na vseh možnih ravneh, vsaj to, kar pridelamo sami in na kar lahko vplivamo sami čuvajte, da bo čim manj toksično.[/quote]
Ne punca, slana voda ni boljša rešitev. Slana voda bi bila boljša rešitev v primeru, da bi delovala. V tem primeru pa je slana voda navaden nateg.
V takih debatah se samo izkaže, kolk so določeni neumneži, ki so na televizijij slišali kako so škropiva strupena, kar nedvomno so, ampak ne vsa in povsod, dejansko neumni in potem v javnost plasirajo take oslarije, da te srat pritisne. Slan čajček, požge osad, kakopak…
A misliš, da ne bi raje vsak kmet šprical raje s slano vodo kot s herbicidi? V svoji zaplankani ekološki bednosti se s takimi izjavami dejansko norčujete iz kmetov, ki so, verjemi to, 100x bolj pametni kot ti s takimi izjavami o slani vodki, ki plevel kuri.

[/quote][/b]

Je pa treba trato najprej vsako spomlad s pomočjo prezračevalnika rešiti odmrle trave – ( mašino si lahko tudi sposodiš v Bauhausu, Obiju proti plačilu), potem pomivkati , nato pognojiti, če ni naravne vlage ( dež) 2 dni po gnojitvi zaliti in uspeh zagotovoljen – treba ponovit nekje na 100 dni na sezono to gnojenje ( torej še 2x). Je res treba poinvestirat nekje 100 eur na leto za tole, ampak se izplača.[/quote

točno o tem govorim v začetku te teme:
pred hišo vržete:

MCPA http://www.toxipedia.org/display/toxipedia/MCPA
MCPP-P http://www.toxipedia.org/display/toxipedia/Mecoprop-p

samo zato, da trava lepo izgleda? kaj pa otroci, živali, ki hodijo po travi? po možnosti vam na tej travi raste še kakšno sadno drevje? in ne pozabite … vse kar v zemljo vržete, se vam povrne na krožniku in v kozarcu, slej ko prej.
od kje pa mislite da je toliko genskih sprememb? alergij? nedefiniranih spolov?
že dolgo tečejo pogovori o umiku tovrstnih izdelkov iz trgovskih polic, žal je kemijski lobij zaenkrat še premočan.

obstajajo bolj naravni načini, le potrudit in pobrskat je treba, pa kaj naredit.
nikoli nismo imeli možnosti priti do toliko informacij, kot danes, zakaj se tega ne poslužujete?

in še … to mečete v travo vsako leto znova in znova …. vam to ne pove dovolj o popolnem nategu kemijske industrije? naivni potrošniki …

sicer pa tema teče o plevelu na vrtu ..[/quote]

Tebi v razmislek: doklerje v bližini tovarna, ki izpušča v zrak toliko smol, lepil ipd, da se to useda na zemljo in proica vanjo, ni šans, da kaj gojim v naši zemlji za v naša usta – in tudi moje gnojenje trave naj te ne moti preveč, ja?

in plevel je tudi v travi, moj vrt pa je iz opisanega razloga: trava…. Kapiš?

zdaj zaključujem, grem paradajze presadit, da mi zdržijo čez počitnice, ko nas ne bo. Vi pa le 2x premislite kaj uporabljate v svojem lastnem vrtu in okrog hiše. Že tako nas zastrupljajo na vseh možnih ravneh, vsaj to, kar pridelamo sami in na kar lahko vplivamo sami čuvajte, da bo čim manj toksično.[/quote]
Ne punca, slana voda ni boljša rešitev. Slana voda bi bila boljša rešitev v primeru, da bi delovala. V tem primeru pa je slana voda navaden nateg.
V takih debatah se samo izkaže, kolk so določeni neumneži, ki so na televizijij slišali kako so škropiva strupena, kar nedvomno so, ampak ne vsa in povsod, dejansko neumni in potem v javnost plasirajo take oslarije, da te srat pritisne. Slan čajček, požge osad, kakopak…
A misliš, da ne bi raje vsak kmet šprical raje s slano vodo kot s herbicidi? V svoji zaplankani ekološki bednosti se s takimi izjavami dejansko norčujete iz kmetov, ki so, verjemi to, 100x bolj pametni kot ti s takimi izjavami o slani vodki, ki plevel kuri.[/quote]Ti nisi le tumast, je mnogo slabše s tabo. 🙂 Tako da res nima smisla.

A misliš, da ne bi raje vsak kmet šprical raje s slano vodo kot s herbicidi? V svoji zaplankani ekološki bednosti se s takimi izjavami dejansko norčujete iz kmetov, ki so, verjemi to, 100x bolj pametni kot ti s takimi izjavami o slani vodki, ki plevel kuri.[/quote]Ti nisi le tumast, je mnogo slabše s tabo. 🙂 Tako da res nima smisla.[/quote]

Maš prav, jaz nisem tumast.
Tumast si ti. Jaz sem samo prepameten za te.
Tukaj se ti bimbo neumni s vojimi debilnimi izjavami norčuješ iz zdrave kmečke pameti in iz vseh primorcev ki živijo ob morju.
Čudno, da noben primorc, ki živi 5m od morja, še ni pogruntal, da bi lahko z morsko slano vodo plevel požgal. Zakaj primorci ne natočijo v cisterno slano morsko vodo in ne gredo plevel uničevat? A si zdaj ti bolj pameten kot vsi primorci, ki vsak dan slano vodo gledajo.

Una, ki je to slano vodo privlekla v to debato je rekla, da enkrat polije s slano vodo in ima pol 2 mesca mir pred plevelom. hehehe, Ti kljukec pa verjamš to. A v božička tud verjameš?
Polarko, mislim, da bi moral ti malo dat svojo kri, vodo, pa blato na analizo. Mislim, da imaš resne težave. S zdravo logiko predvsem.

Ti nisi le tumast, je mnogo slabše s tabo. 🙂 Tako da res nima smisla.[/quote]

Tukaj se ti bimbo neumni s vojimi debilnimi izjavami norčuješ iz zdrave kmečke pameti in iz vseh primorcev ki živijo ob morju.
Čudno, da noben primorc, ki živi 5m od morja, še ni pogruntal, da bi lahko z morsko slano vodo plevel požgal. Zakaj primorci ne natočijo v cisterno slano morsko vodo in ne gredo plevel uničevat? A si zdaj ti bolj pameten kot vsi primorci, ki vsak dan slano vodo gledajo.

Una, ki je to slano vodo privlekla v to debato je rekla, da enkrat polije s slano vodo in ima pol 2 mesca mir pred plevelom. hehehe, Ti kljukec pa verjamš to. A v božička tud verjameš?
Polarko, mislim, da bi moral ti malo dat svojo kri, vodo, pa blato na analizo. Mislim, da imaš resne težave. S zdravo logiko predvsem.[/quote]
Res nič ne dojameš? Prilepim ti celo link,, ne prebereš, ker ti veš tudi če nič ne veš in bi to moral slišat vsaj od satrejših ljudi in bi ti bilo samoumevno. Kar bubaš v tri dni bedarije in jih ponavljaš, brez vsakršne osnove. Skratka zabit kot kic in primtiven kot prase, kar sem ti že zadnjič napisal. Marsikje imajo resne težave po hudih zimah, ko se veliko soli, da so drevoredi ob cestah resno poškodovani. Probat ne greš zalivat rož s slano vodo, da bi videl kako dolgo jih boš imel. Rastlin ne poznaš, živali prav tako ne, zate je sladkovodna in morska riba enako in prav tako vsa drevesa in ostale rastline.

Pobrskaj vsaj za kakim dokumentarcem, se spomnim enega zanimivega nekje iz severa, kjer je morska voda poplavila za dalj časa in je vse rastlinje, pretežno smrekov gozd in se v plasteh zemlje lepo vidi kaj se je skozi zgodovino dogajalo.

Aja tiste planjave smrekovih gozdov so vse propadle zaradi soli, nisem dokončal stavka v prejšnjem postu.

Pa sam pejt pit samo slano vodo kmetavzar, da sprobaš akko dolgo lahko preživiš, če že nimaš osnovne izobrazbe.

Polarko, mislim, da bi moral ti malo dat svojo kri, vodo, pa blato na analizo. Mislim, da imaš resne težave. S zdravo logiko predvsem.[/quote]
Res nič ne dojameš? Prilepim ti celo link,, ne prebereš, ker ti veš tudi če nič ne veš in bi to moral slišat vsaj od satrejših ljudi in bi ti bilo samoumevno. Kar bubaš v tri dni bedarije in jih ponavljaš, brez vsakršne osnove. Skratka zabit kot kic in primtiven kot prase, kar sem ti že zadnjič napisal. Marsikje imajo resne težave po hudih zimah, ko se veliko soli, da so drevoredi ob cestah resno poškodovani. Probat ne greš zalivat rož s slano vodo, da bi videl kako dolgo jih boš imel. Rastlin ne poznaš, živali prav tako ne, zate je sladkovodna in morska riba enako in prav tako vsa drevesa in ostale rastline.

Pobrskaj vsaj za kakim dokumentarcem, se spomnim enega zanimivega nekje iz severa, kjer je morska voda poplavila za dalj časa in je vse rastlinje, pretežno smrekov gozd in se v plasteh zemlje lepo vidi kaj se je skozi zgodovino dogajalo.[/quote]

Ja vidiš? Zakaj pa ne bereš za sabo. Zakaj za sabo ne prebereš to kar napišeš? Če si funkcionalno nepismen se najprej nauči brat in kapirat napisano.
Ja, PREKOMERNO in DOLGOTRAJNO soljenje definitivno škoduje rastlinam. Pa še to jim škoduje na DOLGI rok, ne pa v trenutku. Tista bejba, ki je napisala da polije s slano vodo in ima potem 2meseca mir ni rekla da to poliva 10x na dan in vsak dan 2 meseca skupaj.
Vsaka stvar je škodljiva, če se pretirava z njo. Vsaka. Tud, če se boš s kamiličnim čajem preveč nalival, boš zbolel. Najmanj drisko boš fasal, če boš leta in leta vsak dan en ajmar kamiličnega čaja spil. In ceste se soli, leta in leta, skoraj vsak dan, po celo zimo, za to je to škodljivo. Če bi cesto posolili 1x na dva meseca, kot to “priporoča” bejba v tej debati, ne bo tem rastlinam škodilo NIČ.
In o tem jaz govorim. To, da nekdo z enim vedrom slane vode pomori ves plevel za 2 meseca, s tem neumnostim ne rabiš ti mene fotrat. Sem prestar za take pravljice.
Ti pa tle popaš nek brezvezen link, ki opisuje, kako se ob kakšni cesti konstantno, leta in leta cesta soli in kako potem to na dolgi rok škodi rastlinam.
Ker po tvoji logiki potem tudi baldrijanove kapljice preprečujejo pozebo. Če boš z baldrijanovimi kapljicami celo noč oroševal sadje, bo definitivno preprečilo zmrzal. Če boš pa samo enkrat pošprical z njimi, je pa to nič. Se strinjaš?
Ti dečko si pač funkcionalno nepismen, pa še neumen za povrh. Ne znaš povezovat misli.
Mi je res žal za te.

Pobrskaj vsaj za kakim dokumentarcem, se spomnim enega zanimivega nekje iz severa, kjer je morska voda poplavila za dalj časa in je vse rastlinje, pretežno smrekov gozd in se v plasteh zemlje lepo vidi kaj se je skozi zgodovino dogajalo.[/quote]

Ja vidiš? Zakaj pa ne bereš za sabo. Zakaj za sabo ne prebereš to kar napišeš? Če si funkcionalno nepismen se najprej nauči brat in kapirat napisano.
Ja, PREKOMERNO in DOLGOTRAJNO soljenje definitivno škoduje rastlinam. Pa še to jim škoduje na DOLGI rok, ne pa v trenutku. Tista bejba, ki je napisala da polije s slano vodo in ima potem 2meseca mir ni rekla da to poliva 10x na dan in vsak dan 2 meseca skupaj.
Vsaka stvar je škodljiva, če se pretirava z njo. Vsaka. Tud, če se boš s kamiličnim čajem preveč nalival, boš zbolel. Najmanj drisko boš fasal, če boš leta in leta vsak dan en ajmar kamiličnega čaja spil. In ceste se soli, leta in leta, skoraj vsak dan, po celo zimo, za to je to škodljivo. Če bi cesto posolili 1x na dva meseca, kot to “priporoča” bejba v tej debati, ne bo tem rastlinam škodilo NIČ.
In o tem jaz govorim. To, da nekdo z enim vedrom slane vode pomori ves plevel za 2 meseca, s tem neumnostim ne rabiš ti mene fotrat. Sem prestar za take pravljice.
Ti pa tle popaš nek brezvezen link, ki opisuje, kako se ob kakšni cesti konstantno, leta in leta cesta soli in kako potem to na dolgi rok škodi rastlinam.
Ker po tvoji logiki potem tudi baldrijanove kapljice preprečujejo pozebo. Če boš z baldrijanovimi kapljicami celo noč oroševal sadje, bo definitivno preprečilo zmrzal. Če boš pa samo enkrat pošprical z njimi, je pa to nič. Se strinjaš?
Ti dečko si pač funkcionalno nepismen, pa še neumen za povrh. Ne znaš povezovat misli.
Mi je res žal za te.[/quote]No zdaj pa dost bumbar zabiti, pejt zmešat pošteno slano vodo pa si zalij rože, čez en teden sem prepričan da te bo baba v rit nasuvala.

Enako učinkovito kot slana voda med tlakovci je tudi brozga iz zelene galice in še marsikaj.

Ni bilo govora o ceni, pač pa o izdelku, ki se prodaja. Sicer je pa kupec tisti, ki sodeluje pri tem, tako da ni kriv le sadjar.[/quote]
Lej, verjem, da je že vsak probal vzgojit in imet jablano brez špricanja. Tud jaz. Ampak brez špricanja na koncu preživijo le še tiste najstarejše sorte jablan, ki so avtoktone stare sorte iz kmečkih vrtov.
Jaz imam ob hiši 4 sorte jablan, ki jih ne rabim špricat in ki jih uporabljam za sok in kis. Dvem sortam poznam imena, za dve sorti pa sploh ne vem kako se jim reče.[/quote]

Katere sorte, prosim, napiši vsaj te, katerih imena poznaš. Sem posadila pred dvema letoma topaz, lani je že imela par plodov, spomladi pa ni odgnala, zgleda, da je konec z njo. Takrat sem posadila še carjeviča, to je pa stara sorta, z njim je pa vse v redu. Letos obložen s cvetjem. Namesto topaza bi posadila kako staro pozno slovensko sorto. Če mi lahko kdo svetuje …, prosim.

Mi je res žal za te.[/quote]No zdaj pa dost bumbar zabiti, pejt zmešat pošteno slano vodo pa si zalij rože, čez en teden sem prepričan da te bo baba v rit nasuvala.

Enako učinkovito kot slana voda med tlakovci je tudi brozga iz zelene galice in še marsikaj.[/quote]
A ti bi z zeleno galico šprical po tlakovcih? Kar izvoli, he, he…
Za kmetavzarja- stari Rimljani so sovražnikom s soljo posuli polja, so dobro vedeli kakšen je učinek.

Lej, verjem, da je že vsak probal vzgojit in imet jablano brez špricanja. Tud jaz. Ampak brez špricanja na koncu preživijo le še tiste najstarejše sorte jablan, ki so avtoktone stare sorte iz kmečkih vrtov.
Jaz imam ob hiši 4 sorte jablan, ki jih ne rabim špricat in ki jih uporabljam za sok in kis. Dvem sortam poznam imena, za dve sorti pa sploh ne vem kako se jim reče.[/quote]

Katere sorte, prosim, napiši vsaj te, katerih imena poznaš. Sem posadila pred dvema letoma topaz, lani je že imela par plodov, spomladi pa ni odgnala, zgleda, da je konec z njo. Takrat sem posadila še carjeviča, to je pa stara sorta, z njim je pa vse v redu. Letos obložen s cvetjem. Namesto topaza bi posadila kako staro pozno slovensko sorto. Če mi lahko kdo svetuje …, prosim.[/quote]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0426/1xe-Zajeta.jpg[/img]

Pa še to model polarni..
Ko si že omenil, da je bil nekje smerekov gozd večkrat poplavljen z morsko vodo in je potem gozd crkoval..
Ej, a misliš da ta isti gozd ne bi ravno tako crknil, če bi bil konstantno poplavljen z navadno sladko vodo? Če bi bila smreka skoz zalita s sladko vodo, bi ravno tako crknila. Ker smreka ne živi in ne raste v vodi. To ni vrba.
Konec koncev, tudi, če doma rože lončnice preveč zalivaš z navadno sladko vodo bo ta roža crknila. Korenine ji bodo enostavno zgnile. In potem boš ti pa še ene dve mone tukaj prijavili, da naj ljudje smreko polijejo z navadno vodo, pa bo ta smreka crknila.
In o tem jaz govorim. Prekomerno – minimalno
Če pa je tvoj procesor za takšne debate, kjer je potrebna zdrava kmečka pamet, premalo zmogljiv, pa se drugič raje vključi v bolj preproste debate, kjer se bodo pogovarjali recimo o volku in sedmih kozličkih.

Nehaj, pa si pejt raje kaj prebrat, da ne boš svojo zabitost in primitivnost izlival v vsaki temi.

Katere sorte, prosim, napiši vsaj te, katerih imena poznaš. Sem posadila pred dvema letoma topaz, lani je že imela par plodov, spomladi pa ni odgnala, zgleda, da je konec z njo. Takrat sem posadila še carjeviča, to je pa stara sorta, z njim je pa vse v redu. Letos obložen s cvetjem. Namesto topaza bi posadila kako staro pozno slovensko sorto. Če mi lahko kdo svetuje …, prosim.[/quote]
Jaz poznam;
Krivopecelj, voščenka, kanada, beličnik, štajerski mošancelj, bobovec, kosmačka, moštarca, ovsenka…

Jaz poznam;
Krivopecelj, voščenka, kanada, beličnik, štajerski mošancelj, bobovec, kosmačka, moštarca, ovsenka…[/quote]
Vidiš, da napreduješ, dobro si prepisal z zgornje slike, ki sem jo prilepil, še kak teden nazaj si samo dve poznal. 🙂 Saj bo šlo. 🙂

Nehaj, pa si pejt raje kaj prebrat, da ne boš svojo zabitost in primitivnost izlival v vsaki temi.[/quote]

Če nimaš proti argumentov ne rabiš meni govort naj neham. Raje vprašaj tiste, ki kaj vedo. mene na primer. Kar vprašaj!
Sem ti z argumenti preveč praktičnih primerov naštel a ne? Pa si zdaj malo jezen. Si jezen, ker meni očitaš primitivnost in zabitost, ti, ki se imaš pa za preklemano naprednega in seveda pametnega, si izpadel pa navadno tele. In si jezen zdaj?
Če bi ti svojo butasto zablodo rad uveljavil s tem, da bi mene na silo utišal, to samo razkriva pomanjkanje soli v tvoji trdi butici. Še na glavo si malo soli posipaj. Škodit ne more, nucalo pa tud vem da ne bo.

No zdaj pa dost bumbar zabiti, pejt zmešat pošteno slano vodo pa si zalij rože, čez en teden sem prepričan da te bo baba v rit nasuvala.

Enako učinkovito kot slana voda med tlakovci je tudi brozga iz zelene galice in še marsikaj.[/quote]
Za kmetavzarja- stari Rimljani so sovražnikom s soljo posuli polja, so dobro vedeli kakšen je učinek.[/quote]
Jaz ne, eni pa to uporablajo, ker zelo učinkovito uničuje mah. Sicer zdaj če so tlakovci zelenkaste barve razumem, kako se pa to na kaki drugi barvi obnese pa ne vem.

Jaz poznam;
Krivopecelj, voščenka, kanada, beličnik, štajerski mošancelj, bobovec, kosmačka, moštarca, ovsenka…[/quote]
Vidiš, da napreduješ, dobro si prepisal z zgornje slike, ki sem jo prilepil, še kak teden nazaj si samo dve poznal. 🙂 Saj bo šlo. :-)[/quote]

Že res.
Ampak za razliko od tebe, sem jaz te sorte jabolk znal naštet iz glave. Ti si jih pa iz neta skopiral.
In to je razlika med nama. Jaz uporabljam zdravo kmečko pamet, ti pa samo plonkaš.
Ker si navaden piflar. Napopaš tisto, kar so te napiflal, življenskega znanja in življenskih izkušenj nimaš pa nič. Značilno za neumne ljudi.

No zdaj pa dost bumbar zabiti, pejt zmešat pošteno slano vodo pa si zalij rože, čez en teden sem prepričan da te bo baba v rit nasuvala.

Za kmetavzarja- stari Rimljani so sovražnikom s soljo posuli polja, so dobro vedeli kakšen je učinek.[/quote]
Dekle drago, a tudi ti ne kužiš, da se pogovarjamo o slani vodi, ne o kupih soli?

Dekle drago, a tudi ti ne kužiš, da se pogovarjamo o slani vodi, ne o kupih soli?[/quote]
Se pardoniram, jaz sem KMETAVZAR ne KETAVZAR.

New Report

Close